Vinkki tämän päivän Unelmaduunarit-podcastin jaksosta tulee tänään aamuvarhaisen sijaan vasta näin iltapäivällä. Mies oli koko viikonlopun töissä. Hän lähti ennen kuin me muut heräsimme ja ehti juuri ja juuri iltasella antamaan unisuukot lapsille. Hoidin siis omat viikonlopulle jääneet duunini iltamyöhällä. Eilen tarkistuskuuntelin editoitua podcast-jaksoa puolenyön jälkeen silmät sekä aivot väsystä mutkalla ja mietin, että kenenköhän idea oli julkaista uusi jakso aina maanantai-aamuna. Ai niin, taisipa olla itselläni osa siinä päätöksessä.

Osuvasti uusimmassa Unelmaduunarit-jaksossa keskustelemmekin perheen ja työuran yhdistämisestä. Saatiin Satun kanssa aiheesta kanssamme juttelemaan  liikematkatoimisto CWT:n myynti- ja markkinointijohtaja Jari Oinonen. Jarilla on vaativa työ, jossa työmatkapäiviäkin kertyy vuodessa jäätävä määrä. Samalla hän on myös kolmen lapsen isä.

Tänään siis luvassa rehellistä keskustelua siitä, miten saadaan pyörimään kivuttomasti sekä työelämä että lapsiperhe-elämä – ja mikä on mennyt pieleen. Mainittu ainakin puhelinpalaveri futiskentän laidalta, seinälle kiinnitetty perhekalenteri sekä lasten harrastuskavereiden vanhempien kesken perustettu WhatsApp-ryhmä. Jari vinkkaa myös tehotorkuista, jotka mahdollisuuksien mukaan kannattaa kiskaista vaikka kahvitunnilla. Päiväunet ovat panostus työtehoon!

Ei kai tosiaan ihme, että puhumme aika paljon unesta – ja sen riittämättömyydestä. Kun Jarin lapset olivat pieniä, perheen univaje ehti äityä todella pahaksi. Lopulta apu löytyi perheneuvojasta, jonka luokse Jari perheineen löysi neuvolan kautta. Jari kertoo sen olleen perheen pelastus.

Puhumme myös siitä, kuka jää kotiin lasten ollessa kipeinä, milloin riittämättömyyden tunteet piinaavat eniten ja miten työssäkäyvän isän ja äidin oman ajan ottaminen vaatii välillä luovuutta. Tämän päivän jaksossa selviää myös se, kokiko Jari tulleensa paremmaksi työntekijäksi perheellistymisen myötä ja oliko hän omasta mielestään tarpeeksi perhevapailla lasten ollessa pieniä. Jakson voit kuunnella tuon yllä olevan playerin kautta tai täällä.

Kaikki Unelmaduunareiden julkaistut jaksot löytyvät kootusti täältä ja lisäksi muun muassa iTunesista ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta. Ja hei, kertokaa ihmeessä palautetta, se olisi mahtavaa. Palautetta on kätevin jättää Unelmaduunarit-podcastin omien Facebook-sivujen kautta. Päivitämme sivuille kootusti kaikki podcastiin liittyvät päivitykset ja jutut.

Täällä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Täällä postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on.

Jaa