Yksi tärkeä rajapyykki on ylitetty. Vauva on nyt sen ikäinen, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet selvitä keskoskaapissa näillä viikoilla syntyneenä. Toivottavasti tällaisia ei tällä kertaa tarvitse lapsen syntyessä edes ajatella. Viikko ainakin lupailee hyvää. Koko perheen yhteinen loma näkyy kohdunkin mielentilassa. Menkkamaisia tykytyksiä tulee ja menee, mutta pienestä kipuilusta huolimatta sikiöasentoon vetäytymisiä ei tällä viikolla tarvita. 

Suunnittelen pääseväni vihdoin kevyen liikunnan makuun. Mutta viime viikolla riveleihin tarttunut räkätauti pitää niin tiukasti kiinni, että liikuntatauko valuu nyt jo neljän viikon mittaiseksi. Alan tuntea oloni todella raihnaiseksi. Askelkin on hidastunut. Kun minä yleensä hiihdän edellä höyryveturina, siirryn nyt pitämään perää.

Viime viikolla limpuksi muuttunut nilkka jatkaa turpoiluaan. Myös toinen jalka alkaa kerätä nestettä. Saan myös suonenvetoja, mutta on hankala sanoa, onko raskaus niihin syynä. Tunnen myös kummallista pistelyä kyljissä, ihan kuin suonenvetoja tai neulanteräviä kramppeja.

Verenpaine taitaa olla edelleen alhainen, sillä nopeasti ylös noustessa pitää hetken aikaa hakea horisonttia, ettei mene taju. Alhaisella hemoglobiinilla on varmasti myös tekemistä asian kanssa. Nousussa se ainakaan ole, sillä en muista napata rautatabletteja säännöllisesti. Tablettien ottamisen siirtäminen ilta-aikaan ei vaan sovi päänsisäiseen aikatauluun. Jotain hyvää unohtelussakin, sillä vatsa pelittää paljon paremmin.

Tähän asti uni on maittanut hyvin. Nyt nukkuessa on välillä vaikea löytää hyvää asentoa. Alaselkään sattuu. Jättimäinen tyyny on paras unikaveri.

Äitiyspakkaus saapuu. Sen innoittamana käyn ullakon vauvatarvikelaatikoita läpi. Kaikki on lajiteltu omiin pussukoihinsa vuokrapumppua varten hankittuja pulloja ja osia myöten. Rakastan omaa järjestelmällisyyttäni tuollaisina hetkinä! Käyn alustavasti läpi myös vauvanvaatteet. Näyttää siltä, että vauvalle tarvitsee hankkia oikeastaan vain NB–S-kokoisia kestovaippoja myymieni tilalle. Ja ehkä pehmeitä ja ohuita villavaatteita. Ja kudottu kantoliina trikoisen liinan rinnalle tai jopa tilalle. Niin no ja parvekevaunut edelliskerrasta viisastuneena.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Jaa