Tuossa eräänä tahmaisen harmaana päivänä vedimme pyöreän ruokapöytämme keskelle keittiön lattiaa, mikä on aina merkki kivasta päivästä. Se tarkoittaa sitä, että pöydän ympärille on kokoontumassa omaa perhettämme isompi sakki syömään yhdessä. Saimme pitkästä aikaa kylään Kolmistaan-blogin energisen ja iloisen jengin. Jos onni on syödä yhdessä perheen kanssa, kahden perheen kokoontuminen samaan pieneen keittiöön on tuplaonni.

Karoliina loihti pääruuaksi ison kulhollisen herkullista pastaa, joka katosi nälkäisiin suihin viimeistä spagettikiekuraa myöten. Jälkiruuasta vastasin taas minä, ja olin saanut tehtävääni apua 3 Kaverin Jäätelöltä. Ehkä tiedettäkin tuon pienen kotimaisen jäätelötehtaan, jonka tuotteita saa nykyään ympäri Suomen? Sen perusti muutama vuosi sitten kolme kaverusta Helsingin Kontulaan, eli meidän lähiöstämme muutamaa metroasemaa itäisempään lähiöön. Mikäs sen osuvampaa, lähiöjätskiä lähiöjätskibileissä!

Katoin pöytään kaikkia 3 Kaverin Jäätelön jätskimakuja ja lisäksi asettelin mukaan erilaisia lisukkeita kiivihedelmistä vohvelikekseihin ja mintunlehdistä suklaarakeisiin. Lapsista omien annoksien rakentaminen (ja lupa syödä jätskiä niin paljon, että napa naukuu) oli hauskaa, mutta jopas aikuinenkin riehaantuu jäätelökeitaalle päästyään.

Yritimme kaikki päättää omat jätskisuosikkimme, minkä takia kuppi piti täyttää monta kertaa uudestaan makumieltymysten varmistamiseksi. Liekö lähellä tuotetut kotimaiset raaka-aineet, lisäaineettomuus vai käsityönä tehty jäätelö, mutta kukaan ei osannut nimetä vain yhtä suosikkia. Mustikka & Kardemumma, Vadelma & Valkosuklaa ja Punaherukka & Kermajäätelö saivat kuitenkin erityismainintoja herkullisuudestaan.

Aikuisten makuun oli myös Vanilja terästettynä omilla lempparilisukkeilla. Lasten suuhun hävisi koko pieni purkillinen Mansikka & Vaniljaa. Taitaa olla vauvavuoden tekosia, mutta mä olin ainut, joka tykkäsi erityisesti Suklaa- sekä Kahvi-jätskeistä. 3 Kaverin Jäätelön Facebook-sivuilta vakoilin, että seuraavaksi jätskialtaisiin ilmestyy myös lakujäätelöä.

Tällaisia värikkäitä kaveriperheiden herkkukarnevaaleja pitäisi ehdottomasti järjestää useamminkin. Hus pois kaamosmasennus ja jätskiä pöytään!

Jaa