Lapsillamme on kaksi serkkua, mutta ehdimme nähdä heitä ihan liian harvoin. Se on harmi, etenkin kun lapset ovat melko saman ikäisiä, eli mitä parhain serkusporukka. Asumme eri puolilla Suomea, joten serkkutärskyt keskittyvätkin yleensä Pohjanmaalle, kun molemmat sakit ovat siellä mummuloimassa ja mummiloimassa.

Tänä kesänä aikataulut menivät sen verran ristiin, että sovimme lakeuksilla ollessamme tärskyt serkusten kotimatkan varrelle, Ähtärin eläinpuistoon. Sinne on minunkin vanhempieni luota sen verran lyhyt matka, että autoiluun tottumattomat lapset selviytyvät matkasta vain muutamilla draamakohtauksilla, joissa kyseenalaistetaan, miksi autossa ei ole leikkivaunua ja miksi siellä pitää olla vöissä kiinni ja miksi äiti ei ota syliin.

Lasten kanssa Ähtärin eläinpuistossa

Kävin Ähtärin eläinpuistossa viime vuonna ensimmäistä kertaa sitten oman lapsuuteni, ja edelleen paikka on ihan yhtä symppis. Pidän siitä, että puisto on sulautettu osaksi metsää, eikä metsää olla yritetty luoda keskelle häkkejä. Mieli ajautuu ihan retkitunnelmiin siellä hiekkateitä kulkiessa ja honteloiden mäntyjen humistessa tuulessa.

Lisää retkifiilistä toivat mukana olleet eväät, jotka tajusimme pakata viime kerrasta viisastuneina. Niitä oli kiva vetäytyä syömään yhdelle alueen laavuista. Sillä oli puita myöden kaikki valmiina, joten ei tarvinnut kuin sytyttää nuotio ja kaataa odotellessa termarista kahvia. Kun vattat olivat pullollaan ja lapset kuluttaneet energiapiikkinsä laavun ympäri juoksemiseen, oli hyvä jatkaa puiston eläimiin tutustumista.

Ähtäri on ainut eläinpuisto, jossa käyskennellessä ei tule niin valtavan ristiriitaiset fiilikset. Eläinten aitausten väleissä on kunnolla lääniä ennen naapurin tonttia, ja eläimet näyttävät viihtyvän – edes niin hyvin kuin se aidatulla alueella eläessä on mahdollista.

Eksoottisten eläintarhojen rinnalla Ähtärin eläinpuisto on mukava poikkeus keskittymällä lähinnä suomalaisiin eläimiin. Esikoiselle retkeen toi lisämerkitystä viime aikoina paljon luettu Miina ja Manu eläinpuistossa -satu, jossa on selkeitä yhteneväisyyksiä Ähtärin eläinpuistoon. Hirvien luona pitikin olla tarkkana, ettei kukaan vahingossa jää housuistaan kiinni hirvien sarviin.

Jaa