Yli 600 uutta helsinkiläisravintolaa testattavaksi päivän aikana. Siinä riittikin ruokakarnevaalia yhdelle lauantaille! Ravintolapäivä oli taas näin asiakkaan silmin onnistunut. Aurinko paistoi, ja jengi yli hyvällä meiningillä matkassa. 

Me nautiskelimme kiireettömän aamupalan kotona ja aloitimme Ravintolapäivä-kierroksen vasta lounaalla. Matkasimme Töölöön, jossa pastakuppila Åke & Pullan terassi oli levitetty päiväkodin pihalle. Lähiruokasoossit päälleen saaneen pastan jälkeen kurvasimme jälkiruuaksi kuuntelemaan Nalle Nappisilmän konsertin Musiikkitalolle.

Päiväuniajan maleksimme miehen kanssa pitkin aurinkoisen Helsingin katuja. Se on niin harvinaista, että tuli ihan olo kuin olisi ulkomailla. Loppupäiväksi saimme seuraamme Minimen tädit, yhden Pirkkalasta ja yhden Vaasasta. Koska heille Ravintolapäivä ei ollut tuttu juttu, veimme heidät keskustan Ravintolapäivä-keskittymään, Ruttopuistoon.

Lorvailimmekin loppupäivän puiston hautakiviin nojaten ja välillä jostain kojusta ruokaa hakien. Testiin lähti muun muassa inkiväärilimua, soijarouheburgeria, falafelburgeria, seitanrullaa, muffinsseja, pannukakkuja ja lastenruokapurkkeihin rakennettuja moussekakkuja. Jo maistui, röyh!

Jaa