Kaupallinen yhteistyö: PikkuJalat. Postaus sisältää alekoodin
Siirsin juuri perheen sandaalit eteisestä vaatehuoneeseen ja järjestelin tilalle syksyisemmät kengät. Niin se kuulkaa on, täällä eteläisemmänkin Suomen ilmassa tuoksuu ruskaa enteilevä mehevyys ja raikkaus. Se on tarkoittanut myös kenkähankintoja lapsille. Tänä vuonna kokeilemme lapsilla ensimmäistä kertaa syyskenkäkolmikkoa, johon kuuluvat kumppareiden lisäksi kahdet nahkakengät.
Teistä lukijoista pisimpään messissä kulkeneet tietävätkin, että olen aika tarkka kenkien kanssa. Niin taidatte olla tekin. Jalkaterapeutin haastattelun pohjalta kirjoittamani juttu hyvien lastenkenkien valinnasta nousee yhä joka vuosi keväisin ja syksyisin luetuimpien postauksien joukkoon. Olen itse pilannut jalkani teininä ostamalla liian pieniä kenkiä (koko 40 näytti mukamas ruman isolta) ja muovisia kenkiä (niitä sai enemmän samalla rahalla).
Omista mokistani viisastuneena pyrin opettamaan lapsilleni kenkien tärkeyden. Mieluummin muutama hyvä kenkäpari, joita voi huoltaa, kuin seitsemän muovista ja lyhytikäistä popoparia. Kumpparit ovat tietenkin asia erikseen, ilman niitä ei Suomessa pärjää. Mutta pointti onkin siinä, että kumppareilla ei tepastella joka päivä (toivon tulevan syksyn kuulleen tämän).
Yleensä olen hankkinut lapsille syksyn kenkäkolmikkoon kumpparit, gore-tex kengät ja nahkakengät. Tämä kolmikko on toiminut loistavasti. Nyt kuitenkin yhteistyökumppanini PikkuJalkojen omistajan Tarjan kanssa juteltuani uskaltauduin valitsemaan molemmille lapsille kumppareiden kaveriksi pelkästään nahkaisia kenkiä. Sillä miksipä ei, käytänhän minäkin nahkakenkiä kaikenlaisissa tilanteissa. Jopa retkikenkäni ovat nahkaa – ja ne ovat metsäsamoilusta, kastumisesta ja nuotio-osumista huolimatta palvelleet jo yli 10 vuoden ajan.
Nahkakenkien mahtavuus kun piilee siinä, että hyvin huollettuna ne kestävät vuodesta toiseen – tai lapsien kohdalla lapselta toiselle. Kengät tietenkin kuluvat käytössä, oli materiaali mikä vain, mutta nahkakengissä se kuluma tuo omasta mielestäni vain asennetta. Niistä retkikengistänikin kyllä näkee, että kilometrejä on takana, mutta joka retki tuo kenkiin lisää särmää.
Minä sain yhdessä lasten kanssa valita osana yhteistyötä muutaman kenkäparin PikkuJalkojen nettikaupasta. Esikoisen mustat venykenilkkurit ovat Bisgaardin, joka on meille tuttu merkki, sillä olen saman merkin talvipopoja tilannut aikaisemmin juurikin PikkuJaloista. Nahka materiaalina hengittää, ja pienemmissä kokovaihtoehdoissa vetoketju helpottaa pukemista. Raakakumipohja on taipuisa ja lisäksi se on pitävä liukkaillakin sekä eristää kylmyyttä hyvin. Ilmojen kylmetessä sujautamme sisään huopapohjallisen tuomaan lisälämpöä. Sitten onkin vaihtaa villavuorellisiin nahkakenkiin, kuten tähän tai tähän kuvauslainassa olleeseen pariin.
Kuopuksen tummansiniset tennarit ovat itse asiassa Gore-texit, mutta suurin osa niidenkin materiaalista on nahkaa. Nämä Primigin popot ovat ne nelikon perinteisemmät välikausikengät, joissa on ohut tekninen vuori. Plussaa keveydestä, taipuisasta pohjasta ja tarrakiinnityksestä, joka helpottaa päiväkodissa, kun lapsi tarvitsee vielä apua kenkien kanssa.
Esikoisen kultaiset tennarit ovat myös Bisgaardin. Näille tennareille ihan jättimäinen suositus. Niiden nahka on ihan uskomattoman pehmeää ja taipuisaa, ja myös sisäosat ovat nahkaa. Taipuisa kumipohja pitää hallaöiden liukastamilla kaduillakin otteensa, eikä kovetu. Nauhoilla kengän saa kiristettyä juuri sopivaksi, mutta sivussa oleva vetoketju on helpotus etenkin päiväkodin arjessa. Ainakin näin lyhyen käytön perusteella sanoisin, että täydelliset, kertakaikkiaan!
Kuopuksen kultapohjaiset mustat tennarit ovat väriä lukuunottamatta identtiset kuin esikoisen kultatennarit, mutta napattiin kaupasta vika pari. Mutta onneksi PikkuJalat-verkkokaupasta löytyy popoja, joista valita. Itse olen perheemme käytössä todennut hyviksi kenkämerkeiksi Bisgaardin lisäksi Rapin ja Camperin. Kuvauslainaan otettiin Anguluksen ruskeat villavuorelliset talvisaappaat, jotka vaikuttivat todella laadukkailta kengiltä.
Lapsen kenkien kokoa valitessaan kannattaa olla tarkkana. Lasten jalat kasvavat nopeasti, ja nopeimmillaan kasvu on alle 3-vuotiaana, jolloin lapsen jalka kannattaisi mitata joka toinen kuukausi. Muistan syksyn, kun esikoinen oli 2,5-vuotias, ja koska kunnon talvi tuli vasta tammikuussa, ehdimme ostaa saman välikausikengän kolmessa eri koossa (!!) vajaan puolenvuoden aikana. Se oli ihan älytöntä, mutta sittemmin kasvupyrähdys laantui. Yli 3-vuotiaalta jalan koko kannattaisi tsekata silti neljä kertaa vuodessa, ja yli 6-vuotiaalta puolenvuoden välein.
Kenkien kokonumerot kannattaa unohtaa, samaten kuin lapsen jalan länttääminen kengän pohjaan. Tärkeintä on kengän sisäpituus. Minä löysinkin PikkuJalat muistaakseni alun perin aika pitkälti siksi, että he ilmoittavat nettikaupassaan tarkasti jokaisen kengän sisäpituuden millitasolle asti ja lisäksi myös kertovat vähän pohjan mallista.
Meillä on ollut tapana asettaa lapsi seisomaan paperille ja piirtää lapsen jalka siitä paperiin. Sen jälkeen senttimäärä on helppo mitata tarkasti. PikkuJalkojen sivuilta löytyy myös jalkamalli mittaamisen helpottamiseen. Lasten syyskenkiin pitäisi jättää käynti- ja kasvuvaraa noin 1,5 senttimetriä. Irtopohjallisilla kokoa voi säädellä lisää. Talvikenkiin kannattaa jättää tilaa villasukalle, jolloin käynti- ja kasvuvaraa kengässä pitäisi olla 1,5-2,0 senttiä.
Nahkakengät ovat olleet nyt arkikäytössä lapsillamme muutaman viikon. Suihkutin aluksi niihin kaikkiin suojasuihketta, kuten toimin kaikkien kenkien kohdalla. Sen jälkeen olen ihan vain nahkealla rätillä pyyhkinyt hiekat ja kurat pois kengistä päiväkotipäivien jäljiltä, kuten tekisin kaikkien kenkien kanssa. En tiedä, miten tämä tuli minulle yllätyksenä, mutta nahkakengäthän on helpompi pitää siistinä pyyhkien; kangasmateriaalit kun aina imevät likaa, mutta nahasta roiskeet saa pyyhittyä pois suitsait.
Parissa viikossa en tietenkään vielä voi antaa tarkempaa raporttia nahkakenkien kestävyydestä päiväkodissa ja muussa rymyävään taipuvaisessa lapsiperhearjessa, mutta hyvältä näyttää tähän mennessä. Kärjet ovat toki saaneet osumaa, mikä on vain hyvä juttu. Sehän tarkoittaa, että lapset ovat siis leikkineet, telmineet ja kiipeilleet! Putsaamisen lisäksi huoltaminenkin on helppoa. Kenkävoiteella saa naarmut häivytettyä, ja PikkuJaloilla voiteita on myynnissä myös erilaisissa väreissä, kuten pinkkinä. Mä tykkään kenkien huoltamisesta, se on jotenkin terapeuttista, mutta en kyllä tee sitä lopulta kuin kerran-pari kaudessa. Saa nähdä, kaivanko lankkia esiin lasten kenkien kanssa vähän useammin.
Jos kumpparisää pääsee yllättämään ja nahkakengät kastuvat kunnolla, PikkuJalkojen Tarja suositteli ottamaan mahdolliset irrotettavat pohjalliset ulos kengistä kuivumaan ja laittamaan kenkien sisään sanomalehteä imemään kosteutta. Nahkakenkää ei koskaan saa kuivata patterilla tai kuivauskaapissa, mutta kylppärin lattialämmityksen ne tarvittaessa kestävät. Tarja vinkkasi tästä puhdistustuotteesta, jolla saa nahkakengistä – siis myös niistä omistani – pois kosteuden tekemät valkoiset raidat.
Noin, me ollaan varpaita myöten valmiita syksyyn! Mikäli teillä lasten syys- tai miksei jo jossain päin Suomea talvikenkätilannekin kaipaa päivitystä, sain käyttöönne alekoodin PikkuJalat-verkkokauppaan. Koodilla LÄHIÖMUTSI saatte 10 prosentin alennuksen putiikin ihan koko kenkävalikoimasta, myös niistä alennetuista. Sieltä löytyy kesäkenkiä nyt edullisesti, jos on vaikka lomareissua tiedossa. PikkuJaloilla on myös toistaiseksi ihan ilmaiset toimituskulut. Alekoodi on voimassa ensi sunnuntaihin 3. syyskuuta 2017 asti.
Kenkäpäivitystä tässä juuri tarvitaankin. Ihan varmasti ainakin tutustun valikoimaan. Meillä mennään kyllä helposti syksy kumppareilla ja säiden mukaan vielä kesäisillä Feelmaxeilla, kun ei lompakko anna perää ostaa kenkiä neljälle eri vuodenajalle (tai kolmelle jos vaan samat kengät vielä keväällä mahtuvat). varsinkin kun haluan laadukkaat kengät.
Minä olen jopa vähän liiankin tarkka lapsen kenkien kanssa ja siitä aiheutuu se että meillä kenkäostokset vievät aina aika paljon rahaa. Pari talvea on menty Superfiteilla ja ne on ihan ok (lähikaupungin liikkeistä ei tunnu löytyvän muutakaan kelvollista), mutta olen etsinyt tilalle jotain vielä vähän parempaa. Superfitin talvikengät ovat selvästi parempia kun kesäkengät, mutta niissäkin kärki nousee vähän liikaa ja löytyy vähän enemmän korkoa kuin toivoisin.
Ilmeisesti näissä kengissä ei ole piilokorkoja kengän sisäll’? Uskaltaa siis tilata netistä eikä pitäisi tulla ikäviä yllätyksiä kun koron väkee jo ulkopuolelta?
Suunnitelmissa olisi hankkia lapselle nyt yhdet vedenpitävät kengät ja vähän kovemmille pakkasille (ehkä -10C ja sen alle) uudet huopikkaat.
Ah, sun kanssa me ollaankin kenkäasioista puhuttu aikaisemminkin 🙂 Ja musta tuntuu, että sä olet vielä paaaljon tarkempi kenkäasioissa kuin mä. Hyvät kengät tosiaan maksaa, ja kun mä en mielellään kenkiä osta käytettynä (paitsi kankaisia kesätennareita ja noh huopikkaita kans). Haluan näin varmistaa, etteivät ne ole muokkaantuneet edellisen / edellisten omistajien käytössä. Vaikka jalkaterapeuttikin silloin sanoi, että ihan hyvin voi ostaa käytettyjä. Omalta lapselta toiselle olen kyllä kierrättänyt, mutta heidän jalat kasvavat nyt niin eri tahtiin, että ei ole oikeaa kokoa oikeassa vuodenajassa saatavilla. Oonkin ihan superonnellinen tästä yhteistyöstä, jonka osana voitiin valita lapsille syyskengät.
Mä melkein uskallan luvata, että tykkäisit PikkuJalkojen valikoimasta. Valikoima on osaa kaikkien kenkien mahdollisesta piilokorosta sanoa, mutta ainakin oman kokemuksen mukaan etenkin noi tanskalaiset merkit ovat tosi hyviä. Talvikengissä on jossain vähän turhaa korkoa munkin mielestä. PikkuJalkojen palautussysteemi on kuitenkin onneksi tosi simppeli ja toimiva, jos tarvitsee vaihtaa. Tilattiin kesällä PikkuJaloista kangaskenkiä, jotka olivat liian isot (kangaskenkiin ei pidä ottaa niin paljon kasvu- ja käyntivaraa, sillä ne tulevat jalkaan sukan tapaan), ja palautus oli tosi näppärä. Muutamassa päivässä tapahtui niin palautus kuin uusien kenkien saapuminen meille.
Silmäilinkin valikoimaa ja laitettiin tilaukseen syys-/talvikengät. Lapsella on itselläänkin jo sanottavansa kenkäasioihin niin kahden syys-/talvikenkävaihtoehdon ja yhden puhtaasti talvikenkävaihtoehdon joukosta lapsi valitsi mieleisensä.
En ole vielä muualla törmännyt tällaiseen välivaihtoehtoon jossa luvataan että menee syksyllä ja leudompina talvipäivinä. Jos pitävät minkä lupaavat niin tämä ratkaisi meidän syyskenkäongelmamme eikä tarvitse ihan pelkillä kumppareilla ja villasukilla painella menemään koko syksyä. Aina parempi niin 🙂 Pakkasilla nyt voikin käyttää niitä huopikkaita.
Iso kiitos alekoodista ja hyvästä kenkäkauppavinkistä. Tuolla tosiaan oli vaihtoehtoja ihan valittavaksi asti kun yleensä olen tottunut että löytyy ne yhdet tai korkeintaan kahdet jotka kelpuutan. Varmaan tullaan jatkossakin katsomaan lapsille kenkiä täältä.
Sellaista palautetta voisi antaa että jaottelu erikseen tyttöjen ja poikien kenkiin oli minusta vähän kökkö kun lapsilla kyse on kuitenkin värimaailmasta ja koristeista enemmän kuin kengän muodosta, mitkä ovat minusta enemmän maku- kuin sukupuolikysymys. Esim. Zalandolla on aika hyvä systeemi kun siellä voi rajata valikoimaa valitsemalla merkkiä, kokoa, väriä jne.
No hei mahtavaa, että osuin arveluissani oikeaan, ja sinäkin löysit sieltä lapselle kengät. Meilläkin molemmilla lapsilla on jo sanottavansa kenkiin, mutta tuolta löytyy niin paljon valikoimaa, että aina on löytynyt kengät, joihin sekä lapset että minä ollaan oltu tyytyväisiä.
Sä varmaan tiedätkin jo villapohjalliset? Mä löysin ne vasta lasten myötä. Niillä saa tosi hyvin syyskenkiin lisälämpöä – ihan aikuisellakin.
Ja ihan samaa mieltä tuosta kenkein erottelusta sukupuolen mukaan. Kuopuksen toiset kengät löytyvät tyttöjen puolelta. Jotkut kengät siellä ovat jo nyt molemmilla ”puolilla”, kuten nuo esikoisen venykenilkkurit. Mutta munkin mielestä hakusysteemiä voisi viilata.
Ihania kenkiä,.mutta ”tyttöjen” ja ”poikien” särähti korvaan. Esim. nämä tosi neutraalit https://www.pikkujalat.fi/poikien-ensiaskelkengat-konjakki-naturino
Nahkakengät on meiänkin tytöllä päiväkodissa ja hyvin on toimineet
Joo, toi on ihan totta. Erinomainen palaute PikkuJaloille, josta olen samaa mieltä. Ja itse asiassa noi kuopuksen mustat Bisgaardin tennarit löytyivät tyttöjen puolelta 🙂
Hei, kiitos palautteesta.
Kenkien jaottelua määrää hakukonenäkyvyyden saaminen; jotta saa näkyvyttä hakukoneissa vastataan ihmisten hakuihin joissa toistuvat haut tyttöjen ja poikien kengistä. Monet kenkävalmistajatkin tarjoavat meille kenkiä tyttöjen ja poikien mallistoista.
Kaupassamme on runsain mitoin unisex -malleja ja olemme laittaneet niitä sekä tyttöjen että poikien kenkäkategorioihin siksi juuri. Pyrimme välttämään liiallista jaottelua ja kiinnitämme siihen vastedes enemmänkin huomiota.
PikkuJalat verkkokaupasta; Tarja & Aet
Kiitos Tarja, että kävit avaamassa asiaan kauppiaan näkökulmasta 🙂 Mä yllätyin, että ihmiset hakevat kenkiä hakusanoilla, joissa on mukana tyttö tai poika. Mielenkiintoista! Ja kinkkinen juttu varmasti kauppialle, etenkin kun teillä on tosi hyvä valikoima kenkiä ihan kaikille lapsille. Ymmärrän varsin hyvin, että hakukonenäkyvyyttä on vain pakko miettiä, mutta ihana tietää, että kiinnitätte turhaan jaoitteluun jatkossa huomiota enemmän 🙂
Kiitos tästä 🙂 Minulle sukupuolijaottelu tuo ihan käytännön selaamisongelman kun haluan nähdä koko valikoiman kun katson lapselle vaatteita.
Ihania on. Mutta voiko kultakengät yhdistää tuulipukuun ja lähteä metsään samoilemaan…
Jos kengät ovat hyvät ja kestävät ja niillä pärjää metsässä niin miksi ei voisi? Toki jonkun silmää saattaa häiritä, mutta minä en näe mitään estettä sille että laittaisi vaikka kultakengät ja kurahousut jos sää ja maasto on sellainen että kummatkin ovat paikallaan 😉
No ei mulle kyllä tullut mieleenkään, että ei voisi. Miksi jalkaan hyvillä, säähän sopivilla ja kestävillä kengillä ei voisi samoilla, olivat ne sitten mustat, ruskeat, punaiset tai kultaiset? Hienosti on kultaisilla kengillä jo nyt käyty pieniä retkipiipahduksia metsään tekemässä 🙂
Mä toivoisin että pohjan kumi nousisi nahkakenkien kärkiin (osassa kengissä tätä onkin), nimittäin meidän remuaja-tytöllä on nahkakengän (ja minkä tahansa kengän oikeasti :D) kärjet hirveän näköiset parin käyttökerran jälkeen. Viime talvena lapsella oli villavuoriset nahkaiset Kavatit ja ne oli kyllä hyvät (niinä muutamina päivinä kun viime talvena Hkissä oli pakkasta, muuten mentiin lähinnä goretexeillä).
Ymmärrän! Terkuin remuajien mutsi 😀 Siksi onkin jännä nähdä, miten nahkakengät toimivat arjessa pidemmän päälle. Voisinkin raportoida siitä myöhemmin! Tuolta valikoimasta tosiaan löytyy myös niitä, joissa kumi nousee kenkien kärkiin ja ylikin. Mä luulen, että Helsingin talveen hankin tänäkin vuonna tutun kolmikon: vuorelliset kumpparit, loskaa pelkäämättömät gore-texit ja villavuorelliset nahkakengät (joissa on gore-tex villan ja nahan välissä).
Minä tykkäisin kanssa lapselle arkikäyttöön nahkakengät. Mutta en mitenkään uskaltaisi niitä päiväkotiin laittaa. Siellä kun tupataan työntämään kostealla kelillä kaikki kuivuriin. Kaikki haalaritkaan eivät sitä kestä mutta sielläpä vaan ovat vaikka kuinka sanoisi että ei saa laittaa.
Totta, tuota pitää miettiä. Ainakaan tähän mennessä en muista, että kenkiä olisi kuivauskaapissa kuivateltu, mutta varmasti niitä sinnekin laitetaan. Mä kuitenkin toivon, että vesikeleillä lapsella on jalassa kumpparit, joko kotona aamulla jalkaan vedetyt tai sään muuttumisen päiväkodissa jalkaan laitetut. Lapsilla kun on aina naulakossa myös kumpparit, kun Suomen säätilat pääsevät välillä yllättämään.
Kannattaa silti erikseen mainita että niitä kenkiä ei saa laittaa kuivuriin. Kyllä sitäkin tehdään jos kengät menee ihan lötsmäräksi. Ja tietty sitten pitää AINA olla ne jotkut varajalkineet päiväkodissa. Kuten Hannen lapsilla ne kumpparit.
Reima ainakin lupailee että kaikki heidän vaatteensa kestävät 40 asteen kuivatuksen. Eli kuivureita ei tarvitse aina paahtaa täysillä. Monissa paikoissa tämä asteraja onkin tiedossa ja sitä kyllä noudatetaan muidenkin kuin Reiman tec vaatteiden kanssa. Mutta jos asia yleinen ongelma niin laita suoraan viestiä PK:n johtajalle. Sitä kautta voi helpommin muokata koko yksikön käytäntöjä ja viesti tavoittaa varmasti kaikki työntekijät.
Joo, ehkä pitää mainita. En vain tahtoisi olla hankala, koska päiväkodin työntekijöillä on varmasti sata poikkeusta ja toivetta muistettavanaan 🙂 Mutta olisihan se hyvä ainakin mainita kainona toiveena. Koska kuten kirjoitin, uskon ja toivon, että vesikeleillä lapsilla on kuitenkin jaloissaan kumpparit 🙂
Mä olin just tulossa kirjoittamaan kanssa tosta tyttöjen/poikien -meiningistä. Klikkasin itseni suoraan tuonne alepuolelle tästä ja ai että alko jotenkin korventaa noi ”tyttöjen”, ”poikien”, ”isojen tyttöjen”….. Tuli heti huonot vibat. Mehän on ostettu varmaan fifty-fifty lapsen kengät näiden klassisten jaottelujen kummaltakin puolelta, MUTTA lapsi (tyttö) lähenee nyt neljää ja kohta se tajuaa, että mikäs juttu tää jaottelu on, vaikka sen lempiväri onkin sininen niin niin…
Ah, en muista ootko näistä tyttöjen/poikien -jaotteluista kirjoittanut tai kiinnostaisiko se edes sinua? Minä ainakin lukisin mielelläni..
Nimimerkillä ”Ei meillä ole myynnissä kuin vain tämä yksi vaaleanpunainen kypärä” – Ai ei? Onpas omituista että ihan vain yhdenlainen. ”Joo-o” -Että pojillekkin (;)) tätä sitten vain tarjoatte? ”Niin siis on meillä täällä erikseen tää poikien kypärä” -:))))))
Tuo on TODELLA hermoille käyvää kun tytölle tarjotaan suoraan vaaleanpunaista ja pojalle sinistä. Varsinkin S-ryhmän marketeissa (K:n valikoimista vähemmän kokemusta) monesta vaatteesta on olemassa vain sinisen ja vaaleanpunaisen sävyiset versiot. Mihin ovat kadonneet keltainen, oranssi, vihreä? Ja jaottelu tyttöjen ja poikien vaateosastoihin on minusta myös aika hölmö. Pienet lapset ovat malliltaan aikapitkälle toistensa kaltaisia, joten vaatteetkin menevät hyvin lapselle sukupuolesta riippumatta. Aikuisille nyt jo ihan kehon muodon takia on hyvä että vaatteita on vähän eritelty, mutta esim. vaelluskenkien, ulkohanskojen, pipojen yms. kanssa minusta monet menevät sukupuolesta riippumatta. Kun saisi vielä kokomitoitukset niin että olisivat edes vähän yksyhteen niin ei tarvitsisi suotta nolona käydä välillä miesten puolelta haeskelemassa vaatteita kun naisten puolelta ei löydy kuin hörsylää ja törsylää.
Joo, tämä on tosi hyvää keskustelua ja palautetta kaikille kauppiaille, kiitos siitä! Niin se maailma muuttuu, kun asioista puhutaan ja vanhoja kankeita malleja kyseenalaistetaan. PikkuJaloilla on otettu palaute upeasti vastaan ja heti tehty muutoksiakin, vaikka – kuten kauppias-Tarja tuossa ylempänä kommentoi – heidän on nettikauppana vastatava siihen, mitä hakukoneilta haetaan.
Meillähän tosiaan nuo kuopuksen tennarit kengät löytyivät sieltä tyttöjen puolelta. Ja molemmille lapsille on hankittu niin vaatteita, kenkiä kuin lelujakin ihan molemmilta puolilta, jos kaupassa on rajoja vedelty.
Mä en ole varsinaista mielipidepostausta tästä aihepiiristä tainnut koskaan kirjoittaa, mutta useampia postauksia, joissa asiaa liipataan läheltä omien kokemuksien kautta.
Tuosta Prisman valikoimasta on muuten kerrottava yksi stoori. Mä kun tein pari vuotta sitten villavaatteita valmistavan Kivatin kanssa yhteistyötä. Kävin tehtaalla kylässä ja ihmettelin, miten ihmeessä heillä on näin hieno värivalikoima tuotteissa. Se yllätti mut täysin ja todella positiivisesti. Mä kun olin Cittareissa ja Prismoissa törmännyt vain suurin piirtein vaaleanpunaiseen ja vaaleansiniseen. Kivatilla harmittelivat ihan sitä samaa, mutta nämä asiat eivät ole valmistajien vaan sisäänostajien käsissä. Isoihin ketjuihin siis ostetaan sisään vain sitä vaaleanpunaista ja sinistä, eikä asiakas sitten usein edes tiedä muusta tai osaa muuta pyytää. Onneksi Kivatillakin on sitten nettikauppa, jossa voi ostaa vaaleanpunaisen ja sinisen lisäksi vaikka just keltaista, oranssia ja vihreää vaatetta ja asustetta.
Minua taasen tuo Pikkujalkojen vastaus jaotteluun liittyen lähinnä ärsytti. Hakukoneilta voidaan tietysti vaatia monia juttuja, mutta mikä estää laittamasta saman malliston joka paikkaan? Näin kuluttaja saisi itse päättää millaiset kengät tytölleen tai pojalleen ostaa.
On tarpeetonta puhua unisexistä kun jokainen voisi itse valita mieluisansa kengät. Ilman ulkopuolelta tulevaa jonkun päättämää sukupuolijaottelua.
Onneksi saan asua kaupungissa, missä on laadukkaita kenkiä myyvä lastenvaateliike. Siellä on ihan vaan kenkiä ja valinta kauniista kengistä jää asiakkaalle. En halua vaikeuttaa muutenkin kiireistä arkeani selaamalla eri kategorioita ja voin viedä rahani sinne, missä keinotekoista sukupuolijaottelua ei ylläpidetä.
Mä kyllä ymmärrän molempien ajatukset tästä, PikkuJalkojen ja sun. Vaikka asiakkaana olen ihan samaa mieltä, että olisi helpompaa, kun ei tarvitsisi selailla molempia osastoja (joissa monet kengät sitten tuplana), vaan vain yhden ja tehdä hakuja muiden asioiden perusteella (väri, malli, koko tms). PikkuJalat on kuitenkin ottanut tästä palautteesta tosi hyvin onkeensa, joten hyvä, että keskustelua syntyi 🙂
Siis toi sydänpaikka housuissa! Ihana! <3 Ja ostin mä parit kengätkin, kiitos alekoodista ja muistutuksesta.