Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Tänään puhuin sen kummemmin miettimättä kesästä, kun tarkoitin tätä vallitsevaa aikaa tässä. Kesä. Noin vain huomaamatta se taas hipsi tähän ympärille ja kuulumisten vaihtoihin, joista jokaiseen tuntuu omalta kohdaltani liittyvän kesä. Niin paljon pidentyneet illat, vähentyneet vaatekerrokset ja lisääntyneet ihmiskontaktit ovat vaikuttaneet. Elämä on täydempää, mutta kevyempää samaan aikaan.

Käytiin lasten kanssa korkkaamassa äitienpäivänä kesän hurvittelukausi Linnanmäellä, jonka ilakoiva tunnelma tarttuu yhtä tahmean makeasti mieleen kuin hattara upouusiin kuvaslainassa oleviin farkkutakkeihin. Meillä oli mukana yhteistyökumppanini Polarn O. Pyretin vaatteita, jotka siinä samassa kuvattiin, kun imimme itseemme huvipuistotunnelmaa ja pilvien raosta porottamaan saapunutta aurinkoa.

Olenkin kertonut aikaisemmin, että meillä lapset valitsevat itse vaatteensa, tiettyjen reunaehtojen mukaisesti toki. Kunhan vaate hoitaa tehtävänsä ja on arvojeni mukainen, on tärkeää, että se on mielekäs just käyttäjiensä mielestä. Tämä pätee myös yhteistyön kautta lasten garderobiin päätyviin vaatteisiin, ja monesti saattaisin itse valita eri vaatteet kuin lapset. Mutta nyt valintani olisivat osuneet ihan samoihin kesävaatteisiin kuin lapsillakin!

Polarn O. Pyretillä on tällä hetkellä meneillään kampanja, jossa kaikista valikoiman mekoista ja shortseista saa -20 prosentin alennuksen. Tämä etu on voimassa verkossa ja myymälöissä 28. toukokuuta saakka. Ja etenkin noiden mekkojen kanssa olen niin ihastuksissani, että toivoisin niistä versioita myös mutsien koossa – ihania!

Esikoinen sai valita kolme mekkoa, ja jokainen mekoista on valmistettu 100 prosenttisesta luomupuuvillasta. Nämä kaikki ovat juuri sellaisia klassisia kesälapsuuden mekkoja, joita ompelisin itse, jos vain aikaa (ja taitoja, köh) olisi! Pilkullinen kellomekko on kuin 50-luvun elokuvista, ja sen helma pyörii hulmuten. Kukkakuvioinen mekko laskeutuu rimpsuina ja toimii muuta vaatetusta vaihtamalla rannalta kesäjuhliin. Raidallinen kellomekko röyhelöillä on kuin suoraan Pieni talo preerialla -sarjasta. 

Sukkahousuiksi esikoinen valitsi valkoiset pitsisukkahousut, jotka nähdessäni päässäni alkaa heti soida Suvivirsi. Lämpöä tuomaan valitsin lapsille kuvauslainaan samanlaiset klassiset farkkutakit. Niiden kanssa kävi sitten lopulta niin, että lapset tykästyivät aikuistakkeihinsa ja vielä lopulta sotkivat ne vahingossa hattaraan, joten päätin ostaa takit meille.

Kuopus taas täydensi kesävaatekaappiaan kolmen shortsiparin verran, joista niistäkin jokainen on tehty 100  prosenttisesta luomupuuvillasta. Farkkushortsit koira-aplikoinneilla ja sivuhapsuilla ovat tyylikkäät ja söpöt samaan aikaan. Tummansiniset college-shortsit ovat mukavan lököt kesän rantapäiviin ja liikuntaan. Vihreissä shortseissa on pidemmät lahkeet, ja ne soluttautuvat ongelmitta juhlista metsäretkille. Kaikissa shortseissa on vyötäröllä reikäkuminauhakiristys, joilla shortsit saa kurottua käyttäjälleen sopivaksi.

Shortsien yläosaksi kuopus valitsi vielä niin ikään 100 prosenttisesta luomupuuvillasta valmistetun raitapaidan. Se vasta moneen muuttuva kameleontti onkin! Paita sujahtaa kepeästi kesän juhliin, mutta se päällä voi hyvin lähteä vaikka nostamaan uusia pottuja omalta palstalta. Ehdin jo testata vaaleapohjaiseen paitaan auringossa kuivaamisen voimaa kesärilluttelujen jäljiltä – rasvaiset tomaattitahrat häipyivät suitsait! Paitaa voi pitää pitkähihaisena tai sitten sen sen hihat voi kääriä ja kiinnittää hihassa olevilla napeilla.

Ensi viikolla meidän perheessä juhlitaan kahdet keväjuhlat. Ensin päiväkodissa ja sitten eskarissa. Vaikka varhaiskavatus vielä jatkuu, kevätjuhlakimara on samalla virallinen päätös kuopuksen päiväkotivuodelle ja esikoisen mullistavalle eskarivuodelle sekä varhaiskasvatustaipaleelle. Ensi syksynä meillä on ekaluokkalainen ja päiväkotinsa vanhimpiin kuuluva viskari. Jo joutui armas aika, toden totta.

Jaa