Ei kannata lähteä lähiötä edemmäs kalaan – tai kenkäostoksille. Kävimme koko perhe muutama viikko sitten videovuokraamoreissun ohessa Outlet 6 -myymälässä kuluttamassa aikaa Minimen päikkäreiden ajan. Lähiöjeppe on se tyyppi, jolla on farkut haaroista ratkenneet ja minä se, joka ei mahamukavuussyistä edelleenkään kisko kuin pieruleggareita jalkaansa. Tarttis siis tehdä jotain.

Lähiöjeppe kantoi sovituskoppiin huojuvan kasan farkkuja, ja siinä sovituskoppishowta sivusilmällä seuratessani se iski taas tajuntaani. Miten mä en ole aikaisemmin huomannut, että täällä on näin paljon tuotteita myös lapsille? No koska ennen mutsitumistani en kiinnittänyt lapsiasioihin minkäänlaista huomiota.
Mutta nyt kyllä meinasi lirahtaa innostuksesta pissa pieruleggareihin! Kutosessa myydään Vansin popoja outlet-hintaan myös lapsille. Kasapäin löytyi etenkin mallikappalekokoa 30,5. Mutta myös kokoa 21 ja hajakokoja ja -malleja siitä ympäriltä. Koska tuotteet ovat muiden putiikkien jämiä, nyt tarjolla on pääasiassa kesämallistoja. Muutamat vuorilliset talvitennaritkin hyllyistä kaivamalla löytyi.
Oli lähellä, etten kotiuttanut Minimelle noita yksinkertaisen tyylikkäitä ja pirteitä Le coq sportifin tennareita. Mutta kun ei tiedä, kuinka paljon tyyppi aikoo ketaroitaan ensi kesäksi venyttää, en uskaltanut roposiani vielä moisiin sijoittaa.
Ei siis vielä perheen minemmälle mitään, mutta Lähiöjeppe löysi Wranglerin farkut sopuhintaan, ja minäkin vielä joku päivä ostan uudet tummansiniset Wranglerini. Sitten kun vyötärön yli ei enää tursua mahaa kuin pullataikinaa.
Muuten kotimutseille ja -faijoille kyllä löytyy vaatehimosteltavaa. Kuten vaikka Coston lätsiä hiekkalaatikolla kökkimiseen ja Makian parkoja pulkkamäessä hytisemiseen.
Siinä vaaterekkejä ja kenkähyllyjä hypistellessämme huomasimme, että molempien kenkäosastollakin olisi parantamisen varaa. Lähiöjepellä oli jalassaan kengät, jotka olin jo mielestäni kantanut roskakatokseen. Itse olen vauvallisista syistä johtuen jämähtänyt käyttämään 99 prosenttia ajastani vain tennareita. Kahdet Converseni eivät ole enää tehokäytön jäljiltä vain tyylikkäästi kuluneet, vaan rei’ille ja lahoamispisteeseen kuluneet.
Taitaa olla lähellä ne ajat, kun painelemme pitkin Herttoniemen merenrantoja samanlaiset tuulipuvut kahisten, sillä päädyimme mallailemaan samanlaisia Vansin tennareita. Erivärisiä sentään. Puntaroituamme, kuinka noloa on kävellä samanlaiset popot jalassa, päädyimme johtopäätökseen, että just sopivasti noloa. Kävelimme siis kassan kautta kotiin samiskengissä.
Jos sinäkin tahdot tehdä Outlet-retken Herttoniemen Hitsaajankadulle, tuolle Helsingin ankeimmalle ostoskadulle, löytyy kadunpätkältä myös muita outlet-myymälöitä. Niin kuin vaikka Halti, jossa voit laittaa toppahousuasiat kuntoon. Muuttipa samalle kadulle hiljattain myös Salainen agentti, joiden tuotteista löytyy esimerkiksi armeijan ylijäämävaatteita. Toimii siis myös lapsiperheen räjähtelevässä arjessa – Lähiöjepen kantotakkina käyttämä armeijatalviparka todistaa sen. Ja löytyyhän tuosta ihan nurkan takaa Marimekon iso tehtaanmyymäläkin.
Jaa