Juuri kun luulin vauvavermeistön olevan valmiina, iski reppupaniikki. Esikoisen aikana käytössä ollut vanha armeijasäkki on palvellut koko kahden euron hintansa arvoisesti, eikä siitä enää saa kalua. Repun hihnojen kiinnityksiä on korjailtu niin monta kertaa, että en usko sen nuhjuisen kankaan enää pitävän kasassa sitä kuormaa, jonka reppu tulee taas vauvavuoden aikana kantamaan. Nyt tarvitaan siis uusi hoitoreppu.

Esikoisen vauva-aikana opin nopeasti, että hoitolaukut eivät sovellu meidän elämäntyyliimme. Vietämme paljon aikaamme kylillä, joten koko päivän välineistön on sovittava mukaan kyytiin. Painavaa laukkua on epämiellyttävä kantaa, etenkin jos liikkeellä on vain kantorepun tai -liinan kanssa ilman vaunuja. Reppu sen olla pitää. Mikään jo omistamistamme repuista ei kuitenkaan ole kooltaan tai ominaisuuksiltaan sopiva hoitorepuksi.

Vauvavuoden kantojuhdan täytyy ensinnäkin olla tarpeeksi iso. Kestovaipat eivät ole mitään tilaihmeitä, joten päiväretkiä varten niillä saa repun jo puolilleen. Lisäksi tällä kierroksella repun täytyy ahmaista tarpeen mukaan myös esikoisen tavaroita, kuten vaihtovaatteita. Koska teen äitiysvapaan ohessa myös blogihommia ja jonkin verran muitakin kirjoitustöitä, repussa pitää olla päiväuniaikoja ajatellen tilaa tietokoneelle. Erinomaista olisi myös useat sisätaskut järjestyksen ylläpitämiseen ja ainakin yksi etutasku, josta saa nopeasti esiin esimerkiksi nenäliinan tai tutin. Arvostan myös suuresti, jos repun saa auki kunnolla. Säkkimäiset reput ovat kauniita, mutta pohjattomina kuiluina epäkäytännöllisiä. Repun pitäisi olla myös ergonomisesti hyvä kantaa, mikä yleensä valitettavasti syö ulkonäköpisteitä.

Ensimmäisenä vaihtoehtona on Fjällrävenin Kånken Laptop 15 inch -reppu. Se on legendaarinen ja samalla niin yleinen näky ihmisten olkapäillä, että tekisi mieleni jotain muuta. Mutta minkäs sille voi, sekä minä että mies ollaan eniten kallellaan tähän kaunokaiseen. Meillä molemmilla on ollut vuosien ajan käytössä pienemmät Kånkenit, jotka vain komistuvan nähdessään elämää. Kånkenin vetoketjusysteemi on törkeän hyvä, sillä sen saa auki kuin matkalaukun. Näin pääsee nopeasti kaivamaan myös pohjalla olevia tavaroita esiin. Isommassa läppärimallissa on erillinen tasku tietokoneelle sekä kantomukavuutta parantavat pehmustetut olkahihnat.

Toisena vaihtoehtona on Herschel, jonka reppumalleista tyrkyllä olisi kaksi vaihtoehtoa, Nelson ja Parkgate. Jos menisin vain ulkonäkö edellä, valinta olisi ehdottomasti Little America -mallinen reppu, mutta säkkimäisyytensä takia se ei ole tarpeeksi käytännöllinen. Ja näin mutsina sitä on kummasti alkanut arvottaa käytännöllisyyttä välillä jopa kauneuden edelle. Herschelin repuissa on erillinen taskunsa tietokoneelle sekä näppäriä pikkutaskuja vauvatilpehöörille. Kantomukavuudestakin olen kuullut kehuja. Tykkään myös heidän villeistä kuosiyhdistelmistään, mutta mies ei jostain syystä syty kuosi-iloittelusta yhtä paljon.

Kolmantena reppuvaihtoehtona on Jack Wolfskin, jonka valikoimista meidän urbaaniin menoon soveltuvia kuljettimia ovat Kings Cross, Covent Garden ja Northwood. Niissä kaikissa on erillinen läppäritaskunsa työvälineelleni sekä sisätaskuja irtotavaran hallintaan. Plussaa nämä reput saavat lisäksi useammasta ulkotaskusta sekä ergonomisista kantohihnoistaan. Ulkonäössä olisi parannettavan varaa. Miten paljon ilme muuttuisi jo sillä, että muoviset narut ja vetoketjuklipsit olisi vaihdettu nahkaisiin!

Illan (ja näemmä yön, hups) armottoman googlauksen perusteella en löytänyt muita reppuja, jotka sopisivat tarpeisiimme ja lisäksi läpäisisivät ulkonäköseulan. Jos jollain on vinkata muita ohessa esiteltyjen kaltaisia reppubrändejä, kuulisin niistä mielelläni!

Jaa