Mitä parahultaisinta ystävänpäivää ihanat! Takana on aika kreisi viikko tai oikeastaan koko kuukausi. Helmikuu on jo puolessa välissä, vaikka justiinsahan se alkoi! En siis ihan vielä käsitäkään, että meidän sakki hilpaisee ihan just yhdessä naapurisakin kanssa hiihtolomille. Ei siis talvilomalle tai kevätlomalle, vaan ihan ehdalle hiihtolomalle Lappiin.

Ennen kuin alamme ihmetellä, miten saamme yhdeksän hengen sukset, villasukat, kalsarit ja muut romppeet yöjunaan ja siitä Pohjoiseen, tässä kuitenkin menovinkki pääkaupunkiseutulaisille tulevan viikon viikonlopulle. Edit: loma tulee näemmä tarpeeseen, sillä tämä vinkki vinkkiseni pätee vasta kuukauden päästä, maaliskuussa.

21–22. päivä maaliskuuta, Espoon näyttelykeskus Weegeessä järjestetään Lasten museofestarit. Me olimme samaisessa tapahtumassa parin ystäväperheen kanssa viime vuonna, ja tuolta reissulta ovat myös nämä postauksen kuvat.

Viime vuonna festareilla oli niin paljon työpisteitä, ohjelmaa ja näkemistä, että vaikka luuhailtiin mestoilla koko päivä, ei millään ehditty herkutella koko festivaaliantia läpi – saati tsekata kaikkia näyttelykeskuksen museoita, jotka tietty ovat festarivieraille auki nekin. Festariliput irtoavat ihan tavallisen museolipun hinnalla, eli alle 18-vuotialle sisäänpääsy on ilmainen ja jos aikuisilta löytyy taskusta Museokortit, niitä vilauttelemalla festarihumuun pääsee myös.

Tänä vuonna Lasten museofestareiden teema on avaruusseikkailu (kun viime vuonna se taisi liittyä jotenkin liikenteeseen), ja Weegee muuttuu viikonlopun ajaksi kapteeni Futuron ja tämän kosmisten ystävien avaruuskeskukseksi. Museolla luvataan tulossa olevan tähtipölyisen jänniä musiikkiesityksiä, työpajoja ja taide-elämyksiä.

Olen sanonut tämän sata kertaa, mutta: miten onnelliseksi tulenkaan kotikyläni ja sen naapurikylien lastenkulttuurimenosta! Ja etenkin tulen onnelliseksi tavasta, jolla lapset otetaan osaksi esimerkiksi museoita, jotka omassa lapsuudessani olivat karrikoiden aikuisten ihmisten pölyisen puuduttavia paikkoja, joista lapset saivat lähinnä hyssyttelyä ja mulkaisuja osakseen. Hurraa museot, hurraa lapset!

Jaa