Tiedättehän sen sanonnan hyvistä ideoista. Että yleensä ne ovat niin yksinkertaisia, että ei voi kun taivastella, miten ei ole tullut sellaista aikaisemmin keksineeksi. Kuulin hiljan Outilta idean kesäisestä leikistä, jonka arvasin ilman testaamistakin olevan hitti lapsille: vedellä maalaaminen. Ei siis vesiväreillä maalaaminen, vaan ihan pelkällä kraanavedellä tai tuvan nurkalla tönöttävän sadevesiämpärin sisällöllä maalaaminen.

Leikkiin tarvitaan veden lisäksi ämpäri tai muu astia vedelle sekä mukava kokoelma pensseleitä. Me käytimme vesivärimaalauspensseleitä, mutta ronskimman maalailumeiningin ystävä varmasti ilahtuisi isommasta sudistakin. Ja sitten vain maalaamaan ulos! Homman jujuna on se, että kuivalle pinnalle vedelty ”maali” ja sen luoma taideteos näkyy hetken, mutta haihtuu sitten auringonporotuksesta riippuen muutamassa minuutissa pois.

Aikuisen näkökulmasta tämä on täydellinen tapa viettää laiskaa loppukesän päivää. Leikki on helppo järjestää, siitä ei tule sotkua ja jos kotoa löytyy pensselit valmiina, se ei maksa mitään. Itse voi heittäytyä melkein reporangaksi lasten painellessa maaliämpärit kädessä pitkin pihaa – jos ei sitten intoudu itsekin maalailemaan perhosia ja sydämiä autotallien oviin, kuten minä. Esikoisen kanssa tulikin hyviä pohdintoja siitä, miten vedellä maalaaminen seiniin on ok, mutta vaikka tussilla ei ilman lupaa niin saa tehdä. Lähiölapsen kanssa näistä kun on tullut juteltua oman elinpiirin inspiroimana.

Lapset tykästyivät vesimaalileikkiin juuri niin kovasti kuin osasin arvella. He pomppivat innosta niin että ämpäreissä oleva vesi räiskyi. Onneksi vielä kesä kuivaa sen minä kastelee. Syksymmällä päälle voi vetää kurikset, jotta inspiraatiopuskissaan maalailevan taiteilijan vaatteet pysyvät kuivina. Lapset kokeilivat innoissaan maalata kaikkea, mitä pihasta löytyy. Puita, kiviä, betonia, asfalttia, pihakeinua ja isojen kasvien lehtiä. Erilaisilla pinnoilla jälki on aina erilainen – kunnes maalaukset ja viestit sitten muutamassa tovissa hävisivät. Vähän kuin lasten Snapchat käpylehmäversiona.

Jaa