0012018Vilma_Doumbouya_lapsivalokuvaus

Kaupallinen yhteistyö: Breden. Postaus sisältää alekoodin.

On tuo kesä kyllä sellainenkin ihana höpönassu! Joka kerta saapuessaan se pääsee yllättämään kahdella tavalla. Ensinnäkin, miten se yhtäkkiä on täällä, kaiken pitkän odotuksen jälkeen. Puut ovat ryöpsähtäneet vihreiksi alle viikossa, ja luonto tuntuu menneen onnellisella tavalla ihan sekaisin siitä, että nyt voi taas elää.

Toiseksi kesä yllättää helppoudellaan. Ai näinkö mutkatonta ja kivaa arki voi olla! Olemme siirtäneet elämämme taas ulos, ihan vain koska se on mahdollista. Päiväkotipäivienkin jälkeen riittää vielä valoa pitkälle iltaan, emmekä yleensä lähde sisälle ennen kuin alkukesän terävä aurinko on vaihtunut piteneviin varjoihin. Mikä parasta, ulos lähteäkseen ei tarvitse kuin laittaa kengät jalkaan ja kiskoa hattu päähän.

Hatuista puheen ollen, lapset saivat osana yhteistyötä uudet kivat kesäpäähineet virolaiselta Breden-lastenvaatemerkiltä. Merkki ei ollut minulle entuudestaan tuttu, sillä Breden on vasta hiljan laajentanut toimintaansa Suomeen. Etelänaapureiden käsityöläisperinteet ja -taidot sen sijaan ovat tuttuja. Arvostan ja ihailen, miten hyvin siellä on onnistuttu pitämään sekä tekstiiliosaaminen että -teollisuus elossa.

Bredenin tuotteet – pipot, hatut, myssyt, huivit ja lasten- sekä vauvojenvaatteet –  valmistetaan liettualaisista luomupuuvillakankaista Viron Märjamaalla, noin tunnin automatkan päässä Tallinnasta. Etenkin näin Helsingistä käsin voikin siis puhua lähituotantolätsistä.

Nappasimme lasten uudet lätsät, hatut ja muut kesävermeet mukaan eräänä päivänä männä viikolla, kun ängimme laatikkopyörän kyytiin myös pari skuuttia, yhden potkupyörän ja kaksi korillista piknikeväitä. Poljimme karavaanimme Herttoniemen Hilleri-skeittipuistoon, jossa emme olleet aikaisemmin käyneet. Vaikka pidän itseäni vallan ansioituneena herttoniemeläisenä, piti kulkea näitä katuja, puistoja ja metsiä yli kuuden vuoden ajan, ennen kuin päädyin löytämään paikan erään iltalenkin yhteydessä.

Hilleri-skeittipuisto on pienempi kuin kylän toisella laidalla sijaitseva Tuorinniemen skeittipuisto, mutta juuri siksi söpö. Ympärillä on nurmikenttää, johon aurinko paistaa mukavasti ja johon voi levittää piknikvilttinsä. Ihan lähellä on myös Hilleri-leikkipuisto, jonka allas täytetään taas myöhemmin kesällä pulikointia varten. Leikkipuistosta voi sen aukioloaikoina lainata vessaa, jääkaappitilaa ja jopa grilliä, joten letkeän perhekesäpäivän resepti alkaa olla siinä. Skeittiä, vesileikkejä, grillausta ja piknik-viltillä köllöttelyä!

Mutta sananen noista lasten lätsistä. Kenguru– ja hai-kuvioiset Soren-lätsät ansaitsevat kehut niiden lierin tukevasta rakenteesta. Sen saa taitettua pois silmiltä, eikä lieri lörpsähdä kovassakaan menossa. Svenu-hatussa on päheä kuosi, joka kliksautti jonkun nimeämättömän ja ihanan kesämuiston aivoissani päälle. Mainio hattu juuri kypärän alle skuuttailuun tai pyöräilyyn, kun leveä reunus takana antaa vähän suojaa niskalle ja lippa taas pitää häikäisevät säteet poissa silmiltä. Tämä korvallinen Saara-hattu on niin söpö, että esikoinen omi sen siitä huolimatta, että se on oikeastaan liian pieni ja sopiva kuopukselle. Ja katsokaa nyt, miten suloinen se olisi kukkakuosillisena!

Lasten huivit ovat olleet heillä käytössä jo keväästä. Ne ovat tuoneet kaulalle suojaa niinä päivinä, kun kaulahuivit ovat olleet liikaa, mutta tuuli on kuitenkin puhkunut kylmää. Lipalliset BO-pipot taasen ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä. Minä olen ommellut smantyyppisiä lapsille itsekin, mutta niitä katoaa vakiona joka kesä. Huomasin, että Bredenillä on nyt ennakkotilauksessa myös peruslippiksiä, jotka nekin on tehty luomupuuvillasta Virossa. Tämä harmaa on päheä, ja samaten tämä kengurulippis on iloisen lapsekas, mutta silti tyylikäs.

Mikäli teilläkin tarvitaan lasten kesälätsävalikoimaan tai muihin vaatehommiin  täydennystä, sain ilokseni jakaa teille alekoodin. Koodilla LAHIOMUTSI20 saatte 20 prosentin alennuksen kaikista täyshintaisista tuotteista Bredenin nettikaupassa. Koodi on voimassa tämän kuun loppuun saakka. Lähiömutsin Instagrammissa on taas meneillään arvonta, jossa arvon kolme 50 euron arvoista lahjakorttia Bredenille.

Kuvat Vilma Doumbouya Photography. Vilma on erikoistunut lapsikuvaukseen, ja täältä löydät hänen Facebook-sivunsa ja täältä Instagram-tilin.

Jaa