Tunnen itseni välillä ihan tolkuttoman huonoksi ystäväksi. Olen onneton pitämään yhteyttä ihmisiin. Se ei tarkoita, etteivätkö he merkitsisi minulle paljon. Se ei merkitse sitä, ettenkö miettisi heitä. Välillä voin ajatella viestin laittamista monta viikkoa, kunnes sitten se toinen ehtii laittaa ensin viestiä. Vastaan aika usein oot ollut mielessäni, ja se on totta. 

Ystävät ovat usein mielessäni, mutta liian harvoin siinä halietäisyydellä. Minä olen onnekas muija, sillä ympärilläni on ihan valtavasti ihmisiä. On ystäviä, kavereita, työtuttuja ja laumoittain ihmisiä, joita en välttämättä ainakaan vielä tunne kovin hyvin, mutta joiden seurassa on kiva olla. Tahtoisin viettää paljon enemmän aikaa tuttavapiirini kanssa, mutta silti välillä mukamas ei ole aikaa edes Whatsapp-viestiin.

Minut pysäytti ajatus, jonka luin muistaakseni Pupulandia-blogista joskus alkuvuodesta. Se meni jotenkin näin: Pidä kiinni niistä ihmisistä, jotka pyrkivät pysymään elämässäsi.

Hyvänen aika, miten viisaasti sanottu. Minulla on elämässäni ihmisiä, jotka elävät ihan samanlaista pikkulapsiperhekaaosta kuin itsekin. Ja silti he näkevät sen vaivan, että laittavat viestiä, soittavat tai pyytävät kahville. Olen onnekas, että he tahtovat laittaa aikaansa juuri minuun.

Siksi olenkin viime aikoina taas koettanut paremmin hioa taitojani järjestää tärkeille ihmisille aikaa silloinkin, kun aikaa ei oikein ole. Tässä yksinkertaiset, mutta kai siksi toimivat niksini ystävyyssuhteiden vaalimiseen kiireen keskellä:

Syökää yhdessä. Ihmisen on pakko syödä, oli kuinka kiire tahansa. Tee se siis tärkeiden tyyppien kanssa. Sovi lounastreffejä keskelle työpäivää. Pyydä ystävä perheineen arkipäivälliselle. Laittakaa yhdessä ruokaa lauantaisin – vaikka pakkaseen asti jemmattavaksi. Perustakaa aamiaiskerho, jossa jokainen ringistä vuorotellen laittaa aamiaisen koko sakille vaikka perjantaisin. Tai tavatkaa aamupalalla kahvilassa.

Tehkää yhdessä. Lenkkiseura on klassikko. Mutta muutakin arkista voi tehdä yhdessä. Menkää yhdessä ystävän kanssa pesemään mattoja, poimimaan marjoja tai ostamaan kevätkukkia. Peskää ikkunat yhdessä ystävän kanssa ensin teillä ja sitten heillä. Tehkää ruokaostokset yhdessä. Jos olette töissä samalla suunnalla, kulkekaa työmatkat yhdessä. Päättäkää päivä, kun menette yhdessä myymään kirpputorille.

Leikkitreffit. Nerokas konsepti, jossa kaikki voittavat. Lapset saavat kavereita, sinä saat aikuiskavereita, ja silti kaikki viettävät yhdessä aikaa. Voidaan viettää kotona tai vaikka leikkipuiston sisätiloissa, mutta juuri nyt alkaa olla parhaat ajat leikkitreffeille: piknikviltti ja termarikahvit aikuisille, lapsille ulkopelejä ja avot!

Yökyläile. Tämän vuoden teemani ja syystä. Yökyläillessä pääsee kiinni ihmisen elämään ja kuulumisiin niin paljon paremmin kuin kiireisillä kahvikupposilla kaupungilla. Kun yökyläilyssä on mukana koko perhe, ei tarvitse luopua perheajastakaan. Onni on lattialle levitetyt siskonpedit ja lauma tärkeitä tyyppejä samassa aamupalapöydässä.

Lähetä vain se sydän. Ei haittaa, että et ehdi nakuttaa Whatsapp-viestiin kaikkia kuulumisia. Ei ole välttämättä oleellista kysyä, koska nähdään. Mutta oleellista on muistuttaa, että ystävä olet tärkeä ja mielessä. Siihen riittää välillä vain sydän-emojin lähettäminen.

Jaa