Kaupallinen yhteistyö: HP

Alkuun pari paljastusta. Ollakseen (lasten) mielestä hurjan hyvä askartelija, ei tarvitse osata piirtää. Minä olen ihan onneton piirtäjä, mutta jo vain osaan askarrella hienoja juttuja esimerkiksi lastenjuhliin tai muihin teemakemuihin, kuten jouluun. Salaisuuteni on jättää piirtely suosiolla muille, tulostaa valmiit sekä ilmaiset askarteluhommat netistä ja sen jälkeen muina mutseina hämmästyttää paperiaskartelutaidoillani.

Toinen paljastus. Minulla on viha-rakkaus -suhde tulostimiin. On asioita, joiden kanssa en tule toimeen, vaikka en oikein voi elää ilman niiden kanssa kaveeraamistakaan. Sellaisia ovat esimerkiksi kirjanpito, pinaattikeitto ja tulostimet. Kun tulostimemme meni rikki muutossa reilu vuosi, en hankkinut uutta tilalle. Olen käynyt tulostamassa pakolliset työprintit kerran kuussa kirjastossa. Jos käyttäisin tulostinta vain työhommiin, kirjaston palvelut olisivat riittäneet ratkaisuksi. Voin pyrkiä paperittomaan toimistoon, mutta paperittomaan lastenhuoneeseen en edes tahdo. Lapsemme piirtävät ja askartelevat niin paljon, että siinä paperinkulutuksessa jää moni ahkera tulostinkin kakkoseksi.

Nyt meillä on lasten ja kehnosti piirtävän mutsin onneksi uusi tulostin. Sain osana tätä yhteistyöpostausta HP Envy photo -tulostimen. Sillä kelpaa askartelujuttujen ja valokuvien lisäksi tietenkin välillä tulostaa ne muutamat työjututkin, mutta se tylsistä laskutusprinteistä. Nyt asiaa askartelusta.

Minä nimittäin toivon, että ainakin jokainen kaltaiseni onneton piirtäjävanhempi tietää, minkälaisia taikoja saa aikaan, kun yhdistää Pinterestin ja tulostimen. Pinterestin kautta löytyy uskomaton määrä kivoja askartelujuttuja ja juhlakoristeluita, joita saa tulostaa ilmaiseksi ihan luvan kanssa. Minä olen esimerkiksi printannut meidän lasten synttäreille pahviset rasiat popcorneille sekä hienot juhlahatut. Sentään leikkaamista ja liimaamista tulostin ei tee, mutta saapahan sitten ihan pokalla sanoa, että itse tein, osittain.

Taikasanat, joita Pinterestissä kannattaa käyttää ovat Free printable tai Free template. Sen jälkeen lisää perään vähän tarkennusta, että mitä on etsimässä. Ehkäpä värityskuvia, kirjepaperipohjia tai vaikka metsäneläinteemaisille synttäreille koristeluita? Tulostimeen kannattaa ladata paperi sitä mukaa, mitä on printtaamassa. Esimerkiksi juhlakirjaimet toimivat varmasti ohuemmastakin paperista, mutta väritettävät yksisarvisnaamiotliimatta rakennettavat dinosaurukset tai askarreltavat diy-hirviöt on hyvä printata paksummalle kartongille.

Jouluaskartelut mielessä pengoin Pinterestistä muutaman suosikkini tulostettaviin jouluhommiin. Täältä löytyy mahtava kokoelma erilaisia tulostettavia joululahjapakettikortteja. Tässä taasen on hauskoja paperiaskeja jouluisille pikkuyllätyksille tai herkuille (hieman samanlaisia kuin nuo meidän askartelemamme, jotka kuvissa näkyvät). Näihin pieneen lootiinkin saa kivasti piilotettua pikkulahjoja. Lapset innostuvat varmasti näistä väritettävistä ja helposti koottavista jouluhahmoista tai tästä jouluisesta muistipelistä. Nämä paperiset joulupukki- ja porolelut ovat niin söpöt ja hauskat, että tekisi mieli printata ne ihan vain itselle.

Tulostusmahdollisuudesta innostuneen minä ostin myös valokuvapaperia ja laitoin printterin laulamaan valokuvia. Minulla ei ole juuri kokemusta kotona tulostettavista kuvista ennen tätä, mutta tulipa yllättävän hyvää jälkeä! Vanhaan tulostimeemme verrattuna fiilistelen myös sitä, että tuo HP Envy photo -tulostin pelittää yhdessä tietokoneeni ja puhelimeni kanssa ilman välissä olevaa johtoa. Jos toiveeni kuullaan, vielä joskus maailma on johdoton.

Paperikuvissa on vain sitä jotain, etenkin tänä aikana, kun valtaosa meidän kuvistamme on olemassa vain pikseleinä. Tulostin muutaman kuvan jääkapinoveen vain siitä ilosta, että voin tulostaa kuvia. Sen lisäksi tein lasten askarteluavustuksella mummilleni joululahjaksi pienen valokuvakirjan meidän perheen kuluneen vuoden seikkailuista. Tajusin siinä kuvia liimaillessani, että voisin tehdä lapsille uuden (ja alkuperäistä pienemmän) omista valokuvista tehdyn aakkoskirjan, nyt kun kuvia voi tulostaa kotona. Se on muuten hyvä joululahjaidea kirjaimista kiinnostuneille muksuille, ja aakkoskirjan ehtii vielä tehdä hyvin ennen aattoa.

Nyt kun tulostamisesta on jauhettu, hiipiikö kenellekään tässä vaiheessa selkärankaan se inhottava tunne, kun tulostimesta loppuu muste? Jep, niin mullekin. Oikein päätä alkaa sätiä ajatuksestakin. Jos meidän tulostamiset tätä tahtia jatkuvat, pääsen lähitulevaisuudessa testaamaan ihan käytännössä uutta HP Instant Ink -palvelua. Sen myötä tulostinmustepäänsäryt ovat toivottavasti historiaa. HP Instant Ink tarkoittaa sitä, että tulostimeni on netin kautta yhteydessä palveluun, joka tietää jo ennen minua, koska tulostimen muste loppuu. Ja ennen kuin ehdin repiä pelihousujani loppuneen musteen kanssa, uusi mustekasetti tipahtaa postiluukusta. Mahtavaa! Tämän ominaisuuden kun saisi seuraavaksi jääkaappiin ja sen sisältöön.

Hienoa tuossa HP Instan Ink -palvelussa on myös se, että uuden kasetin kaverina postiluukusta tulee myös palautuskuori vanhalle mustekasetille. Mustepatruunat kun ovat ongelmajätettä ja kierrätettävissä. Täytyy nolona myöntää, että en ole tiennyt tätä, vaan heittänyt tyhjät mustekasetit tätä ennen ihan sekajätteeseen. Vanhakin kettu oppii uusia asioita – ehkä jopa tulemaan tulostimien kanssa toimeen.

Jaa