Neljä kuukautta toisella puolella maailmaa on ollut avartava kokemus. On ollut opettavaista olla näin pitkään erilainen, se muualta tullut. Olemme kompastelleet paikallisten tapojen kanssa ja huomanneet, miten paljon välillä kaipaamme ystäviä ja kotia. Emme oikein osaa syödä siististi käsin, astumme vahingossa kadulle banaaninlehtikoreissa aseteltuihin uhrilahjoihin ja puhumme kummallista kieltämme kovaäänisesti. Me olemme ulkomaalaisia, eksoottisia ja tapoinemme vähän outojakin.
Tänään vietetään YK:n Rasismin vastaista päivää, ja ajatukset siitä ovat erilaisia, nyt kun itse on se erilainen. Kirjoitinkin aiheesta vieraskynä-kirjoituksen tänne. Olen kuluneiden kuukausien ajan imenyt balilaisuudesta itseeni asioita, joita tahdon sekoittaa skandinaavisuuteeni. Yksi isoimmista löydöistä on ollut jooga. Vasta täällä aloin kunnolla ymmärtää, että joogassa ei ole kyse vain urheilusta, vaan elämäntavasta.
Pidän joogassa sen kokonaisvaltaisuudesta. Kun pidän huolta itsestäni ja kunnioitan kehoani, osaan paremmin olla osana koko ympäröivää maailmaa ja sen ihmisiä. Ensin pitää oppia arvostamaan ja ymmärtämään itseään. Vasta sen jälkeen on kykeneväinen tosissaan arvostamaan ja ymmärtämään muita. Siksi uskallan väittää, että olen Balin jälkeen inasen parempi ihminen, vaikka opittavaa ja oivallettavaa riittää loppuelämäksi.
Onkin osuvaa, että tänään alkaa Yogaian ja Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja, jossa voi taistella lempeästi rasismia vastaan juurikin joogaamalla. Idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi Yogaian 10 minuutin taukojoogaan, ja jokaisesta tuntiosallistumisesta lahjoitetaan 1 euro SPR:n Ei rasismille! -hankkeeseen. Hankkeella kerätään rahaa etnisen syrjinnän ehkäisemiseen. Taukojoogan voi tehdä vaikka työpaikalta tai leikkipuistosta käsin, eikä joogamattoakaan tarvita, sillä jooga tehdään seisten.
Meidän minibungalowimme nettiyhteys on niin heikko, että en voi osallistua taukojoogan livetunnille, joka järjestetään tänään kello 11.30. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tunnin voi tehdä tallenteelta katsoen heti livetunnin jälkeen tämän kuukauden loppuun asti, eli 31. maaliskuuta saakka. Ehdin siis osallistua minäkin paremmilla yhteyksillä! Ja mikä hienointa, jokaisesta osallistumiskerrasta lahjoitetaan euro rasismin vastaiseen työhön. Siis joka kerta. Voiko olla yksinkertaisempaa ja mukavampaa tapaa tehdä hyvää!
Olen varma, että Yogaia tulee aktiivisempaan käyttöön itselläni nyt Balin jälkeenkin. Joogaymmärrykseni jälkeen paluuta kuntosalipirkoksi vanhaan malliin ei ole, vaan tahdon ottaa joogan treeniohjelmani selkärangaksi. Minä kaipaan joogatunteja, jossa rautainen ammattilaisohjaaja on läsnä ja voi käsin parantaa aasanoitani, mutta tiedän, että normiarjessa ja Herttoniemessä asuessa se ei ole mahdollista niin usein kuin haluaisin. Siksi Yogaia tulee olemaan mainio tuki niihin päiviin, kun aikatauluun ei sovi säntäily kotilähiötä kauemmas harrastusten perässä.
Kulkuriluonteisena pidän Yogaiassa siitä, että sen avulla joogastudion saa pystytettyä minne vain (kunhan nettiyhteys toimii). Minä olen esimerkiksi nauttinut venyttelevästä villasukkajoogasta mökillä ja harrastanut muumijoogaa kotimme olohuoneessa. Täällä Balilla olen perustanut joogakoulun esimerkiksi villamme patiolle ja bungalowimme puutarhaan. Sen kun levitän joogamaton, napsautan Yogaian sovelluksen päälle puhelimesta ja kaikki on valmiina. Hauskaa on, että esikoinen on nyt innostunut joogasta niin paljon, että olen saanut hänestä usein kaverin viereiselle matolle.
Yogaiassa voi osallistua livetunneille, jolloin ohjaaja pystyy kuvayhteyden välityksellä antaa ohjeita joogaajille. Itse taidan elellä sen verran omituisissa aikatauluissa, että olen aina tehnyt joogani tallenteita katsoen. Se on just se ihanuus. Ei tarvitse miettiä aikaa, vaan voin tehdä harjoitukseni, kun hyvä väli tulee.
Kokeile vaikka itse! Sain teille käyttöönne koodin, jolla saatte ensimmäisen kuukauden joogatreenit ilmaiseksi. Se tapahtuu simppelisti kirjautumalla sisään täällä. Kirjautumisvaiheessa nakauta koodini MUTSI2017. Tilaus on jatkuva ja se uusiutuu normaalihintaan 19,90 euroa / kuukausi, mutta voit halutessasi peruuttaa tilauksesi milloin tahansa, myös ilmaisen kuukauden aikana. Koodi on voimassa tämän kuun loppuun, eli 31. päivä maaliskuuta saakka.
Noin vain, joogataan ja ollaan samalla ihmisiksi!
Saakos jäsenyyden ostanut tuolla koodilla ilmaista kuukautta? Eipä sillä jossei toimi koodi silloin, kun jäsenyydestä tosi tyytyväinen oon, mutta en kyllä ilmaista lisäkuukautta pahakseni panisi 😀
Huippua! Yogaiasta ainakkn Salamatkustajassa on ollut juttua. Nyt on mulla sopivasti tälläinen elämäntapojen muutos alkamassa joten näpyttelen koodin käyttöön! Kiitos 🙂
Vinkkinä pikkujoogille, että vaasankadun Roots:ssa on joogaa lapsille 🙂 oma 5-vuotias käynyt siellä ja tykkää hirmuisesti! Ja ite voi odotellessa syödä raakakakkua ja smoothieta 😀
-Heidi-
Tämä ei nyt taas liity joogaan (miten onnistunkin niin usein poimimaan ärsyttäviä yksityiskohtia joihin on vaan IHAN PAKKO takertua).
Minusta tuo nykyinen tapa markkinoida asioita niin että saa ilmaisen kuukauden, numeron tms. mutta sen jälkeen tilaus jatkuukin maksullisena on todella ärsyttävä. Se oikein huutaa sitä että hyödynnetään huonomuistisia ihmisiä. No oma vika jos ei älyä peruuttaa, mutta minä en periaatteesta ole enää vuosiin ostanut mitään joka alkaa suoraan kestotilauksella ja pitäisi peruuttaa erikseen. Tämä ajatus lähti siitä kun muistisairaalle sukulaiselle on markkinoitu vaikka mitä ja sitten niiden peruutusten kanssa on saanut tapella kun tuleekin isoja laskuja ja toinen on ihan ihmeissään että mistä ne tulee kun ilmainen piti olla. Täma ongelma nyt ei ole niin suuri muualla kuin puhelinmarkkinoinnissa, mutta silti. Yogaia on minulle ennestään tuttu ja vaikka en sitä tällä hetkellä käytä niin siitä on silti ollut aina positiivinen mielikuva, mutta tällainen markkinointi nosti nyt ikävästi karvat pystyyn kun olen aika pitkään käynyt omaa hiljaista taisteluani tätä toimintaa vastaan. Kurjaa että se ulottuu jo kanavapakettien ja puhelinmyynnin ulkopuolellekin tällaisiin hyvinvointiasioihin, mutta minä en voi tukea yritystä jonka tiedän harrastavan tätä (kaikkihan nykyään sitä tekevät) vaikka kuinka muuten olisi hyvällä asialla.
Mä ymmärsin, että ei, mutta eipä tuo saamani ohjeistus koodista tosiaan ole ihan selkeä. Tsekkaan vielä, miten on. Mä olen joskus saanut aktivoitua Yogaian koodeja, vaikka olen ollut jäsenenä 🙂
Ole hyvä! Hienoa, jos osui ihan oikeaan saumaan tämä testaus. Kuukaudessa ehtii hyvin saada tuntumaa palveluun 🙂
Niinkö! Kuulostaapa täydelliselle konseptille raakakakkuineen. Tämä pitää päästä testaamaan, kiitos vinkistä!
Joo, mä ymmärrän kyllä sun kannan. Esimerkiksi lehtitilauksissa se on ärsyttävää, kun sitten pitää mennä erilliselle sivulle, etsiä sieltä miten peruutus tapahtuu, kaivaa jostain asiakasnumeronsa esille ja sitten peruuttaa tilaus. Yogaiassa peruutus tapahtuu kuitenkin ihan samalla sivulla missä palvelukin on (tai sovelluksessa, mikä itselläni on käytössä), ja jos en nyt väärin muista, ihan yhden napin painalluksella.
Ja muistisairairaat ja puhelinmyyjät ovat huono yhdistelmä.
Tätä kautta palautteesi menee perille, ja jokainen rakentava mielipide on varmasti myös Yogaialle tärkeä.
Kiitos kun jaksat välittää lukijoiden napinoita yhteistyökumppaneillesi 🙂
Toki! Ja yhteistyökumppanit itsekin seuraavat näitä kommentteja ja mietteitä mielenkiinnolla ihan suoraan täältä blogista 🙂
Tässä vielä yogaialaisten vastaus asiaan: ”Tosiaan sen voi käyttää vain, jos ei ole tilausta voimassa, eli jos asiakas, jolla on tilaus päällä haluaa sen käyttää, vanha tilaus on ensin peruutettava.”