Manguin lapsena isääni hakemaan polkupyörät esiin kellarista heti, kun aurinko oli sulattanut muutaman maaläntin esiin ulkorakennuksen eteen. Niillä muutaman neliömetrin kokoisilla alueilla sitten kruisalin ensin punaisella Pirpanalla ja kasvettuani lilalla Kaunottarella. Kun silmät laittoi kiinni ja kuunteli vain renkaiden alla rapisevaa hiekkaa, saattoi kuvitella itsensä lämpimiin kesäpäiviin.

Nyt Herttoniemessä jään, lumen ja sohjoloskan alta on kaivautunut esiin kuivia tienpätkiä ja oloni kuin lapsuudessa. Mennään jo, mennään jo! Tahdon jo tuntea pyörän polkimien liitävän kuin itsestään ja tuulessa heiluvien hiusten kutinan takaraivolla. Intoani lisää viime kesän muutaman kilometrin pyöräilysaldo. Kun vauva viihtyi vain kiinni iholla, kesäkulkupelini oli metro. Mutta ensi kesästä tulee taas upea fillarikesä, koko perheen sellainen!

Siksi perheen yksivuotiaalle piti hankkia pyöräilykypärä. Siinä hommassa oltiin taas vaihteeksi rumien lastentarvikkeiden äärellä. Carssia ja Disney-prinsessoja! Suunniteltiinkin ensin, että oltaisiin ostettu Minimelle samanlainen musta potta Stadiumista kuin meilläkin Lähiöjepen kanssa on pyöräilykypärinä. Tai ehkä tuo herkullinen hennon minttuinen kypärä. Niiden koot lähtivät kuitenkin vasta 52 sentistä, kun minityyppimme kallo on rapiat 48 senttiä.

Onneksi metkalastentarvike.fi:stä löytyi valikoima päheitä lasten pyöräilykypäröitä, joiden kokoa voi säätää 48 sentistä 53 senttiin. Pähkittiin pääsuojaksi ensin kasipalloista kypärää, sitten punaista kypärää valkoisin pilkuin, mutta päädyttiin fiftarihenkiseen kirsikkapottaan. Pääsiäisen ajan kaikki tuotteet ovat kymmenen prossan alessa ja toimituskulutkin tulevat kaupanpäälle.

Kypärä saapuu postissa ensi viikolla, samaten toivottavasti myös ostamamme Babboe -kuljetuspyörä! Voin kertoa, että täpinöinti on melkoista! Niistä molemmista lisää, jahka päästään mennä viilettämään. Babboeen on tulossa myös alennuskoodi teille lukijoille, jos vaikka teilläkin on pohdittu perhepyörän ostoa.

Jaa