Kävin hiljan tutustumassa Finlaysonin uutuuskuoseihin ja -tuotteisiin, jotka tulevat markkinoille syksyllä. Nyt oli sen verran leikkisä ja värimaailmaani iskevä kuosikattaus tarjolla, että tahdon kertoa siitä teillekin. Meiltä löytyy paljon Finlaysonin tuotteita, mutta saattaa mennä monta kautta, että ainutkaan kuosi tai tuote ei säväytä. Niinpä tämä tuleva reipas ja hullutteleva kausi yllätti iloisesti.

Susanna Sivosen suunnittelemassa Fiilistellen-kuosissa riittää niin paljon ihmeteltävää, että sinisestä ja punaisesta väriä saavat mustavalkoiset lakanat pitäisivät seuraa myös niinä iltoina, kun uni ei ihan heti tule. Pussilakanasetin lisäksi tuotteesta on tulossa mustavalkoinen tyynyliinasetti, jonka mukana tulevalla tussilla tyynyn saa itse värittää.

Toinen rempseän raikas kuosiuutuus on Pirkko Hammarbergin suunnittelema Pajatso. Oikeastaan kuosi on suunniteltu jo 1970-luvulla, mutta se tuotiin vasta nyt tuotantoon alkuperäisluonnoksen pohjalta. Kuosissa erikokoiset puolipallot pomppivat sinisenä, punaisena ja mustana kuin 50 penniset pajatsossa.

Sami Vullin veikeä Otso-kankaalla taas temmeltää karhuja, jotka ovat syöneet vatsansa täyteen syksyisiä metsämarjoja. Samaa marjateemaa jatkaa myös Vullin suunnittelema Martta-kuosi, tosin ilman mesikämmeniä.

Finlaysonin tiedotustilaisuudessa oli näytillä myös muun muassa vaatteita ja sateenvarjoja, jotka ovat lisenssisopimukset tehneiden japanilaisten yritysten tuotteita. Niitä ei siis harmikseni ole saatavilla Suomeen, ei ainakaan vielä edes netistä tilaamalla. Muita itseäni sykähdyttäneitä uutuuksia olivat Taimi-ikisuosikkikuosiini tullut uusi tummanharmaa-värivaihto sekä Tove Janssonin alkuperäispiirroksin kuvitettu tummasävyinen ja räväkkä Taikamuumi-kuosi.

Viimeinen Taikamuumi-kuva: Finlayson.
Jaa