Minimen täyttäessä yhden vuoden, sain yllättävän paljon kysymyksiä liittyen hänen ruokiinsa. Eipä niissä mitään erityistä silloin ollut, kuten ei ole nytkään, mutta kun asia teitä kiinnosti, aloin kuvata ruoka-annoksia. Ja sitten jossain vaiheessa unohdin koko projektin, kunnes nyt löysin kuvat tietokoneeni postausideat-kansion uumenista.

Jos asia siis jota kuta vielä kiinnostaa, tällaisia sapuskoja meidän tuolloin hieman päälle vuoden vanha lapsemme söi. Minime aloitti puolenvuoden iässä kiinteiden ruokien maistelun banaanilla, josta siirryimme tarjoamaan hänelle myös muita itse tekemiämme soseita. Kun soseiden alkeet oli otettu haltuun, siirryimme asteittain tarjoamaan hänelle sormiruokaa. Siitä päästiinkin ilahduttavan nopeasti siihen, että söimme koko perhe samaa ruokaa, ensin osittain, lopulta kokonaan.

Oppikirjojen mukaan perheen kanssa samoihin sapuskoihin siirtymistä suositellaan kai lapsen ohittaessa yhden vuoden rajapyykin, mutta meillä se tapahtui muutamia kuukausia aikaisemmin. Niinpä näissä kuvissa lapselle on katettu ihan samaa ruokaa kuin muillekin pöydän ääreen istuutuneille. Kuvissa olevista annoksista tyyppi popsi ja popsii hyvällä ruokahalulla kaiken rucolaa lukuun ottamatta, mutta kun sitä laittaa tarjolle, kyllä sitä vähän aina järsitään. Lempiruoka-aineet vaihtelevat kausittain, mutta tuolloin niihin kuuluivat muistaakseni ainakin avokado, kananmuna, banaani, herneet, mustikka, tofu, parsa, päärynä, erilaiset juustot ja punaiset linssit.

Jaa