Kaupallinen yhteistyö: Yogaia ja Suomen Blogimedia

Neljä kuukautta toisella puolella maailmaa on ollut avartava kokemus. On ollut opettavaista olla näin pitkään erilainen, se muualta tullut. Olemme kompastelleet paikallisten tapojen kanssa ja huomanneet, miten paljon välillä kaipaamme ystäviä ja kotia. Emme oikein osaa syödä siististi käsin, astumme vahingossa kadulle banaaninlehtikoreissa aseteltuihin uhrilahjoihin ja puhumme kummallista kieltämme kovaäänisesti. Me olemme ulkomaalaisia, eksoottisia ja tapoinemme vähän outojakin.

Tänään vietetään YK:n Rasismin vastaista päivää, ja ajatukset siitä ovat erilaisia, nyt kun itse on se erilainen. Kirjoitinkin aiheesta vieraskynä-kirjoituksen tänne. Olen kuluneiden kuukausien ajan imenyt balilaisuudesta itseeni asioita, joita tahdon sekoittaa skandinaavisuuteeni. Yksi isoimmista löydöistä on ollut jooga. Vasta täällä aloin kunnolla ymmärtää, että joogassa ei ole kyse vain urheilusta, vaan elämäntavasta.

Pidän joogassa sen kokonaisvaltaisuudesta. Kun pidän huolta itsestäni ja kunnioitan kehoani, osaan paremmin olla osana koko ympäröivää maailmaa ja sen ihmisiä. Ensin pitää oppia arvostamaan ja ymmärtämään itseään. Vasta sen jälkeen on kykeneväinen tosissaan arvostamaan ja ymmärtämään muita. Siksi uskallan väittää, että olen Balin jälkeen inasen parempi ihminen, vaikka opittavaa ja oivallettavaa riittää loppuelämäksi.

Onkin osuvaa, että tänään alkaa Yogaian ja Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja, jossa voi taistella lempeästi rasismia vastaan juurikin joogaamalla. Idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi Yogaian 10 minuutin taukojoogaan, ja jokaisesta tuntiosallistumisesta lahjoitetaan 1 euro SPR:n Ei rasismille! -hankkeeseen. Hankkeella kerätään rahaa etnisen syrjinnän ehkäisemiseen. Taukojoogan voi tehdä vaikka työpaikalta tai leikkipuistosta käsin, eikä joogamattoakaan tarvita, sillä jooga tehdään seisten.

Meidän minibungalowimme nettiyhteys on niin heikko, että en voi osallistua taukojoogan livetunnille, joka järjestetään tänään kello 11.30. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tunnin voi tehdä tallenteelta katsoen heti livetunnin jälkeen tämän kuukauden loppuun asti, eli 31. maaliskuuta saakka. Ehdin siis osallistua minäkin paremmilla yhteyksillä! Ja mikä hienointa, jokaisesta osallistumiskerrasta lahjoitetaan euro rasismin vastaiseen työhön. Siis joka kerta. Voiko olla yksinkertaisempaa ja mukavampaa tapaa tehdä hyvää!

Olen varma, että Yogaia tulee aktiivisempaan käyttöön itselläni nyt Balin jälkeenkin. Joogaymmärrykseni jälkeen paluuta kuntosalipirkoksi vanhaan malliin ei ole, vaan tahdon ottaa joogan treeniohjelmani selkärangaksi. Minä kaipaan joogatunteja, jossa rautainen ammattilaisohjaaja on läsnä ja voi käsin parantaa aasanoitani, mutta tiedän, että normiarjessa ja Herttoniemessä asuessa se ei ole mahdollista niin usein kuin haluaisin. Siksi Yogaia tulee olemaan mainio tuki niihin päiviin, kun aikatauluun ei sovi säntäily kotilähiötä kauemmas harrastusten perässä.

Kulkuriluonteisena pidän Yogaiassa siitä, että sen avulla joogastudion saa pystytettyä minne vain (kunhan nettiyhteys toimii). Minä olen esimerkiksi nauttinut venyttelevästä villasukkajoogasta mökillä ja harrastanut muumijoogaa kotimme olohuoneessa. Täällä Balilla olen perustanut joogakoulun esimerkiksi villamme patiolle ja bungalowimme puutarhaan. Sen kun levitän joogamaton, napsautan Yogaian sovelluksen päälle puhelimesta ja kaikki on valmiina. Hauskaa on, että esikoinen on nyt innostunut joogasta niin paljon, että olen saanut hänestä usein kaverin viereiselle matolle.

Yogaiassa voi osallistua livetunneille, jolloin ohjaaja pystyy kuvayhteyden välityksellä antaa ohjeita joogaajille. Itse taidan elellä sen verran omituisissa aikatauluissa, että olen aina tehnyt joogani tallenteita katsoen. Se on just se ihanuus. Ei tarvitse miettiä aikaa, vaan voin tehdä harjoitukseni, kun hyvä väli tulee.

Kokeile vaikka itse! Sain teille käyttöönne koodin, jolla saatte ensimmäisen kuukauden joogatreenit ilmaiseksi. Se tapahtuu simppelisti kirjautumalla sisään täällä. Kirjautumisvaiheessa nakauta koodini MUTSI2017. Tilaus on jatkuva ja se uusiutuu normaalihintaan 19,90 euroa / kuukausi, mutta voit halutessasi peruuttaa tilauksesi milloin tahansa, myös ilmaisen kuukauden aikana. Koodi on voimassa tämän kuun loppuun, eli 31. päivä maaliskuuta saakka.

Noin vain, joogataan ja ollaan samalla ihmisiksi!

Jaa