Kaupallinen yhteistyö: Zadaa+

Rakastan vaatteita ja niiden tuomia mahdollisuuksia leikkiä tyyleillä sekä väreillä. Rakastan laadukkaiden materiaalien tuntua iholla ja sitä vaatteissa olevaa voimaa, jolla omia ajatuksia ja tuntemuksia voi buustata. Mutta rakastan vielä enemmän maapalloamme. Siksi garderobini aarteista arviolta yli 95 prosenttia on käytettynä ostettua, ellei alusvaatteita lasketa.

Olenkin iloinen, että Zadaa kutsui minut vuodeksi ensimmäisten joukossa tutustumaan uuteen Zadaa+ tilauspalveluun! Ensinnäkin siksi, että olin jotenkin unohtanut Suomessa perustetun Zadaan, vaikka totesin jo sen perustamisvuonna 2016, että heidän second hand -sovellus on kokeilemistani second hand -sovelluksista paras: selkeä, helppokäyttöinen, luotettava sekä visuaalisuudeltaan kaunis ja toimiva.

Uusi Zadaa+ tilauspalvelu on vielä askel tästä eteenpäin, antakaahan kun kerron.

Zadaa+ tilauspalvelu on aktiivisen kirppistelijän valinta

Kun ensimmäisen kerran kuulin Zadaa+ palvelusta, ajattelin heti, että tämä yhdistää kaksi asiaa: vaatevuokraamon ja second hand -putiikin. Vaikka vaatteita ei vuokrata, on Zadaa+ kuin minun ja yli miljoonan muun Zadaa-käyttäjän yhteinen vaatekaappi. Se mahdollistaa omaan vaatekaappiin valikoimiin äksöniä, ilman että tarvitsee edes harkita minkään uuden ostamista.

Yltiöpäistä kuluttamista second handinakin on tietenkin suotavaa välttää. Koen silti, että käytettyä ostaessa on turvallista leikitellä kokeellisillakin tyyleillä. Jos joku kreisi vintagemekko ei sitten lopulta olekaan minua tai palvelee vain jonkun juhlan ajan, voin palauttaa sen takaisin myyntiin odottamaan kolmatta, tai ties kuinka monetta ostajaansa. Silloin tuntuu vähän kuin olisin vuokrannut mekon – mitä nyt saatan saada siitä myymällä ihan saman hinnan tai enemmän.

Miten Zadaa+ tilauspalvelu sitten eroaa tavallisesta Zadaasta? Se on kiinteähintainen palvelu, jonka käyttäjä saa haltuunsa läjän mukavia etuja:

 • Ostamasi second hand -löydöt päätyvät luoksesi kotimaantoimituksissa aina ilman toimituskuluja, kun tilaus on vähintään 10 euron arvoinen. 
 • Palvelumaksut ovat 30 prosenttia edullisemmat. Toisin sanoen, kun tuote myydään, Zadaa ottaa normaalisti tuotteen myyntihinnasta 0–12 prosenttia (hinta määräytyy tuotteen hinnan mukaan) sekä 1 euron palvelumaksun, mutta Zadaa+ käyttäjät saavat palvelun edullisemmin.
 • Säästetyt palvelumaksut kertyvät Zadaa-käteiseksi lompakkoon, josta niitä voi käyttää yli 10 euron second hand -ostoksiin.
 • Voit paukutella second hand -henkseleitäsi kuulumisellasi sisäpiiriin, sillä Zadaa+ on toistaiseksi saatavilla vain kutsulla!

Jos myös haluat Zadaa+ yhteisöön ensimmäisten joukossa, minulla on 10 kutsua, joista jokainen tarjoaa 50 prosentin Early Bird alen! Täältä voit kokeilla onneasi, josko kutsuja on vielä jäljellä.

Minun garderobini aarteita myynnissä

Tämän postauksen kuvissa minulla on päälläni vaatekaappini second hand -aarteita. Kaikki on ostettu käytettynä kenkiä, laukkuja ja koruja myöten. Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että arkipäivinä kuvaan aina päivän asuni stooreihin. Olen tehnyt sitä nyt muutaman vuoden ajan, ja on ollut hauska huomata, miten usein koko asukokonaisuus varpaita lämmittävistä villasukista päässä keikkuvaan scrunchieen on ostettu käytettynä.

Nyt kävin vaatekaappiani läpi ja nakuttelin sieltä myyntiin herkkupaloja. Valtaosa niistä on jäänyt joko isoksi tai pieneksi tai sitten yksinkertaisesti niin vähälle käytölle, että ne ansaitsevat päästä useammin seikkailuihin jonkun muun päällä.

Täältä löydät minun Zadaa-profiilini. Myynnissä on kesään sopivia vaatteita, kenkiä, laukkuja ja hattuja. Ja jokainen niistä on päätynyt luokseni käytettynä, joten ostaja on vähintään niiden kolmas käyttäjä. Just kuten homman kuuluukin mennä – vaatteita maailmassa on valtavasti jo valmiiksi!

Mitä tällä hetkellä kannattaa etsiä second handina

Zadaan ihanuus on siinä, että se on kuin nettikauppa, mutta kaikki tuotteet ovat käytettyjä. Ei siis tarvitse selata rekkejä etsien mielekästä ja minulle oikean kokoisia vaatteita, kun tuotteet ovat selkeästi eroteltu kategorioittain ja minulle tulevat näkyviin vain minun ilmoittamiini mittoihin sopivat tuotteet. Ja jos haluan vielä tarkempaa rajausta vaikka värin tai materiaalin kohdalta, sekin onnistuu.

Tässä on asioita, joita suosittelen tällä hetkellä etsimään Zadaasta tai joita itse etsin:

 • Uikkarit. Että olisi aina kuivat uimavermeet pakattavaksi mukaan niin mökiltä kuin kotoa, uikkarivalikoimani etsii täydentäjää. Zadaassa on ihastuttavan hyvä valikoima eettisten uikkarimerkkin tuotteina myynnissä käytettynä. Tsekkaa esimerkiksi HallaxHalla!
 • Urheilukellot. Käytettynä ostamani urheilukello simahti lopullisesti jo useampi vuosi sitten. Nyt on alkanut tuntua, että olisi kiva taas saada vähän tarkemmin tietoa omasta kunnostaan treenaamisen tueksi.
 • Lippikset ja bucket-hatut. On suorastaan ilmiömäistä, miten lapset saavat jopa kesähattunsa kulumaan ryönäiseen kuntoon parissa kesässä. Onneksi uusia hattuja ei tarvitse ostaa uutena.
 • Tennarit. Näitäkin katson lapsille, jotka toivovat tossuja sellaisilta sporttimerkeiltä, joita en tahdo uutena ostaa. Käytettynä voin tehdä poikkeuksen.
 • Koru(lahja)t. Olen haaveillut jostain näyttävästä Kalevala-korusta nyt niin pitkään, että olen antanut itselleni luvan sellaisen ostaa. Kalevala-koruja löytyy Zadaasta yllättävän paljon! Tämä kannattaa pitää mielessä myös, jos nyt kesällä juhlitaan esimerkiksi nuorta, joka toivoo korulahjoja. 
 • Urheiluvaatteet kesään. Yritän ostaa kaikki sporttivaatteenikin käytettynä. Alaosien kanssa olen joutunut joustamaan uusien ostamiseen, mutta nyt kun katsoin Zadaan valikoimaa, luulenpa, että tätä ongelmaa ei enää ole!
 • Leveälahkeiset farkut (sekä äidille että tyttärelle). Sellaiset kunnon hippifarkut alaspäin levenevillä lahkeilla ovat niin minun kuin tyttären haaveissa. Zadaassa on myös oma osastonsa vauvojen ja lasten vaatteille, joten kannattaa tsekata myös se puoli.
Jaa