Esikoisen 8-vuotissyntymäpäivillä oli kaakoabuffet. Tai kaakaobaari, mitä nimeä sitten tahtookaan käyttää. Pointtina joka tapauksessa se, että juhlaväki voi käydä buffetissa kokoamassa itselleen mieleisen kaakaoannoksen erinäisillä lisukkeilla ja krumeluureilla.

Bongasin idean Happymilkmaman IG-tililtä, minkä jälkeen kävin vielä inspiroitumassa Pinterestissä. Kaakaobuffet on ihana juhlissa etenkin näin talvisin, kun tänä kummallisena talvenakin kelit kuitenkin ovat sen verran viileät Helsingissäkin, että kuuma kaakao maistuu. Luulenpa, että tämä syötävä ja juotava ohjelmanumero otetaan käyttöön myös syyslapsemme synttäreillä, joka on tykännyt pitää kemunsa ulkona. Tämä olisi ollut täykky myös esikoisen viime vuoden pulkkamäkisynttäreillä.

Kaakaobuffet oli nimittäin melkoinen hitti lastenjuhlissa! Överit on parempi kuin vajarit, oli selkeä teema, kun muksut ensin kerääntyivät omatoimisesti (!!!) jonoon ja kävivät sitten vuorotellen kokoamassa kaakaoannoksensa. Minä annostelin termarista kuumaa kaakaota mukehin ja autoin pursotettavan kaakaon kanssa, mutta muuten ykkösluokkalaiset osaavat jo itse rakentaa annoksensa.

Kaakaon ja pursotettavan kerman lisäksi tarjolla oli vaahtokarkkeja, vohvelikeksejä, marenkeja, mantelirouhetta ja kaikki kaapista löytyneet jämät nonparelleista ja strösseleistä. Eikä muuten jäänyt murenaa tai nonparelliakaan, kun juhlaväki pääsi luomaan kaakaoteoksia ja sen jälkeen vielä santsaamaan.

Aikuisten juhlissa kaakaobuffetissa voisi olla myös tarjolla vaikka minttuviinaa. Mutta melkoiset pärinät ihan vain sokerimäärästäkin irtosi. Ei sitten lopulta edes korkattu (aamulla pitkin jääkaappia valunutta) täytekakkua, kun kaakaot ja muut pöydän antimet saivat herkkunälkäiset onnelliseksi.

Jaa