Ai kamala. Ollaan taas niissä elämää mullistavissa hetkissä, joihin on itse hakeutunut, mutta joissa lopulta kuitenkin tulee mitä me ollaan tehty -fiilis. Mutta niin se vain kuulkaa on, että meidän rakas, ihana ja parhaista parhain kotimme on myynnissä.

Ilmoitus löytyy jo Kiinteistömaailman sivuilta ja huomenissa se ilmestyy Oikotielle ja Etuovelle. Itkettää ajatuskin lähiökaksiostamme luopumisesta, mutta luotamme siihen, että kotimme löytää rakastavat uudet asukkaat tai asukkaan. Sillä tämähän sopii niin yksin asuvalle, pariskunnalle tai pienelle perheelle. Me muutimme tähän vuonna 2011 kahdestaan miehen kanssa ja nyt viisi vuotta myöhemmin muutamme pois nelistään.

Kotimme on vilahdellut täällä blogissa, ja postauksia siitä löytyy muun muassa koti– ja sisustus-tagien alta. Parissa sisustuslehdessäkin se on esitelty, Unelmien Talo & Koti -lehdessä ja japanilaisen Lee-lehden skandinaaviset pikkukodit -liitteessä. Mutta mitä nämä 56,5 neliötä asujilleen tarjoavat?

Viisikymmentäluvun kodissa on hyvä henki, ja sen neliöt voi käyttää tehokkaasti hyödyksi. Keittiö on se, mihin me rakastuimme asuntonäytössä silloin viisi vuotta sitten kesällä. Värikäs mosaiikkilattia, viisikymmentäluvulta säästyneet yläkaapit ja nykyominaisuuksilla toimivat alakaapistot ja -laatikostot. Uuni ja mikroaaltouuni ovat integroituna yhdellä seinustalla. Astianpesukone ja jääkaappi-pakastinkin tietty löytyy. Voi että, keittiömme pöydän ääressä on vietetty niin monia hyviä hetkiä ja keskusteluja! Keittiön käytävä on meillä otettu hyötykäyttöön. Siinä on kaapistojen lisäksi lasten leikkikeittiö sekä liitutauluseinä hyllykköineen.

Kylppäri on pieni kuin mikä, mutta jos jossain voi puhua tehoneliöstä, tässä on esimerkkikylpyhuone. Putkiremontin yhteydessä laatoitus ja suihkukalusteet on uusittu, ja me uusimme muuttaessamme altaan sekä peilikaapin. Suihkussa on kätevä ”yhden oven suihkukaappi”, mikä tarkoittaa sitä, että käyttämättä ollessaan se ei vie lainkaan tilaa. Pesukoneelle ja kuivausrummulle on tilaa, ja rättipatterilla saa kuivatettua pikkupyykit, loskassa kastuneet vaatteet sekä kestovaipat. Taloyhtiöstä löytyy myös pyykkitupa kuivaushuoneineen sekä sauna, jossa me ollaan aina vuorollamme heitelty löylyä.

Eteinen on kapoinen kaaostunneli, eikä siinä areenalla nähtyjä pukeutumistaisteluita tule ikävä. Mutta onhan se nyt näppärä tuollaiseksi käytäväeteiseksi. Liukuovikaapiston taakse saa kätkettyä nelihenkisen perheen ulkovaatteet myös sinä aikana, kun ulkona pitää varautua kaikkeen vesiloskasta paukkupakkaseen ja metsäretkestä toimistotapaamisiin. Kaapiston viereen mahtuu vielä vaikka lipasto, kuten meillä. Mutta jos säilytystilaa tarvitsee vähemmän, siihen saisi tuolit pukeutumista varten – asia, joka me ollaan hoidettu käytännöllisesti olkkarin valkoisen maton puolella.

Olohuoneesta saa luotua vaikka minkälaisen, sillä pitkulainen malli antaa varaa luoda yhden huoneen sisään muita huoneita. Meillä se on ollut olohuone, lastenhuone sekä työhuone. Kellastuneet parkettilattiat me maalattiin Betoluxilla valkoharmaiksi, mikä tuo läpitalon asuntoon vielä enemmän valoa.

Olohuoneen jatkona on meidän lähiökeidas. Isolle lasitetulle parvekkeelle pystyy rakentamaan oman minipuutarhansa, mutta hyvin sen suojista katselee metsän taakse laskeutuvaa ilta-aurinkoa ilman itse kasvatettuja tomaatteja ja raparperejakin. Asunnon hintaan kuuluu ostajan niin halutessa myös parvekkeen seinähyllyt sekä näppärät laatikostot, joista muodostuu sohva.

Makuuhuoneeseen kuljetaan pariovien kautta. Sieltä löytyy lisää säilytystilaa, ja tetriksen taitajana sinne saa tarvittaessa mahdutettua ilman tilan tukkeutumista parisängyn, lastensängyn ja pinnasängyn. Ikkunasta näkyvät huojuvat koivut, joissa näin kesäisin asustelee mustarastaita.

Meidän koti on hissittömän talon ylimmässä kerroksessa, joten neljänteen kerrokseen kavutessa saa tauottua itselleen timmit perslihakset. Ylin kerros tuo rauhaa ja on kätevä myös siksi, että seuraavassa kerroksessa ovat vinttikomerot. Meillä on siellä yksiönkokoinen vinttikomero, jossa ollaan säilytetty myös usein käytössä olevia tavaroita, kuten lasten kylpyammeita ja harrastusvälineitä. Ison vinttikomeron lisäksi asunnon hintaan kuuluu ihan normivinttikomero sekä lämmin kellarikomero. Pyörät, vaunut ja rattaat voi säilyttää niille tarkoitetuissa varastoissa, joihin pääsee sisätiloista ja joista on suora kulku ulos.

Kotimme sijainti on niin täydellinen, että hulluhan tästä pois tahtoo muuttaa. Toisella puolella kotia on iso puistoalue ja toisella puolella iso oma piha ennen seuraavaa taloa. Omaa rauhaa kerrostalossa keskellä lähiötä siis. Lähimpään päiväkotiin on parisataa metriä, ja ala-aste on vajaan kilometrin päässä. Asukaspuisto ohjattuine toimintoineen, uima-altaineen ja ilmaisine puistolounaineen on takapihalla sekin. Kävelymatkan päässä on ruokakauppoja, joista valita: Alepa, Lidl, K Supermarket ja S-market. Kävelymatkan päässä ovat myös muun muassa Posti, Matkahuolto, R-kioski, kuntosaleja ja kukkakauppa. Lähiravintolana se kuuluisa Treffi. Lähimmät cappuccinot saa tällä hetkellä metrisen Taukotilasta, mutta muuten Picnicistä. Itis on parin metropysäkin päässä.

Hertsikassa on sen melukylämäisyyden lisäksi ihanaa se, että kymmenessä minuutissa pääsee sujahtamaan metrolla pääkaupungin keskustaan, mutta myös kävellen keskelle metsää istumaan kannonnokkaan. Meille on ollut tärkeää, että luontoretkelle pääsee helposti, eikä melkein takapihalta alkava luonnonsuojelualue ole yhtään pöllömpi asia. Viikin laitumilla laiduntavia lehmiä pääsee katsomaan kävellen reilussa vartissa. Talvisin hiihtoladutkin lähtevät metsänreunasta, ja takapihan puistoon jäädytetään luistelujää. Herttoniemeä ympyröi meri, joten merenrantaan pääsee nopeasti uimaan tai ihan vain hengittelemään. Kivinokkaan kävelee tai fillaroi tovissa.

Ai kamala. Itkettää, surettaa, kauhistuttaa ja jännittää niin paljon, että halkean. Ja samalla odotan innolla tulevaa. Mutta mitä se tuleva on, siitä lisää myöhemmin. Nyt toivon, että saadaan tälle kodille arvoisensa asukkaat. Jakakaa siis rakkaat lukijat meidän asuntoilmoitusta omissa kanavissanne, jos siltä yhtään tuntuu. Ensimmäinen näyttö on torstaina 30. päivä kesäkuuta.

Jaa