Jos jotain hyvää poikkeuskeväästä seurannee, se on toivottavasti kotimaanmatkailun lisääntyminen. Nyt kun ihmiset pakon edessäkin heräävät siihen, miten upea matkailumaa Suomi onkaan! Voit tsekata kaikki meidän perheemme reissuvinkit kotimaahan täältä, mutta lomatunnelmia löytyy näin helsinkiläisenä lähempääkin.

Nimittäin Helsingistä! Tykkään kotikaupungistani ihan hulluna sen monipuolisuuden takia. Seikkailtavaa löytyy ihan kotikulmiltakin loppuelämäksi.

Keräsin tovi sitten yhteen 10 vinkkiä erilaisiin saariretkiin Helsingissä. Tässä kolme valmista reissusuunnitelmaa manner-Helsinkiin. Yhdessä pysytellään keskustan tuntumassa, toisessa päivämatkaillaan lännessä ja kolmannessa tehdään pyörillä kolmen päivän roadtrip idässä.

Valmis suunnitelma perheen viikonloppureissuun Helsingin keskustan tuntumassa

Olemme kerran viettäneet perheen kanssa viikonloppuloman Helsingissä, metromatkan päässä kotoa. Pitäisi tehdä sama toistekin, niin mukavaa se oli. Täältä löydät valmiin kaupunkilomasuunnitelman lapsiperheen reissuun Helsingissä.

Lomaan Helsingin keskustan tuntumassa kuuluu muun muassa herkullisia aamupaloja, kippistelyä, pötköttelyä näyttelyssä, kahvittelua kissojen kanssa, leikkisä lounas, muumeja, vegaaniset hampurilaiset, osallistavaa nykytaidetta, hävikkiruokabrunssi ja leikkimään innostava museo.

Valmis päivämatkasuunnitelma Länsi-Helsinkiin:

Jos et ole sitä vielä tehnyt, lähde  kokemaan Lehtisaaren ja Kuusisaaren tarjoama fyysinen ja henkinen ravinto.

Syö Old Jerusalem ravintolassa, Ruokalistalta löytyy makuja lähi-idästä, kuten falafelia, paahdettua munakoisoa, viininlehtikääryleitä, tabboulehia, hummusta ja rapean rasvaista kotitekoista leipää.

Nauti kokonaisvaltainen kahvinautinto Maja Coffee Roasteryssa. Pieni kahvilatila on sisustettu minimalistisesti puulla ja valkoisella maalilla, ja kahteen suuntaan aukeavat isot ikkunat luovat tilaan kauniin valon. Tilatut kahvit valmistettaan niin tarkkuudella ja kiireettä, että näkyä tuijotellessa melkein hypnotisoituu.

 Lopulta kävele Lehtisaaresta viereiseen Kuusisaareen ja siellä olevaan Didrichsenin taidemuseoon.  Museo on juuri sopivan kokoinen, eikä yltäkylläisestä valikoimasta tule taideähkyä, kuten isoissa museoissa monesti. Taidetta keränneen ja nykyään jo edesmenneen Didrichsenin pariskunnan kotiin avattu museo on myös arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen.

Täältä saat napattua valmiin päivämatkasuunnitelman Kuusisaareen ja Lehtisaareen.

Muutama valmis retkisuunnitelma Itä-Helsinkiin:

Teimme ystäväperheen kanssa muutama vuosi sitten laatikkopyörillä road tripin Itä-Helsingissä. Pisimmillään matka kotiin taisi linnuntietä olla kymmenisen kilometriä, mutta en ollut ollut kuukausiin, ehkä vuosiin, sellaisissa tunnelmassa. Ihan pihalla, ihan lomalla, ihan kevyen onnellisena.

Tässä reissutarinat kohdevinkkeineen:

Telttailua Mellunmäessä. Laatikkopyöräretkemme villissä idässä täällä Helsingissä alkoi muun muassa sateenropinalla, pyöräilyllä katsomaan eläimiä, ostarihengailulla ja syyrialaisella ruualla. Lopulta pyöräilimme Mellunmäen Mustavuorelle, jonne pystytimme teltat.

Merenrantahotellielämää Vuosaaressa. Road trippimme toisena päivänä koimme muun muassa luolaelämää metsässä, kiipeämisen Itä-Helsingin huipuille, nuotioillallisen sekä merenrantahotellielämää vuosaarelaisittain.

Kesämökkeilyä Rastilassa. Pyöräretken viimeisellä etapilla seikkailumme jatkui muun muassa muumimaisella saarihyppelyllä, leppoisalla ranta-elämällä, kesämökkeilyllä Itä-Helsingin tyyliin sekä heittämällä löylyä rastilalaisessa saunassa, jonka lauteilta pystyi katsella meren yllä kiitävää metrojunaa.

Jaa