Huhtikuu 2014. Olen päässyt siihen huumaavaan tilaan, josta saatoin vain haaveilla ensimmäisessä raskaudessa. Tai no, johon oikeastaan vähän pelkäsinkin joutuvani. Kellun jossain ihanassa mammatilassa, jossa kaikki on mahtavaa. Eikä fiilistä yhtään haittaa lämpimänä porottava aurinko ja vihreydestä merkkejä antava luonto. Haluaisin vain halailla ja pussailla perhettäni ja hokea, miten uskomatonta on, että pian tähän rakkaaseen ja hullunkuriseen perheeseeni tulee neljäs jäsen.

Kasvava kohtu tuo seurakseni viime raskaudesta tutun piinaavan vaivan. Pissahätä tuntuu iskevän sekunnissa ja vessaan on päästävä heti. Lenkillä käyminenkin onkin jännää, ja pussikkopissa-ajat eivät taida olla kaukana.

Vaikka raskausaikana naisen energiantarve ei lisäänny kuin noin yhden avokadon kalorimäärän verran, mä huomaan olevani nälkäisempi. Päivisin syön saman verran kuin ennenkin, nyt kun ruokahalu on vihdoin taas kohdillaan, mutta iltaisin iskee tarve syödä iltapalaa. Normaalisti pärjään mainiosti aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä, mitä nyt jumppailtoina yritän muistaa jotain iltapalaa kiskaista.

Hajuaisti on herkistynyt selvästi. Lapsi tuoksuu suolaisen makealle, melko hajuttomana pitämäni kasvovoide Tahitin öille ja parvekkeen muutaman kevätkukkasen tuoksu riittää tuomaan kesän toisellekin puolelle asuntoa parvekkeen oven ollessa auki. Myös lemut ottavat nenääni entistä herkemmin. Kissanhiekkalaatikko haisee juuri putsattunakin mädäntyneelle teuraselämelle, samaten kuin kissanruoka. Bioroskis pitäisi tyhjätä pari kertaa päivässä.

Tällä viikolla on toinen neuvola. Painoni on laskenut, mutta niin se laski alkuraskauden pahoinvoinnin takia viime raskaudessakin. Hemoglobiini on niin ikään laskenut, ja terkkari kysyy, enkö ole tuntenut oloani väsyneeksi. Vielä mitä! Tämä olotila on ruuhkavuosien keskellä elävälle ja alkuraskauden lamaannuttavasta väsymyksestä selvinneelle yhtä juhlaa! Alan silti terkkarin neuvosta syödä rautatabletteja. Tällä kerralla neuvolassa kuunnellaan myös sykkeet. Sydänlaukan kuuleminen on aina yhtä uskomatonta.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Jaa