Voisihan puhelimen tietenkin sammuttaa yöksi. Mutta voi laiskuus, kun sen laittaminen päälle vie aamulla sitten ainakin sen kymmenen sekuntia ylimääräistä aikaa. Enkä myöskään kykene täysin luottamaan siihen, että sammutetun puhelimen herätystoiminto pelittää. Voitaisiin myös hankkia vanhanaikaiset herätyskellot ja ladata puhelimemme öisin makkarin ulkopuolella. Äh, mukamas niin hankalaa. Puhelimeen kun voi asentaa vakiohälytykset, eikä niitä tarvitse joka ilta asettaa päälle.
Juttelin ystäväni kanssa tästä laiskan ihmisen matkapuhelinsäteilyongelmasta ja hän kertoi laittavansa puhelimen aina yöksi lentokonetilaan. Nerokasta! Miten olen ollut niin urpo, että en sitä itse tajunnut aikaisemmin! Niin se ei säteile, mutta esimerkiksi herätyskello toimii normaalisti. Aamulla puhelimen saa toimintavalmiuteen sekunnissa. Ainoana miinuksena se, että miehen ollessa yövuoroissa vähän huolestuttaa, että hän ei tai kukaan muukaan ei saa minua puhelimitse kiinni.
Mites teillä? Onko makkarissa unikavereina matkapuhelinta, padia tai tietokonetta? Olenko minä ainut maailmassa, joka ei ollut tajunnut käyttää öisin puhelimen lentokoneasetusta? Vai sammutatteko masiinat kokonaan?
Mä olen niin monta kertaa miettinyt tätä samaa asiaa! Meillä on sekä mulla että miehellä kännykät lähes pään vieressä öisin… ihan tyhmää! Enkä mäkään ole tajunnut tuota lentokonetilaa – täytyypä ottaa käyttöön! Jossain vaiheessa mietin myös noita vanhanaikaisia herätyskelloja, mutta sekin vaikutti tosiaan hankalalta, että mitä jos joku soittaa jne. ja puhelin on niin kaukana, että pitää nousta sängystä…
Kun näin otsikon, ajattelin jo suositella lentokonetilaa – mutta sun viisas ystäväsi ehti ensin. 🙂 Mä olen kokeillut sitä nyt kolme viikkoa, ja väittäisin nukkuvani paremmin. Asumme uudessa kerrostalossa, jossa seinät ovat niinjotainerikoisvahvistettaettäääneteikuulumutteipuhelinkaan, joten meillä myös puhelin hakee jatkuvasti kenttää. Kun tytär on isänsä luona, laitan iPhonen ”älä häiritse” tilaan, jolloin ainoastaan suosikit pääsevät läpi – ja jos jollain on tosi kova hätä tavoittaa ja soittaa kolme kertaa peräkkäin, sekin tulee läpi. Joku on niin iAjatellut tän homman. 😉
Puhelin latauu sänkyn vieressä lattialla. En halua laittaa puhelinta lentokonetilaan (eipä ole tullut mieleenikään), koska haluan olla tavoitettavissa jos jollain on jokin hätä (sitä lankapuhelinta kun ei ole, kuten ennen vanhaa). Tekstiviestit on mykistetty klo 22-08 välisen ajan. Niin olisihan sitten vanhan ajan herätyskello ja kännykkä esim. keittiöön latautumaan, mutta jotenkin on tottunut tuohon kännykän herätykseen.
Loistava idea! Minunkin puhelin tulee jatkossa olemaan öisin lentotilassa 😀 Vaikkakin jo jonkin aikaa on puhelin ollut öisin toisella puolella makkaria kirjahyllyssä, kun kissa tiputtaa kaiken yöpöydältä.
Mulla on aina öisin puhelin lentokonemoodissa juurikin tuon säteilyn takia. Oon itseasiassa ajatellut, että varmaan kukaan muu ei tee näin, mutta näemmä tekeekin. Luuri on aina tyynyn alla, jotta voin tarkistaa tarvittaessa kellon. Jos mun mies on jossain iltamenossa myöhään, laitan lentotilaan vasta kun hän tulee kotiin. Tämä muutos astui voimaan kun hän kerran oli unohtanut avaimet kotiin, eikä päässyt sisälle ja joutui polkemaan pyörällä kaverin luo yöksi (oli vielä tosi kylmä ja satoi vettä).
Minulla on makkarin oven suussa juuri ulkopuolella. Tämä tosin johtuu osittain myös pistokkeiden vähyydestä 😀 Mutta kyllä alkoi vähän myös ahdistaa se että puhelin on koko ajan vieressä
Meillä puhelimet on lentokonetilassa ja WLAN öisin pois päältä. Jos puhelin pitäisi jättää yöksi päälle, niin silloin ehdottomasti toiseen huoneeseen.
Mulla on puhelin äänettömällä alakerrassa ja vanha kunnon herätyskello on ahkerassa käytössä, sekä minulla että miehellä. Joskus käytän kännykkää varaherätyskellona ja en olisi ikinä keksinyt että sen voi laitta lentokonetilaan. Kiitti vinkistä 🙂
Huhhuh, näin moni oikeesti uskoo matkapuhelimien säteilyn olevan jotain todella vaarallista? Nyt ne foliohatut pois päästä, suunnilleen vaarallisempaa on käyttää mikroa…
STUK: ”Matkapuhelinta voi huoletta käyttää herätyskellona. Puhelin ei juurikaan säteile valmiústilassa eli kun siihen ei puhuta. Lisäksi puhelin ei yöpöydällä yleensä kosketa ihmistä. Pienikin etäisyys vaimentaa puhelimen säteilyä merkittävästi. Esimerkiksi 30 cm etäisyys vaimentaa säteilyaltistuksen sadasosaan.”
Maailma on täynnä kaikenlaista säteilyä näinä päivinä – langattomia tukiasemia on siellä sun täällä, vaikka sellaista ei itsellä olisikaan. Lentokonetila on mainio ratkaisu ainakin niille henkilöille, jotka muistavat ottaa sen pois päältä aamulla… 😀
Meillä on puhelimet pois päältä koko yön. Lentokonetilaa en ole tajunnut ollenkaan. Pitääkin testata sitä semmosina öinä kun aamulla herätyskellon pitäisi varmasti herättää.
Ja minä pöhelö voin tunnustaa, etten ole edes ajatellut koko säteilyasiaa! 😮 Mulla toimii herätyskellona vanha Nokian kapula vm. 2007, joka on samalla henk.koht kännykkä, älypuhelin (työsuhdekännykkä) on yleensä yöt latautumassa keittiössä saakka. Mutta säteileehän se vahnakin kapula. Tosin jos tuota STUK:in infoa on uskominen, niin ei hätää. 🙂
Kiva, kun kirjoitat tästä! Tärkeä aihe. Meillä puhelimet eivät ole makuuhuoneessa öisin, vaan ne on siirretty olkkariin/keittiöön. Aamulla meidät herättää ihan tavallinen herätyskello. Toimii hyvin, ja puhelimeen pääsee myös vastaamaan tarvittaessa, kun sen ääni kuitenkin kuuluu makkariin asti. Lentokonetila on tietty toinen hyvä vaihtoehto. 🙂
Moni erittäin pätevä ja tieteellisesti ansioitunut tutkija on sitä mieltä, että matkapuhelinten säteily on oikeasti merkittävä juttu. Aukotonta tutkimustietoa ei tietenkään vielä ole, koska matkapuhelimia on käytetty vasta pari vuosikymmentä. Tarvitaan pitkiä seurantatutkimuksia, että syy-seuraus-suhteet voidaan osoittaa. Joka tapauksessa vähän pelottava juttu, kun siihen perehtyy. Lapsen kallo ei vielä suojaa säteilyltä yhtä hyvin kuin aikuisen, joten siinä mielessä kaikista tärkeintä ois huolehtia lasten säteilyaltistuksesta. Säteilyturvakeskuskin suosittelee varovaisuutta, jotkut EU-elimet paljon isompia toimenpiteitä. Tuntuu fiksulta välttää turhaa altistusta. Hands free -laitteet siis käyttöön ja puhelimet kauemmas silloin, kun niitä ei tarvi. Sama kai pätee läppäri sylissä istumiseen yms.
Mä koitin tota lentokonetilaa viime viikolla yhden yön, kun kaveri mainitsi kans samasta asiasta. Yllätyksekseni nukuin paremmin kuin pitkään aikaan! Suljin myös läppärin ja ilmankostuttimen ja uskon, että näillä konsteilla nukun jatkossakin entistä paremmin 😀
Mun yhden opettajan mies oli töissä Stukilla tai vastaavassa niin se oli sanonut että ”älä koskaan nuku Nokian kanssa”. Oletan, että pätee myös muihin puhelimiin. Joten.. meillä ei olla nukuttu kännyjen kanssa samassa huoneessa sen jälkeen. Mulla on perinteinen herätyskello ja miehellä on kelloradio.
Lentokonetilassa on tosiaan se miinuspuoli, että kukaan ei saa minua kiinni, vaikka olisi hätä.
Mulle selvisi vasta nyt tuota tekstissä linkaamaani Stukin matkapuhelinsäteilysivua lukiessani, että säteily on voimakkaampaa, jos puhelin joutuu koko ajan hakemaan kenttää. Meidän keittiö on sellainen betoniluola, että puhelin ihan raksuttaa etsiessään kenttää. Ja just siellä sitten puhun useasti, kun ajan hyötykäytön maksimoimiseksi hoidan puheluita samalla, kun laitan ruokaa. Ja ei, ei ole edes hands freetä käytössä.
Mäkin käytin ennen tuota ”älä häiritse” -tilaa. Pitäisi ehkä kuitenkin käyttää sitä silloin, kun mies on yöt töissä. Ei ole kiva ajatus, että hän ei saa meitä kiinni edes hädässä.
No sepä, ei ole meilläkään lankapuhelinta, joten kännykkä on ainut keino saada kiinni. Miehen yövuorojen aikaan puhelimen laittaminen lentokonetilaan ei tunnukaan parhaalta ratkaisulta.
Ite olen tuskastellut ihan saman ongelman kanssa, enkä myöskään ollut keksinyt tuota lentokonetilaa! Joten kiitos kovasti! 😀
Ei siitä tosiaan varmasti haitaakaan ole, että makkarissa on yksi säteilykenttä vähemmän öisin. Paitsi jos jonku yrittää saada hädässä kiinni, eivätkä puhelut tai viestit tietenkään tule läpi.
Tuntuisi kyllä aika karsealta nukkua puhelin tyynyn alla, jos se ei olisi lentokonetilassa. Ja ehkä tästä miehesi yöllisestä fillarireissusta viisastuneena mä en laita puhelinta lentokonetilaan hänen yövuorojensa aikaan, vaan vien sen vaikka toiselle puolelle huonetta, ettei ihan siihen pään viereen, kuten normaalisti.
Muakin on ahdistanut se, että puhelin on koko ajan vieressä. Olkoonkin, että ei sen ainakaan nykytiedon valossa mikään tappava esine pitäisi olla ja ilma on täynnä erilaisia säteilykenttiä. Mutta ylipäätään se fiilis, kun puhelimen läsnäolon TUNTEE sen ollessa päällä. Ei kiva.
Ai niin, wlan-verkko! Se meillä kyllä surisee 24 h.
Kiitä fiksua ystävääni, jolta minä tämän opin 🙂
Jos mä nyt foliohattuilisin kunnolla, tuskin kotona olisi matkapuhelimia, padeja ja tietokoneita. Asuisin myös varmasti jossain sysisynkässä korvessa, jossa olisi mahdollisimman vähän mitään langattomia verkkoja ja asemia ilmassa. Koska näin lyhyessä tutkimusajassa ei olla voitu täysin sulkea pois vaihtoehtoa, että myöhemmin huomattaisiin matkapuhelimien käytön ja syövän välillä yhteys (Stuk), en koe tyhmäksi laittaa puhelinta lentokonetilaan yöksi, jos sitä ei säteilyä vaativiin puuhiin nukkuessaan tarvitse. Etenkin nyt, kun vieressä nukkuu lapsi.
Mä olen muuten kirjoittanut Uuteen Mustaan jutun mikron säteilystä. Kokeilin myös tappaa basilikan juottamalla sille säteilytettyä vettä.
Joo, linkkasin tuossa postauksessa juurikin tuonne Stukin sivuille. Vaikka en koekaan foliohatun kiristävän päätä, samaiselta sivulta löytyy myös monta muttaa. Etenkin koskien lapsia. Jos siis voi helposti edes yhden säteilyn aiheuttajan vaientaa yöksi, miksipä niin ei tekisi. Tällaiset someaddiktit kyllä muistavat ottaa lentokoneasetuksen pois päästä heti sen jälkeen, kun ovat sammuttaneet herätyskellon 😀
Vaikka tiedän, että kyllähän sen herätyskellon pitäisi hälyttää, vaikka puhelin on poissa päältä, silti etenkin supertärkeinä päivinä en vain kykene luottamaan siihen tarpeeksi. Onneksi ystäväni osasi vinkata lentokonetilan käytöstä muuallakin kuin lentokoneessa.
Nykytutkimusten valossa ei tosiaan mitään hätää pitäisi olla, joten foliohattua ei tarvitse kiskoa syvemmälle päähän. Tuossa Stukinkin tekstissä on kuitenkin etenkin lapsen kohdalla monta muttaa, jotka saavat mut mieluummin laittamaan puhelimen lentokonetilaan yöksi. Se ei kuitenkaan ole edes vaiva tai mikään.
Joo just tää lapsien herkempi altistuminen sai mutkin vihdoin miettimään asiaa. Mä kuitenkin vietän jättiosan päivästäni lähikontaktissa läppärin ja puhelimen kanssa, joten ihan daijuahan se nyt on vielä ottaa puhelin yöksikin kainaloon. Mutta kun silti niin teen, on tuo lentokoneasetus kiva ja vähävaivainen tapa tehdä homma fiksummin. Mä ainakin tunnen, siis fyysisesti tunnen, matkapuhelimen läheisyyden silloin, kun siinä on verkot päällä. En nyt päivällä, mut just illalla, kun ennen nukahtamista on aikaa vajota omiin tuntemuksiinsa. Tai sitten se on se foliohattu, joka sittenkin kiristää. Oli miten oli, ei puhelimen asettamisesta lentokonetilaan yöksi voi terveyden kannalta haittaakaan olla.
Mulla on ehdoton kielto, että makkariin ei tuoda läppäreitä, ei telkkareita. Ajatuskin niistä samassa tilassa öisin saa huonouniseksi 😀 Mutta sitten nukun matkapuhelin melkein naamaa vasten. Ei logiikkaa. Onneksi ystävä osaisi valaista tuosta lentokonetilasta.
Olisikin kiva tehdä gallup, kuinka moni Stukin henkilökunnasta nukkuu päällä oleva matkapuhelin vieressään. Tuloksista voisi mielestäni tehdä mielenkiintoisia päätelmiä suuntaan tai toiseen.
No kiva, että vinkki on tullut muillekin tarpeeseen! Mä kun kuulin tämän jo kesällä ystävältäni, mutta olen jotenkin ajatellut, että varmaan kaikki muut niin jo tekeekin, joten turha siitä on blogiin kirjoitella. Mutta hyvä, että kirjoitin!
Meillä kännykät on eteisen pöydällä ja ihan hyvin kuuluu herätykset sieltä makuuhuoneeseen. Meillä myös modeemi makuuhuoneessa, mutta siitä on virta pois, kun ei käytetä ja otetaan vielä pistoke rasiasta ennen nukkumaan menoa. Se ei ole ainoastaan matkapuhelinverkot ja netti, jotka tuottaa vaarallista säteilyä, vaan myös ihan tavallinen sähkösäteily on terveydelle haitallista. Ja sitähän tulee sähkölaitteista, jotka on kytkettynä sähkövirtaan, vaikka olisivat pois päältäkin. Säteilyä tulee myös sänkysi vieressä olevan seinän sisältä, joka on täynnä sähkökaapeleita. Sen takia meillä on maadoituslakana sängyssä. Käytämme myös maadoitusmattoa jalkojen alla aina tietokoneella ollessamme. Ja tosiaan lapsen aivot ovat todella paljon herkempiä kuin aikuisten kaikelle säteilylle. Suosittelen lukemaan kirjan ”Maadoittuminen”, tai vähintään googlaamaan asian ja katsomaan vaikka muutaman videon youtubesta aiheesta ”grounding” tai ”earthing”. Meillä on ollut vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia, kun on alettu suojaamaan itseämme sähkösaasteelta: parempi uni, pirteämpi olo aamuisin, vähemmän kipuja kehossa, nopeampi palautuminen treenistä jne.
Mutta sieltä eteisestä sitä puhelinta ei niin hyvin voi torkuttaa, vaan joutuu vallan heti nousta ylös 😀 Nämä maadoitushommat kuulostavat vähän liian diipiltä jopa mulle, joka olen ns. hörhöilyyn vahvasti kallellaan. Mutta mulle on tuota kirjaa suositeltu aikaisemminkin, joten ehkä sen joskus kaivan käsiini. Vaikka ei näkisi asioita ihan samalla tavalla, on aina mielenkiintoista oppia ja ymmärtää toisen tapaa ajatella.
Hmm… Mulla jos olis kännykkä ihan pään vieressä, niin en heräisi varmaan herätyskelloon ollenkaan, kun painaisin vain torkkunappia koko aamun… Pidän kännykkää makkarissa, mutta kaukana sängystä kaapin päällä. Siinä herää väkisinkin, kun sen käy sammuttamassa. Veikkaan, että säteilykin vähenee matkan varrella.
Mä kyllä yritän välillä torkuttaa, mutta yksi tirppana on toista mieltä ja ampaisee ylös sängystä heti herätyshälytyksen ekasta nuotista – jos siis ei ole toiminut päällä kiipeilevänä herätyskellona jo ennen varsinaista herätyskelloa.
No heh, yli-innokkaasti vaan kommenttia kirjoittamaan. Mutta olet oikeassa, jos voi tehdä jonkin pienen teon potentiaalisen uhkan torjumiseksi, miksi emme niin tekisi. Ei se ole foliohattuilua, se on arkipäivän realismia, jota me äiteemuorit harjoitamme. Ja lentokonetila on hyvä idea!
Myönnän säikähtäneeni sitä, kun omaan blogiini oli anonyymi henkilö kommentoinut itkuhälyttimen säteilyn vaarallisuudesta. Nyt kapistus on lapsesta mahdollisimman kaukana – kuitenkin haluan mieluusti kuulla, jos hänellä on jokin hätä. Mutta siis itkuhälytin! Voi tätä mekaniikkaa toimintaa, jota maailmamme harjoittaa!
Se wlan-boksi olisi myös hyvä sulkea edes yöksi. Suomalaisilla on hirveän vahva luotto viranomaisiin. STUK kuitenkin sulki vastikään rahahanat säteilyn biologisilta vaikutuksilta ja heidän asiaa tutkinut proffansa kritisoi sitä, miten huonosti tutkimukset toteutetaan (vaikka on myös useita tutkimuksia, joissa haittoja on ilmennyt). Fyysikot eivät myöskään ole ehkä parhaita ymmärtämään biologisia vaikutuksia.
”Suomessa varovaisuusperiaatteen noudattaminen on haasteellista, sillä meillä on OECD-tilastojenkin mukaan eniten langattomia verkkoja maailmassa. Kiinteästä puhelinverkosta luovutaan.
IARC-luokituksen vastaisesti suomalaisista tehdään matkapuhelimen suurkuluttajia, vaikka juuri pitkäaikaiskäyttöön liittyy kohonnut aivokasvainriski. Suomi vastusti ainoana maana varovaisuusperiaatteen käyttöönottoa EU-kokouksessa jo vuonna 1999″
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=10137
Mä siirsin puhelimen olohuoneeseen yöksi. Tosin vasta hankittuani pöljän hyvinvointirannekkeen, joka herättää aamuisin. (Se ei ole superluotettava, mutta.)
Pääsyy siirrolle ei kyllä ollut säteily vaan se, että saatoin surffata turhan myöhään. Nyt en voi. Siitäs sain, minä! HAH!
Myös mulla kännykkä on yöllä toisessa huoneessa. Huonosti nukkuvana mulla oli tapana alkaa näprätä sitä, jos olin hereillä ja silloin ei ainakaan uni tule enää simmuun. Tällä hetkellä lapsi nukkuu vielä vieressä, joten tietysti noita säteilyasioitakin olisi hyvä miettiä, vaikka se helposti unohtuu. Herätykseen en tarvitse kännykkää.
Mulla on niin vanha puhelin että sitä ei tarvii ladata ku joka kolmas päivä. 🙂 Hoidan latauksen duunissa.
Vai itkuhälytinkin. Meillä se tosin oli aika vähän käytössä (kaksiossa asumisella saattaa olla tähän syynsä), mutta välillä kuitenkin. Itkuhälyttimimme on vanha kapistus, toiseksi nuorimmaisen sisarukseni aikana ostettu. Onko se sitten säteilyn osalta hyvä vai huono, en osaa sanoa.
Olisi jännää ja pelottavaa saada tietää, mitä tästä kaikesta ajatellaan ja tiedetään parinkymmenen vuoden tai sadan vuoden päästä.
Mies on myös valjastanut hyvinvointirannekkeensa piipittämään aamuisin. Todella terävä piipitys siinä laitteessa, uh. Mutta silti hänen puolellaan se näytönvalo kiiluu iltaisin. Mä roikun netissä todella paljon, töiden ja bloginkin puolesta jo, mutta iltasurffailua puhelimella en jostain syystä ja onneksi ole ottanut tavaksi.
Ah, no toi puhelimen näpräily keskellä yötä on kyllä mullekin tuttua yöimetysajoilta, vaikka muuten en sängyssä iltanettisurffailua harrastakaan. Saatoin välillä jumittaa selaamaan nettiä vielä tunniksi sen jälkeen, kun lapsi oli jo nukahtanut rinnalle. Ja eihän sen jälkeen uni tosiaan enää helposti tule. Ja kun lopulta tuli, lapsi heräsikin uudelleen…
Joo nää *nykyajan vempeleet* ovat kyllä hemmetinmoisia akkusyöppöjä. Välillä soittaessani monia pitkiä duunipuheluita, joudun lataamaan puhelinta keskellä päivääkin. Tuntuu välillä, että mulla on vaan vähän prameampi lankapuhelin, kun piuhan päässä joutuu silti olemaan kiinni.
Mun pahoinvointi, tarkoitan hyvinvointiranneke on edistyneempi malli ja herättää aamuisin vibraamalla. Tämä tarkoittaa, että vain minä herään ja aamukärttyisä mies saa parhaassa tapauksessa vedellä sikeitä omaan herätykseensä asti.
Oikeesti! Vau! Hifistelijä täällä on erittäin kiinnostunut. Esittelet sen heti, kun seuraavaksi nähdään!
Pakko vielä palata asiaan..olen nyt kaksi yötä nukkunut niin, että puhelin on jäänyt vallan olkkariin. Ja olen oikeasti ollut paljon virkeämpi aamuisin! Onko siis vain jotain lume vaikutusta vai vaikuttaa se säteily oikeasti unen laatuun noinkin paljon? Joka tapauksessa, taidan jatkaa tätä kokeilua vielä 🙂
Itselläni on ollut älypuhelin vasta muutamia kuukausia, mutta samana päivänä kun sen sain marssin Clasulle ja ostin herätyskellon. Minulle, muutenkin rauhattomuuteen taipuvaiselle ihmiselle, oli aivan selviö että puhelin ei tule makuuhuoneeseen, kuten ei telkkarikaan.
Heippa! Ensimmäistä kertaa kommentoin tänne, aloin hiljattain lukea blogiasi ja tykkään paljon! Sulla tuntuu olevan sopivan rento, kuitenkin asiallinen meininki 🙂 Mutta asiaan: ostin vuosi sitten kelloradion, tämän 80-luvun mahtikeksinnön! Säteily mietitytti, mutta suurin syy oli liiallinen nettisurffailu puhelimella illoin aamuin. Oon ollut tosi tyytyväinen tähän muutokseen, kännykkä latautuu yön aikana toisessa huoneessa (kuulen kyllä, jos se soi) ja kelloradio herättää. Radio tietty plussaa myös, tosin melko vähän sitä tulee kuunneltua. Ja toimintoja näissä on nykyään tosi paljon, mm. se vakioherätys. Suosittelen!
Kristiina, oletko miettinyt miten paljon avaruudesta tulee säteilyä? Musta on höpsöä suojautua pienemmiltä määriltä, kun sen säteilyn määrä on kuitenkin aivan eri luokkaa.
Meillä on molemmilla aina puhelimet kiinni, ihan siis kokonaan kiinni AINA öisin. Musta se on vapauttavaa ja ihanaa; joskus jopa laitetaan luurit pois päältä jo 18 jälkeen, minä (nyt 5 v. kotona olleena, kolmatta lasta odotan) saatan tosissaan unohtaa laittaa luurin aamulla päälle 🙂 ja huomata sen vasta iltapäivällä. Koen olevani vapaa ja onnellinen. Eikä muuten olla kumpikaan facebookissa eikä muissa. Kummasti on aikaa eikä kiireestä tietoakaan 🙂
Ja eihän maailma pysähdy vaikka me ollaan yöllä tavoittamattomissa. Jos joku läheinen kuolisi, poliisi tulisi kuitenkin ovelle eikä soittaisi. Ja ehtiihän ne muut uutiset odottaa aamuun, mun mielestä. Kukin tyylillään 😀
Meillä iLuurit on olkkarissa ihan normaalisti päällä öisin, mut pädit lataa joka yö makarissa miehen puolella ja niissä on aina lentokonetila päällä. Ihan jo siks et meiliä puskee öisinkin, enka halua et mikään makkarissa piippaa pitkin yötä. Pädeissä on sit herätykset päällä tarpeen mukaan 🙂
Poliisi ei muuten tule koskaan ilmoittamaan kuolinviestiä yöllä, vaan vasta seitsemän jälkeen aamulla, heillä on tästä ihan virallinen sääntö…
Mulla on puhelin vieressä juuri tuon herätyksen takia, mutta siirrän sen vähän ylemmäs kaapin päälle. On siis minimilisävaiva kun pitää nousta ylös laittaakseen herätyksen kiinni, mutta itse olen aina reagoinut jokseenkin huonounisuudella kaikkeen säteilyyn ym. ja nukun paremmin kun puhelin on kauempana. En tiedä ylireagoinko tosin asiaa kokonaan.
Mä laitan puhelimen älä häiritse tilaan silloin kun vaimo on liikkeellä ja itse olen nukkumassa. Puhelimeen on laitettu valmiiksi suosikiksi vaimon numero, joka tulee älä häiritse tilan läpi. Muut soittajat kuulevat puhelimen soivan vaikka se ei soikaan ja soitto menee vastaajaan. Tämä toimii ainakin android 10 käyttiksessä.