Voitteko uskoa, että marraskuu on pian selätetty? Ihan pian kaltaiseni jouluihmiset voivat vihdoin luopua lopuistakin estoistaan ja fiilistellä keskitalven juhlaa täysin rinnoin! Minä en meinannut uskoa, että tällä viikolla vaihtuu joulukuuksi, ja kai siksi joulukalenterihommien kanssa tuli taas perinteisesti kiire.

Vielä joku joulu ompelen lapsille vuodesta toiseen kestävän kalenterin, mutta aikapulan takia nyt oli tyydyttävä kertakäyttöisempään versioon. Nätti tuli tästäkin, ja mikä parasta, sinäkin ehdit vastaavan vielä hyvin väsätä ennen ensimmäisen pussukan avaamista ylihuomenna. Minä väkersin samaan keppiin kiinni omat settinsä molemmille lapsille, joten lapsimäärästä riippuen pussukkakalenteri on vähemmän muhkea tai vielä muhkeampi. Ensi vuonna samaan keppiin ja pyykkipoikiin voi kiinnittää uudet pussukat – ehkä jopa ne kankaiset.

Nopea ja helppo joulukalenteri valmistuu yhdessä illassa, ja tarvitset sitä varten:

  • Kepin
  • Juuttinarua ja paria eri väristä villalankaa
  • 24 paperipussia (tai niin monta kertaa 24 kuin lapsia on)
  • Numeroituja pyykkipoikia
  • Glitterteippiä
  • (pieniä minigrip-pusseja)
  • (kuusenkoristeet kalenterin nimikoimista varten)
  • Jokaiseen pussukkaan sujautettavaksi jokin herkku tai muu yllätys

Tuulen katkoman kepin poimin metsäpolun vierestä, askartelutarpeet ostin Tigerista ja villalangat löytyivät omasta kaapista. Tigerissa oli muutamia erilaisia numerovaihtoehtoja hoppuisalle askartelijalle numerotarroista näihin valmiiksi numeroituihin pikkuisiin pyykkipoikiin. Jos aikaa ja halua olisi, tuollaisethan voisi askarrella paskarrella ihan itsekin.

Herkut kävin täsmäostamassa Ruohonjuuresta. Pussukoihin päätyi erilaisia kuivattuja hedelmiä, suklaapäällysteisiä pähkinöitä, keksejä ja suolaisempia herkkuja. Rasvaisimmat namit sujautin suosiolla pieneen minigrip-pussiin ennen paperipussia, ettei rasva ala tunkea paperipusseiseista läpi kuukauden aikana.

Herkkuyllätysten lisäksi laitoin kalenteriyllätyksiksi pampuloita ja pinnejä, joille esikoisella tuntuu olevan krooninen tarve. Kuopus ei ainakaan vielä pampuloita tarvitse, joten yritin keksiä jotain muuta pientä kivaa ja päädyin palastelemaan pikkulegopaketin useampaan pussukkaan. Jouluaattona lapset saavat pehmoiset hiiret, jotka voi joko laittaa kuuseen killumaan tai peitellä omaan taskuun mukana kulkevaksi kaveriksi.

Ostin myös tarroja ja askartelutarvikkeita Tigerista sekä saippuakuplia, jotka kätkin saunapäivän pussukkaan. Olisin tahtonut enemmänkin miettiä pussukoihin kätkettäväksi tekemisiä, kuten lupauksen illalla leivottavista pipareista. Nyt elellään sen verran hektisiä ja muuttuvia aikoja, että en vain uskalla luvata mitään tapahtuvaksi parin viikon päähän. Ehkä se tekemisiin painottava kalenteri sitten joskus.

Pussukat suljin teipillä, minkä jälkeen kiinnitin ne narun ja pyykkipoikien avulla keppiin. Leikkasin siis eripituisia naruja, napsautin pyykkipojan kiinni narun puolestavälistä ja narun päät solmin keppiin. Kieputin kepin keskivälille lankaa merkiksi siitä, missä menee kalentereiden raja ja ripustin vielä dymolla nimikoidut puiset koivukoristeet molempiin päihin keppejä.

Koko komeuden kiinnitin eteisemme ulko-oveen, josta vähenevien pussukoiden määrästä voi päätellä joulun lähestyvän. Oi että, mä olen niin valmis laskeutumaan pehmeän puuteriseen ja rauhalliseen jouluaikaan.

Jaa