Vanhempieni ullakolla on muutamia laatikoita, jotka käyn läpi säännöllisesti. Niissä on säilössä koruja lähtien äitini nuoruudesta 1970-luvulta. Siellä on myös omia korujani lapsuuvuosilta näihin päiviin. Vaikka yleensä laitan käyttämättömät asiat kiertoon, kaikista häröimmät korut olen jemmannut ullakon laatikoihin. Osa jemmakoruista on käynyt minulla jo pari kertaa päätyen sitten taas odottamaan uutta tulemistaan.

Viime kerralla kaivoin korulaatikosta esiin esimerkin yhdestä häröimmästä koruvillityksestä vuosikymmenien varrelta. Papukaijakorvikset! Muistatteko te nämä jostain 1990-luvun alusta? Vai oliko se vain Pohjanmaa, jossa kaikilla oli tällaiset? Itselläni oli pienemmät keltaiset ja äidilläni nämä jättimäiset ja räikeän kirjavat kaijat. Äitini näytti niissä niin päheältä että!

Voi olla, että jättimäisten papukaijojen roikottaminen korvissa on nyt vain riemua siitä, että vielä ennen vauvan syntymistä moinen korvakoruiloittelu on ylipäätään mahdollista. Mutta on mulla myös tutina, että nyt jos koskaan on aika taas antaa kaikkien kaijojen kukkia.

Jaa