Kaupallinen yhteistyö Prisma Hertsi ja Asennemedia

Olipahan hykerryttävän eksoottista! Koulujen auettua ja kuopuksenkin palattua päiväkotiin, kävimme ensimmäistä kertaa kaupassa sitten maaliskuun alun. Eikä missä tahansa kaupassa, vaan uudessa lähikaupassamme Prisma Hertsissä, jota olemme tähän asti vain katseltu ulkoa päin. Onpa se iso, lapsetkin henkäisivät, kun päästiin sisälle.

Meillä oli toiveena hankkia lapsille muutamia vaatteita, sillä monet kesävaatteet ovat jääneet naftiksi ja lähes kaikissa housuissa alkaa olla näkyvissä enemmän paikkaa kuin alkuperäistä kangasta. Lasten on oltava näissä puuhissa mukana, sillä heillä on sen verran tarkka vaatemaku, enkä tahdo tehdä hutiostoksia. Sen lisäksi aikomuksena oli hakea lounas Prisma Hertsin Daily sushista, sillä siitä olemme täällä kotikylällä Herttoniemessä kuulleet niin paljon innostunutta supinaa.

Mutta uusi lähikauppa yllätti! Tokihan minä olen välillä päässyt seikkailemaan Prismoissa ennenkin, mutta isot automarketit ovat yleensä kuuluneet vain Pohjanmaan mummilareissuihin ja muihin lomamatkoihin.  Silti hämmästyin, miten kaikkea sieltä saakaan – ja miten paljon valikoimassa on myös kotimaisten yritysten tuotteita.

Meillä on puolison kanssa puhelimissa jaettava kauppalista, jonka sekalaista osioon kertyy aina kaikenlaista, joiden hankkimiseen sieltä ja täältä menee kuukausitolkulla. Mutta nyt saimme vedellä yli ihan jokaisen tarvelistalla olleen asian. En edes muista, koska olisi ollut tilanne, että listalla ei olisi ollut mitään. Vau – ja tästedeskin Prisman valikoima on jatkossakin kävely- tai fillarimatkan päässä!

Lastenvaateosastolla selasimme läpi Vimman, Blaan ja Martinexin Muumituotteet. Niiden kaikkien suunnittelu on Suomessa ja tuotanto EU:ssa. Esikoisen makuvaatimuksia miellyttävää ei löytynyt, mutta kuopus valkkasi pehmoiset Blaan housut sekä söpön tyylikkään Muumi-kuvioisen t-paidan. Sukkaosastolta löydettiin lapsille kesän retkiä varten Sukkamestareiden merinovillasukat, jotka on valmistettu Ylöjärvellä. Jos olisi ollut tarve puuvillahanskoille, hyllystä löytyi niin ikään Suomessa tehtyjä Nevertexin puuvillahansoja ja -lapasia.

Itselleni ostin Tam-Silkin puuvillaisen laamapaidan, joka on tehty Kangasalla. Tämä on hyvä aluspaita mekkojen ja sen sellaisten alle, sillä aluspaidan pitäminen (ja peseminen) vähentää tarvetta pestä mekkoja ja muita aluspaidan päälle pukemiani vaatteita. Esikoinen sai läjän uusia pampuloita Iberolta, joka on myös kotimainen merkki, vaikka tuotanto onkin ulkomailla. Jospa nyt omat pampulani eivät mystisesti katoilisi!

Leluosastolla oli iso valikoima Plaston Suomessa tehtyjä hiekka- ja ulkoleluja. Meillä kuitenkin oli tarve muunlaisille muovituotteille, ja ilahduin, kun puutarhaosastolta löytyi Plastexin kierrätysmuovista Suomessa valmistettu puutarhakannu. Se pääsee hommiin palstalla. Niin ikään kotimaassa valmistetun Orthexin altakasteluruukun ostin tomaattia varten – saa nähdä, tykkääkö esikasvatettu tomaatti olostaan uudessa ruukussa parvekkeellamme, sitten kun ulossiirtymisen aika on.

Siemenhyllystä valkkasin mukaan vielä kukkiensiemeniä. Salkoruusut ovat kukkineet niin mielettöminä äitini ja isini puutarhassa, että samanmoisista haaveillen nappasin yhden pussillisen niitä. Ne ovat sellaisia, jotka ainakin vanhempieni puutarhassa ovat myös pölyttäjien mieleen. Lisäksi valkkasin iloisen villin kesäkukkasekoituksen (oi, saisinko niistä tehtyä omia kimppuja kotiin vielä kesän aikana!) ja leikkokukkakokoisia auringonkukkia.

Eniten ällistyin, kun huomasin retkivälineistöhyllyn. Siellä oli ihan samoja tuotteita kuin meilläkin on ollut vuosia käytössämme, retkiruokailuvälineistä riippumattoihin. Meiltä on yksi Foldacupin kääntökuksa mennyt rikki, joten sujautimme ostoskoriin sellaisen. Esikoinen taas oli keppariharrastajana ja heppatyttöilystä haaveilevana innoissaan hevostarvikehyllystä. Sieltä ostoskoriin päätyikin purkillinen kotimassa tehtyä valjasrasvaa ­– ei tosin heppahommiin, vaan kenkienhuoltoon.

Eniten ostoslistaa sai ruksia pyöräilytarvikehyllyllä. Siellä oli mustia mustekaloja, joilla kiinnitellään pyörien kyytiin milloin mitäkin. Puolison pyörän rikkoutunut kilikello sai tilalleen ehjän. Lisäksi lapset saivat omiin pyöriinsä lukot, jotka toimivat avaimen sijaan kuvista koostuvilla koodeilla. Valikoimassa olisi ollut myös numeroyhdistelmällä toimiva lukko, mutta nämä olivat vielä helpommat lapsille. Ei enää tuskailua kadonneiden avainten ja hankalien lukkojen kanssa!

Mökillekin löytyi kaikenlaista tarvittavaa. Spray-maaleilla saadaan roskiksesta löytyneen keinun kunnostusprosessi etenemään. Punkkipihdit on oltava kodin lisäksi myös mökillä, valitettavasti. Hammasharjat ovat nyt valmiina odottamassa, että päästään yöpymään mökillä ensimmäistä kertaa. Tiskiharjaan ostin vaihtopään, ja nätillä puisella kynsiharjalla saa jynssättyä näpit puhtaaksi palstatöiden jälkeen. Klassinen puinen huonelämpömittari on kotimassa tehty.

Kosmetiikkahyllyllä huokailin, että tämän kun olisi Hanne vuosituhannen vaihteessa hippikauppojen kemppariosostoja kolutessaan nähnyt: Prisman iso valikoima kaikenlaista luonnonkosmetiikkaa siellä kaiken peruskempparikaman joukossa. Ostin suihkusaippuan, kosteusvoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Lopulta sujautimme ostoskoriin vielä kaikkea muuta tarvittavaa: lampun, patterin, ruuveja, hammastahnan ja kiinnityskoukkuja. Sitten piipahdimme vielä ruokaosaston Daily Sushiin, josta haimme vegesushit. Tiedän nyt, mistä jatkossakin käyn täällä omalla kylällä hakemassa vaikka palstalounaaksi sushit!

Minä pidän välillä puolitosissani yllä haastetta, kuinka kauan voi eleillä tyytyväisenä poistumatta Herttoniemestä. Prisma Hertsi tekee tästä herttoniemeläisyyshaasteestani melkoisen paljon mukavampaa.

Jaa