Sieltä se putkahti ulos painokoneen uumenista, kirjani Unelmaduunarin tilipäivä – 8 askelta ja tienaat tarpeeksi.

Kirja ilmestyy virallisesti 4. helmikuuta, mutta Adlibris on ottanut sen jo ennakkotilattavien kirjojen joukkoon – ja laittanut päälle vielä komean 15 prosentin alennuksen! Täältä voit siis tilata kirjan ennakkoon hintaan 22,90 euroa. Moni on niin näemmä tehnytkin, sillä vaikka kirja ei ole vielä edes ilmestynyt, se on tällä hetkellä Adlibriksen viidenneksi myydyin kirja. Vau!

Itse sain kirjan lämpimäisen käsiini viime viikolla, ja naama kestonäkkärillä selailin sanoja ja lauseita, joita minä ja Satu Rämö olemme työstäneet kuluneen vuoden.

Että tällainen kirja kun olisi ollut jo silloin, kun itse räpiköin media-alan pätkätöissä ja koitin raapia elantoni kasaan eri lehtitaloja avustavana freelance-toimittajana! Helposti lähestyttävä ja ymmärrettävä rahakirja, joka on kaukana sellaisesta puisevasta bisnesjargon-kirjasta. Tämä on kirja, jossa muistetaan, että menestyminen on hitokseen paljon muuta kuin pelkkää pätäkkää.

Kirjoitimme Satun kanssa kolmisen vuotta sitten ilmestyneen Unelmahommissa-kirjan avuksi, tueksi ja neuvoksi kaikille, jotka tahtovat tehdä työkseen sitä, mistä tykkäävät. Saamme kirjasta edelleen Satun kanssa lähes päivittäin palautetta, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys nopean kierron kirjamarkkinoilla. Parasta on kuulla, miten kirjamme on ollut se tarvittava kannustuspotkaisu persuuksille matkalla kohti omia työunelmia.

Nyt kun Unelmahommissa-kirjan julkaisusta on kulunut aikaa, yhä useammin saamme kuulla myös tarinoita siitä, miten ihan uudet työkuviot ovat lähteneet itämään Unelmahommissa-kirjan lukemisen jälkeen. Vaikka ynnäisin koko perheemme sormet ja varpaat yhteen, se ei riittäisi laskemaan sitä määrää uusia yrityksiä ja sivutoimisia duuneja, joihin kirjamme on palautteiden mukaan ollut osana. Se jos joku on mieletöntä.

Helmikuun alussa ilmestyvässä Unelmaduunarin tilipäivä -kirjassa syvennymme rahaan, siihen että tekemästään työstä ansaitsee tarpeeksi. Se kun on monesti se ongelma, johon unelmahommat tyssäävät.

Kirjan konkreettisen 8 askeleen avulla ymmärrät vahvuutesi, teroitat tekemisesi kärjen ja ymmärrät rahan liikkeitä. Annamme käytännön vinkkejä myymiseen, hinnoitteluun, markkinointiin ja oikeiden asiakkaiden löytämiseen. Meidän lähtökohtamme ei ole se, että miten tienata rahaa ihan sikana, vaan miten tienata sen verran, että rahahuolet voi unohtaa ja keskittyä tekemään sitä, mistä tykkää.

Heti kirjan alussa kehotammekin miettimään, mitä haluat kaikkein eniten. Minkälaista elämää tahdot elää? Se mikä toiselle on tarpeeksi ansaintaa, on toiselle ihan älytön ajatus ja kolmannelle liian vähän. Työn arvoa nostavat rahan lisäksi muunlaiset asiat, kuten vapaus, merkityksellisyyden kokeminen, ihana työyhteisö ja mahdollisuus toteuttaa itseään.  Onnellisuus on menestymisen korkein muoto.

Työ ei ole vain joku erillinen slotti elossamme, vaan iso osa elämäämme. Siksi puhumme oman työtulon nostamisen lisäksi myös omasta suosikkiaiheestani; kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Siitä, miten tehostaa ja mukavoittaa oman työn lisäksi myös muuta arkea. Jos kotona sakkaa, ryönä vyöryy myös töihin – ja toisinpäin. Kirjamme antaakin neuvoja myös stressin vähentämiseen ja työnilon lisäämiseen.

Olemme haastatelleet kirjaan myös monia eri alojen ammattilaisia, sillä emme toki itse ole kokeneet kaikkia kompurointeja ja onnistumisia, joista muut voivat ottaa opiksi. Lisäksi mukana on myös kymmeniä ajatuksia ja tarinoita Instagram-tiliemme seuraajilta; ne löytyvät kirjasta näppärästi ”kahvitauolla kuultua” -otsikoiden alta. Äänessä on tekijöitä kulttuurialan tekijöistä maatilanemäntiin, kirjanpitäjistä perhepäivähoitajiin ja mainosalan osaajista kuosisuunnittelijoihin. Kiitos valtavasti kaikille ajatuksiaan ja kokemuksiaan jakaneille!

Että nyt vain lukemaan ja sitten tekemään! Täältä saat tilattua Unelmaduunarin tilipäivä -kirjan ennakkotilauksena ja alehintaan. Kirjakauppojen hyllyiltä sen voi bongata 4. helmikuuta 2020 lähtien. Samoihin aikoihin ilmestyy myös kirjan äänikirjaversio, ja sen voi ostaa joko erikseen tai kuunnella BookBeatissa tai Storytelissa.

Kuvissa näkyvät Women in business -inspiraatiokortit olen saanut Karita Sainiolta, jonka uratarina pr-työstä vastuullisuus edellä löytyy tokkiinsa myös Unelmaduunarin tilipäivä -kirjasta.

Jaa