Äiti ja kaksi lasta. Yksi silottelematon arkikuva viikossa, vuoden ajan.

Multa kysytään välillä, miten ehditään tehdä ruokaa lapsiperheen vaatiman säntillisyyden mukaan useamman kerran päivässä, joka päivä. No ei me aina ehditäkään. Silloin on uunivoileipäpäivä. Joskus ei ehtimisen lisäksi edes jakseta. Silloin tilataan pizzaa.

Tällainen tilanne tuli tällä viikolla, kun raahauduimme parin päivän reissusta kotiin legendaarisen lausahduksen ilmentyminä; väsyneinä mutta onnellisina. Kaapissa ei ollut ruokaa, pöydällä olevat yrtit olivat kuolemaisillaan ja lähikaupassa piipahtaminen tuntui ylivoimaiselta suoritukselta.

Pizzalähettiä odotellessa ehti harjata tuulen tuivertamat hiukset, pestä reissuhiet kainaloista ja levittää väsyryppyisille kasvoille naamion. Sitten vain pizzalaatikot auki hups ja kuopukselle yläkaapin kätköistä purkkiruokaa naps. Kun on tarpeeksi reissussa rähjääntynyt, ei tule edes mieleen kattaa astioita tai aterimia. Silloin syödään ronskisti käsin suoraan loodasta ja ryystetään sokerilimua päälle.

Jaa