<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}

–>

Lähiöjeppe vietti tämän joulun töissä pitkiä vuoroja puurtaen, niin kuin monina aikaisimpinakin vuosina. Vaput, juhannukset ja tänään karkelovuorossa oleva uusivuosi, ihan sama, mutta jouluna vaadin kaikki rakkaat ympärilleni. Lähiöjepen duunipaikassa jouluvapaita jaettaessa perheelliset ovat kuitenkin olleet ensimmäisenä jonossa.
Moinen eriarvoistaminen on sapettanut. Perheelliset saavat päättää ensimmäisenä kesälomansa, että varmasti ehtivät räkänokkiensa kanssa koluamaan läpi Puuhamaat ja Serenat. Perheelliset välttävät ylityöt, sillä mamin ja papin naperot on haettava hoidosta. Ja vaikka en omista edes autoa, jumaliste että ottaa päähän, että niiden laumoille on jopa varattuna parkkihalleista isommat ruudut siitä ihan oven vierestä!
Mutta johan kääntyy mutsin takki sitä mukaa, kun vauvaperhe-elämä lähestyy. Ensi vuonna pääsen nauttimaan joulusta toisessa kainalossa Lähiöjeppe, toisessa Minime. Saavat sinkut, karanneet, eronneet ja lapsettomat vääntää pitkää päivää. Johan on hyvä järjestelmä, ai että!

Jotkut asiat sentään pysyvät samana, vaikka mutsihormonit hyrräävät kropassa. Tjäreborgin lapsilta kiellettyjen hotellien mainokset iskevät yhä nauruhermoon. Joitain etuoikeuksia myös lapsilandian ulkopuolisille! Nyt tosin kolahtaa myös jonnekin syvemmälle, jossa mutsi salaa pohtii, koska sitä seuraavaksi pääsee lomalle ilman rannalla kiljuvia lapsia, jäätelön sotkemia hellevermeitä ja loman joutilaisuuden rikkovia täsmällisiä ruoka-aikoja. Tjäreborgin mainoksissa nuo loman pilaavat elementit voi leikata kätevästi saksilla pois. 

Saman lafkan telkkarimainos taas muistuttaa, että mun korvilla on vielä paljon totuttelua muksuperheelliseen meininkiin. Eihän tässä kuule edes omia ajatuksiaan.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Tx1-yTeaucg]

Jaa