Postaus sisältää saatuja tuotteita ja *-merkittyjä affi-linkkejä

Jos jollakulla on vielä hankkimatta lapsien syyskengät, tässä vinkkinä meidän suosikkipopot. Esikoisella on ollut Reiman Wetter-välikausitennarit* käytössään siitä lähtien, kun ne tulivat markkinoille. Nämä nykyiset Reimalta saadut taitavat olla jo viidennet laatuaan. Kaksi vuotta sitten ostin hänelle samat kengät kahteen kertaan samana syksynä, sillä useamman kuukauden käytön aikana lapsen jalka ehti jo venähtää isoksi ensiksi hankittuihin.

Kirjoitin muutama vuosi sitten kriteereistä, joiden perusteella valita hyvät lastenkengät. Haastattelin juttua varten jalkaterapeuttia, ja tuo postaus on edelleen yksi Lähiömutsin luetuimmista. Kai siksi multa usein kyselläänkin kenkävinkkejä. No, nämä tässä ovat parhaat tietämäni lasten arkikengät välikausiin. Ne ovat lapsella jalassa kesätennareiden ja talvitoppakenkien välisen ajan, mikä tarkoittaa etenkin täällä Helsingissä useaa kuukautta sekä syksyllä että keväällä.

Kuten hyville kengille kuuluu, näissä on taipuisa pohja, jota voi väännellä kuin rättiä. Lapsen jalkojen lihaksisto ei siis pääse laiskistumaan näissä kulkiessaan, vaan saa tehdä töitä. Ihan taskuun kenkiä ei sentään voi taittaa, sillä sen lisäksi että kumipohja pitää hyisen maan kylmyyden poissa lapsen varpaista, se myös on kesätennaripohjallisia hivenen paksumpi. Nauhasidonta pitää huolen, että kenkä istuu hyvin erilaisiin jalkoihin ja kiinnitys on napakka. Kengänkärki nousee hieman ylös ja pohjallisessa on aavistus muotoilua, mikä ei ole etenkään lapsen kengässä ole suotavaa, mutta muuten pohja on lähes suora ja symmetrinen. Näkisin siis, että miinuspiirteistä huolimatta nämä eivät turhaan tue tai muokkaa lapsen kehittyvää jalkaa.

Materiaalina Wetter-kengissä yhdistyy hengittävä ja lämpöä eristävä nahka sekä taipuisa ja tekninen tekstiili (polyamidi, eli tekninen muovi). Kengissä on vedenpitävä verkkovuori, joka on sinetöity saumoistaan pitämään veden lisäksi myös saumoista tunkevan tuulentuiverruksen poissa. Vaatteiden vedenpitävyys ja hengittävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia perheessä, jossa vesilätäköitä ei varota ja vauhdikkaan ulkoilun jälkeen ollaan kurassa nenänpäätä myöten.

Vaikka toivoisin voivani suosia pukeutumisessa vain luonnonmateriaaleja, kaltaisemme perheen vaatteissa ja kengissä se on hankalaa. Meillä on nyt lapsella käytössä myös yhdet täysnahkaiset välikausikengät, jotka ovat kuukauden käytön ja ahkeran huoltamisen jälkeenkin niin röynäisessä kunnossa, että niitä tuskin voi enää kuopukselle säästää. Se on todella harmi, sillä mielelläni kuivemmilla keleillä näkisin koko perheemme pukeutuvan nahka- tai kangaskenkiin. Ehkä sitten vähän vanhempana. Oli miten oli, Wetter-lenkkarit olen pyöräyttänyt pesukoneessa, minkä jälkeen ne ovat kuin uudet. Jokainen esikoiselle pieneksi jäänyt pari myös odottaa ullakolla kuopuksen kasvamista.

Reiman Wetter -välikausikengistä* löytyy monta värivaihtoehtoa, joista luulisi jokaiselle löytyvän mieluinen. Esikoisen kengät ovat kuulemma keijuvihreät tai metsävihreät, vähän päivästä riippuen. Plussaa myös pohjolan pimeydessä tärkeistä heijastimista. Vaikka nämä ovat esikoisella pääsääntöisesti päiväkoti- ja ulkoilukäyttöä varten, ovat keijukengät sen verran päheät, että hienosti niillä on käyty juoksentelemassa myös kaupungilla.

Jaa