Itsensä työllistävän freelancerin elämä yhdistettynä kahden pienen lapsen äitiyteen tuo haasteensa myös omalle vaatekaapilleni. Työpäiväni eivät koskaan ole samanlaisia, ja saatan tehdä töitä niin kotona kuin kahviloissakin. Viikkoon mahtuu tapaamisia ja muita juoksevia menoja, joissa etenkin vauva kulkee monesti mukana. Saatan käydä aamulla kaupungilla työmenoissa, viettää loppupäivän lasten kanssa ja illalla avata taas tietokoneen. Välillä teen koko päivän töitä, mutta treffaan perheen lounaalla.
Tarvitaan siis muutamat monikäyttöiset working mom -univormut, jotka tarpeen vaatiessa muuntautuvat samankin päivän aikana erilaiseen käyttöön. Koska imetän useamman kerran päivässä, senkin olisi hyvä luonnistua tyylikkäästi. Varsinaisissa imetysvaatteisiin en tahdo työminääni enää tässä vaiheessa pukea. Ne trikoorytkyt pysyvät koti- ja vapaapäiväkäytössä. Työasun pitää olla skarppi, mutta niin mukava, että se päällä voi konttia kilpaa ja antaa maitohuikatkin.
Tuo kuvissa näkyvä Nurmi Clothingin asukokonaisuus on juuri sitä. Lisäksi se on palanen ekologisempaa ja eettisempää muotia, jonka puolesta merkin perustaja ja suomalaisen ekomuodin pioneeri Anniina Nurmi taistelee. Vaatteiden tuotantoketju on avoin, mistä jokainen merkki saisi ottaa mallia. Esimerkiksi Hertta-mekon lappusesta voin lukea, että se on tehty 100 prosenttisesta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta, joka on kasvatettu, kehrätty ja kudottu Turkissa. Kankaan digiprinttaus on niin ikään tehty Turkissa. Leikkaus ja ompelu teetetään Virossa, Tallinnassa. Suunnittelu on Anniinan omaa käsialaa ja paikantuu siis tänne Suomeen, Lahteen.
Mä olen vallan ihastunut paitamekkojen nerouteen. Niiden kanssa voi pukea niin sukkahousut, legginssit, housut kuin farkutkin, ja ilme on aina erilainen. Helman voi toki tunkea myös hameen sisään ja kas, mekosta tuli kauluspaita. Lasten kanssa vedän jalkaan tennarit ja työmenoihin saatan vaihtaa jotain siistimpää. Edessä oleva nappirivistö varmistaa maitobaarin toimivuuden ilman että vaate huutaa imetyshikeä.
Tuo Iggy-villaneuletakki on taas Nurmen uutta neulemallistoa. Ei ihan heti uskoisi, että se on tehty täysin kierrätysmateriaaleista ja tarkalleen ottaen roskasta! Takissa on 70 prosenttia kierrätettyä villaa, 25 prosenttia kierrätettyä polyamidia ja 5 prosenttia muita kierrätettyjä materiaaleja. Materiaalit on kerätty eurooppalaisten neuletehtaiden jämistä ja kudottu uudestaan langaksi Brassacissa, Ranskassa. Neulottu se on Tallinnassa. Nurmen neulevaatteita ei ole erikseen värjätty, sillä raakamateriaali on ollut jo värjättyä.
Miettikää nyt, roskasta saa tehtyä uudestaan lankaa, josta taas saa tehtyä näin upeita vaatteita. Onneksi on Anniina, joka tätä tekee!
Mun sinapinkeltainen neuletakkini on mukavasti lökö ja unisex-mallisena se sopii miehellekin. Työssäkäyvän äidin univormun siitä tekee sen mahdollistama kerrospukeutuminen ja muuntautuvuus. Se lämmittää niin vetoisissa kahviloissa istuessa kuin sadetakin alle puettuna metsässä rymytessä. Harva vaate on niin monikäyttöinen kuin laadukas neuletakki.
Sain Anniinalta teidän käyttöönne alekoodin LÄHIÖMUTSI2015, jolla saa Nurmen nettikaupan koko valikoimasta 15 prosentin alennuksen. Aikaisille joulutontuille (mainitsinko juuri joulun?) vinkkinä etenkin kierrätysvillaiset pipot ja turbaanit. Alekoodi on voimassa sunnuntaihin 4. lokakuuta asti. Lähiömutsin Instagrammissa taas strattaa ihan justiinsa arvonta, jossa voi voittaa 50 euron lahjakortin Nurmen verkkokauppaan.
On kyllä kivat ja sopii sulle.
Jes, mä olen pitkään katsellut heidän sivujaan, mutten ole raaskinut ostaa mitään.
Minkä kokoiset nuo sinun vaatteet on?
Eikä, miten sattuikaan! Juuri toissapäivänä ihailin noita neuleita Nudgessa, mutta päätin ”miettiä vielä” ennen ostoa 🙂 Kiitos kivasta blogista,
Terveisin lapseton vakkarilukija
Upeet kledjut! 🙂 On tosi harmi, että tämä syysmallisto jää ainakin toistaiseksi Nurmen viimeiseksi. Toivottasvasti he jatkavat vielä taon jälkeen. Tykkään nimittäin paljon merkin fiiliksestä ja designista…
Pientä elämästä vieraantumista kirjoittajalla, jos ajattelee että suht normaalituloisilla olisi varaa pitkälti toistasataa maksavia neuleisiin tms. vaikka -15 % alennusta saisikin. Ja juu, varmasti ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, mutta silti se raha on jostain otettava.
Eiks ole! Ja kiitos, näissä tuntuu olo kotoisalta.
Molemmat kuvissa olevat vaatteet ovat koko L. Samaten kuin muut Nurmelta omistamani vaatteet. Koska kuvista ei aina hahmota mun kokoa, sen verran taustaksi, että olen 179 senttinen, harteikas ja muutenkin aikaonen amazooni 🙂
Ah joo, Nudgessa mä alunperin pari vuotta sitten ihastuin Nurmen vaatteisiin. Ja kiitos kiitoksista, hauskaa kuulla, että sieltä löytyy toisenlaisessa elämäntilanteessakin olevia lukijoita 🙂
Upeat tosiaankin ovat, kuten koko Nurmen brändi! On tosiaan harmi, että Anniina ei ole saanut merkkiä niin kannattavaksi kuin tarpeen olisi. Nyt siis muokataan konseptia ja pidetään taukoa. Lopettamiseta Anniina ei onneksi ole puhunut, joten toivotaan taon jälkeen Nurmen palaavan entistä ehompana ja tekijöitään elättävänä!
Mä itse olen ratkaissut asian niin, että ostan vaatteita vain tosi harvoin. Välillä kompastun kertakäyttömuotiin, mutta nykyään yhä harvemmin ja harvemmin. Nämä tuotteet toki sain, mutta olen myös ostanut Nurmen tuotteita. Mutta tietenkään kaikilla ei ole siihen varaa.
Mä en ole vieläkään ymmärtänyt, mitä pahaa trikoossa on 😀
Hei apua! Ryntäsin heti ostamaan neuletta, mutta help, mihin kohtaan se alekoodi pitää syöttää? En huomannut mitään paikkaa ja ohjelma oli jo ohjaamassa pankkiin maksamaan. 🙁
No mähän rakasta trikoota! 😀 Mutta en mä noihin puhkikulutettuihin kauhtanaimetysvaatteisiin tahdo enää työaikana pukeutua. Tulee heti skarpimpi olokin, kun laittaa päälleen jotain vähän särmempää 🙂
Se laitetaan vähän hämäävästi ihan siellä vikoilla sivuilla, Checkout-kohdassa. Silloin sivull aon ensin eriteltynä tilaus ja sen alapuolella kohta ”coupon code”, johon alekoodi naputetaan 🙂
Hei, täällä äitiyslomalla oleva opiskelija, mies pienipalkkaisessa työssä. Minulla ei ole varaa ostaa halpaa, säästän useamman kuukauden, että saan ostettua yhden vaatteen. Käytän edelleen vaatteita, jotka olen ostanut yläasteella tai lukiossa, kaikki nämä vaatteet ovat niitä laadukkaita mitä on tullut ostettua. Että kyllä se vaan halvemmaksi tulee ostaa laadukasta. Ja nykyään pukeudun mieluummin vaikka jätesäkkiin kuin lasten tekemiin vaatteisiin (ok vähän kärjistettyä, on mulla muutama ketjuliikkeiden vaate!).
Kommentoin nyt tosi vanhaa postausta, mutta onnistuin löytämään saksalaisesta nettikaupasta vielä Nurmen villatakkeja – mikä koko sinulla on käytössä, jos saa udella? Tilausinto on kova, vaan en osaa päättää kokoa 😀
Onpas sattuma, että mä olen juuri saksassa ja mulla on vielä tuo Nurmen takki täällä mukana lämmittämässä 🙂 Pystyin siis tarkistaa koonkin heti. Se on L. Tämän neuletakin perään on kyselty, sulla oli tuuria, että olet vielä löytänyt sitä jostain!