Välillä niitä tulee vastaan sattumalta. Lastenvaatteita, joissa on niin hieno juju, että niistä tahtoisi heti kertoa kaikille. Näin kävi taannoin Papun rusettipipojen kanssa ja uudelleen viime joulukuussa, kun kävin We Got Beefin joulumarkkinoilla. Siellä yhdessä pöydässä oli esillä niin komea kierrätysmateriaaleja hyödyntävä talvilätsä, että se päätyi Minimen päähän saman tien. En kuitenkaan voinut hehkuttaa löytöäni heti, sillä tuolloin tuotteita oli saatavilla vain myyjäisissä. 

Mutta nyt vihdoin tuon mainion hatun kesäversiota ja muita tuotteita saa Jenni JJ nettikaupasta! Yhden mutsin yrityksen takana on tarina talvelta 2011, kun Jenni yritti etsiä tytölleen lipallista ja korvaläpällistä talvihattua. Kivaa ja kohtuuhintaista ei löytynyt, joten Jenni päätti tehdä hatun itse. Vaikka Jenni ei ollut ennen tätä tehnyt hattuja, ei hän ihan noviisi ollut, sillä takataskusta löytyy pukuompelijan paperit.

Kun lapsen lätsä muutamien versioiden jälkeen oli valmis ja lapsen päässä, leikkipuistossa tuli vastaan sama ilmiö, joka muhun iski joulumarkkinoilla: Mistä tuota saa? Meille ja kavereille kanssa! Koska Jennillä ei ollut aikomusta vanhempainvapaiden jälkeen palata entiseen duuniinsa yökerhon tiskin taakse, hän päätti laittaa ompelukoneen hurisemaan. Talvihatun ympärille muodostui Jenni JJ lastenvaatemallisto.

Minime sai mallistosta testattavakseen kahdet erikokoiset Pants One -pöksyt, joiden nerokkuuteen mä kiinnitin huomiota jo myyjäisissä. Housuissa on pitkät resorit sekä vyötäröllä että lahkeissa, joten resorit kääntämällä niitä voi käyttää liian isoinakin. Housut ovat samaan aikaan rennot ja tyylikkäät!

Mä olen kiskonut Minimen pöksyt kainaloihin jamespotkukelkkamaisesti, mutta etenkin jos lapsella ei enää ole vaippapyllyä, housuja voi pitkän ja joustavan resorin ansiosta roikottaa kuulisti. Housuissa on matala haara myös siksi, että niitä voi käyttää kesähousuina sen jälkeen, kun lahkeet ovat jääneet liian nafteiksi talvikäyttöön. Unisexit pöksyt Jenni valmistaa työhuoneellaan Helsingissä ja niiden materiaalit tulevat Orivedeltä.

Housujen lisäksi Minime sai Jenni JJ:n kesähatun, sillä vaikka ei ihan vielä uskoisi, pian talvihatun saa pakata ullakolle odottamaan seuraavia pakkasia. Kuten talvihatuissakin, kesähatuissa on kuminauhakuja, joten niiden käyttöikä on pöksyjen tapaan pitkä. Nyt lätsä on Minimelle vielä vähän reilu, joten takaraivolle jää tyhjää tilaa komean rastatukan verran. Ykköskoon pitäisi sopia kuitenkin ainakin 2,5-vuotiaaksi asti, joten tyhjä tila tulee täytettyä seuraavan vuoden aikana.

Kesähatut ovat kuminauhakujan nauhaa lukuun ottamatta valmistettu täysin kierrätetyistä materiaaleista. Jenni kertoo pyrkivänsä käyttämään kaiken materiaalin tarkkaan hyödyksi, joten hattujen vuorit voivat olla myös muista ompeluista jääneitä tilkkuja. Koska hatut valmistuvat vanhoista vaatteista, lakanoista ja vaikka pöytäliinoista, tietyn värisiä lätsiä on saatavilla vain sen verran kuin kangasta riittää.

Vaikka Minimen harmaa lätsä on hieno ja monikäyttöinen, mä vähän himostelen nyt nettikaupassa olevaa punaista hattua keltapallollisine vuorineen. Tai sitten tuunaan harmaaseen hattuun värikkään irrotettavan tupsun tuomaan lisävipinää, saas nähdä! Lisäksi vahvassa harkinnassa on harmaa Jump Suit, joka olisi takuulla monikäyttöinen etenkin ilmojen lämmetessä.

Jos sinäkin tunnet palavaa tarvetta saada Jenni JJ:n tuotteita naperollesi, se saattaa olla mahdollista Lähiömutsin Facebookissa järjestettävän arvonnan kautta. Siellä voit voittaa vapaavalintaiset Pants One -housut ja kesähatun (yhteisarvo 65 euroa). Lähiksen Fb-sivuista ei tarvitse tykätä osallistuakseen, vaikka uusista peukuista kovin ilahtunut toki olisinkin.

Helsingin suunnilla oleilevat voivat käydä hipelöimässä tuotteita myös Eerikinkadun Puotiquessa, jonka valikoimassa on Jenni JJ:n vaatteiden myös niitä söpöjä Papun rusettipipoja. Taitaa puotilaisilla olla samanlainen maku kuin mulla!

Jaa