Neuvolan arvovaltainen lautakunta puolsi kuin puolsikin matkustamistani jouluksi Pohjanmaalle, supistuksista huolimatta. Siirtymisen tapahtuminen junalla sai tiukat tädit heltymään, kun automatkustaminen olisi ollut kinkkisempi juttu. Autottomuudelle pojot, jälleen kerran!
Lunta lakeuksillakaan ei ole kuin muutama kurainen läntti pellonreunoilla, joten ulkoilusuunnitelmani eivät olekaan toteutuskelpoisia. Minä kun ajattelin, että ulkoilma voisi freesata tätä röhnöttämisen jäljiltä tunkkaista oloa. Lenkkeily ja lepo eivät kuitenkaan neuvolalautakunnan mukaan ole sama asia. Kiero suunnitelmani olikin raskauteen vedoten pakottaa joku vetämään valasruhoani pitkin metsäteitä pulkalla, mutta nyt moinen meno muuttaisi tällä painolastilla tiet kyntöpelloksi.
Vatsalihaksia ja keuhkojen tilavuutta on sentään tullut harjoitettua. Perheeni on sen verran lystikästä väkeä, että olen nauranut parin viime päivän aikana niin, että hyvä kun ei vauva ole tullut housuihin.
Tonttutunnelmista huolimatta minulta ja Lähiöjepeltä ei tänä vuonna ole kukaan saanut joulukorttia. Yleensä tykkään näperrellä kartonkia ja haistella kuumaliimaa, mutta tänä vuonna on tässä ollut kaikenlaista. Kelasin, että hommasta olisi tullut stressi, joten samalla koko touhun pointti olisi hävinnyt. Kortitta siis jäitte, tekin ihanat, jotka terveisillä olette meitä lähiöasukkaita muistaneet.
Mietiskelin, että seuraavana jouluna ystävien ei enää tarvitse kärsiä mun rakkaudella maalaamista epäsymmetrisistä lumiukoista ja joulukuusista. Ensivuodesta eteenpäin istutan kameran eteen Minimen, sitä seuravana vuonna lisään asetelmaan vaikka hyasintin ja kolmantena vuonna joulunpunaisen nallen ja niin edelleen. Tiedättehän te kuvion, vaivatonta ja informatiivista samalla kertaa.
Sitten tajusin; onhan mulla jo nyt moniakin kuvia Minimestä! Päätinkin askarrella teitä kaikkia ilahduttamaan kortin, joka vetää sanattomaksi. Ihan itse tein, kyllä tuli hieno!
Jaa