Esikoisen vaatteita säilytetään kaapissa, jonka yläosa toimii liinavaatteiden ja pyyhkeiden säilytystilana ja alaosa sitten kolmevuotiaan vaatekomerona. Kaappi ei ole aikaisemmin ollut vaatesäilytykseen soveltuvin, ja hyllyille on jäänyt paljon hukkatilaa. Vaateläjät olivat vähän väliä kumossa ja pitkin lattioita, kun lapsi kävi valkkaamassa päälle pantavaa.

Mutta nyt on meininki toinen! Kävin hakemassa Ikeasta seitsemällä eurolla harmaan vaatetangon, joka sahattiin metallisahalla vanhan komeron mittoihin sopivaksi. Se ruuvattiin paikoilleen kaappiin, kunhan ensin lakanahyllyä oli nostettu aavistus ylemmäksi ja yksi alahyllyistä poistettu kokonaan.

Nyt kaikki lapsen mekot, tunikat, neulepuserot ja neuletakit mahtuvat henkareissa rekille. Paidat ovat viikattuina hyllyllä vaatetangon alapuolella, mutta periaatteessa nekin mahtuisivat kevyesti rekille, jos vain hankkisi lisää henkareita. Housut ja legginssit ovat taiteltuina niin ikään Ikeasta aikoinaan ostetuissa laatikossa. Vieressä on vielä samanlainen laatikko, jossa taas ovat taiteltuina shortit ja hameet. Laatikot on helppo vetää esille vaatteiden valitsemista varten. Tuolla tavalla pystyyn viikattuina vaatteet pysyvät myös paremmin järjestyksessä kuin pinoihin viikattuina.

Alimmalla hyllyllä on yhdessä laatikossaan yövaatteet. Vieressä oleva isompi laatikko on jaettu kolmeen pienempään laatikkoon, joissa säilytetään sukkahousuja, sukkia ja alusvaatteita. Laatikoiden ansiosta epäkäytännöllinen matala hylly tulee tehokäyttöön, sillä hukkatilaa ei tosiaankaan jää. Nuo säilytyslaatikot ovat muuten niitä samaisia, joista tulee aina kyselyä, kun olen vilauttanut kuopuksen vaatesäilytystä lipaston laatikossa.

Eikös ole pienellä vaivalla ja vähällä rahalla suuri muutos niin vaatekaapin yleisfiiliksessä kuin sen käyttäjäystävällisyydessäkin? Itse olen valtavan tyytyväinen, samaten kuin kaapin omistaja. Esikoinen rakastaa plärätä henkareita läpi aamuisin vaatteita valkatessaan. Välillä olen jo miettinyt munalukon hankkimista vaatekaapin oveen, sillä nykyisellään hänen kuninkaallinen korkeutensa prinsessa Keiju-Balleriina tahtoisi vaihtaa vaatteita keskimäärin viisi kertaa päivässä.

Jaa