Etsitkö kevyttä herkkureseptiä, johon ei tule sokeria, lisäaineita tai väriaineita? Sitten tämä ohje ei ole sinua varten. Tein ennen joulua ensimmäistä kertaa Rocky road -suklaata, jonka idean moni varmasti tietääkin. Sulatetun suklaan joukkoon heitellään kaikkea mahdollista nannaa, minkä jälkeen hela hoidon annetaan kovettua herkulliseksi levyksi.

Mä aloin suklaamaakariksi, kun tonttupuuhissa piti keksiä isilleni lahja. Hän toivoo joka joulu vain kahta asiaa: maailmanrauhaa ja suklaata. Ensimmäinen toiveen eteen teen parhaani, mutta silti tuo toinen toive on vähän helpompi toteuttaa. Tällä kertaa perinteinen tummasuklaa sai vähän lisätwistiä kotikeittiössämme, kun lisäsin sen joukkoon vaahtokarkkeja, suolattuja cashewpähkinöitä, värikkäitä pastilleja ja kaurakeksifanille lisäksi murustettuja kaurakeksejä.

Niin noh, saisihan tästä tehtyä myös sen terveellisemmänkin herkkuversion. Silloin tummansuklaan joukkoon voisi paiskoa vaikka pähkinöitä ja kuivattuja marjoja sekä hedelmiä. Välillä eloon kuitenkin tarvitaan vähän ällömakeaa vaahtokarkkia.

Jaa