Marraskuisissa häissämme puolitoista vuotta sitten toivoimme häävierailta lahjaksi heidän osaamistaan ja aikaansa häiden järjestelyyn ja ohjelmaan. Se oli iso toive, mutta oli ihanaa, miten jengi lähti lahjatoiveeseen mukaan!

Ystäväni esimerkiksi ehdotti, että voisi laulaa häissä siskonsa säestämänä. Siitä saatiin upea osanen vihkiseremoniaa. Ystävämme teki hääkakkumme, käsistään taitavat ystävät auttoivat juhlakoristelun kanssa ja musiikkialalla työskentelevät ystävämme auttoivat koostamaan häiden soittolistaa sekä vinkkasivat meille sopivasta DJ:stä.

Juhlapäivänä ohjelmassa ei ollutkaan esimerkiksi perinteisiä hääleikkejä, vaan muutamia ennalta sovittuja asioita ja lisäksi vieraiden yllätysohjelmanumeroita.

Hääjuhlan ohjelmarunko näytti tältä:

 • 15 Alkupalat ja seurustelua
 • 16 Vihkiminen. Auran lauluesitys, säestäjänä Liina.
 • 16.30 Onnittelumaljat
 • 17 Illallinen ja Outin valmistamat kakkukahvit
 • 17-20 Perinneleikkejä lapsille yläkerrassa
 • 19 Häätanssi
 • 19 Tanssilattia kuumaksi, 20 vuotta kappaleina, DJ Mikko Mattlar
 • 23 Iltapala
 • 00 Spotify-disko

Lisäksi:

 • 19 Maija piirtää vieraista pikamuotokuvia
 • 21 Jarmon järjestämä yllätysesiintyjä
 • Lisäksi vieraiden järjestämiä yllätysnumeroita pitkin iltaa

Olimme järjestäneet juhlatilana toimineen Villa Furuvikin yläkertaan Perinneleikit ry:ltä kolme superkivaa ammattileikittäjää lapsia ilahduttamaan. He toivat paikalle kaiken tarvittavan puuväreistä leikkikaluihin ja vetivät yläkerrassa lapsille erilaisia perinneleikkejä kolmen tunnin ajan. Tämä kustansi 200 euroa ja oli jokaisen euron arvoinen ohjelmanumero. Lapset tykkäsivät hurjasti (osa piipahti paikalla, osa leikki hikipäässä melkein koko kolmetuntisen) ja vaikka leikittäjät eivät vastanneet lastenhoidosta, etenkin isompien lasten vanhemmat saivat istua tovin kauemmin illallispöydän ääressä.

Yläkertaan rakentui myös toviksi naapurimme ja ystävämme Maijan pikamuotokuvapiste, jossa hän maalasi vieraista suloisia muotokuvia. Maija teki samalla tekniikalla myös minusta ja puolisostani tämän upean hääpotretin.

Illan yllätysesiintyjän järjesti isini, ja vaikka annoimme puolison kanssa tähän salamyhkäiseen järjestelyyn luvan, silti vähän jännitti, että mitäköhän sieltä tulee. No sieltä tuli mentalisti Pete Poskiparta, joka otti hetkessä porisevan juhlakansan haltuunsa. Hänen shownsa yhdisteli taikuutta, huumoria ja ihmisen pään sisälle käsittämättömällä tavalla luikertelua. Just hyvä sekoitus naurua ja mitä täällä tapahtuu -hämmästelyä!

Alkuillasta Spotifyn soittolistalta soinut 50-60-lukujen iskelmämusiikki villiintyi, kun DJ Mikko Mattlar aloitti. Meidän musiikkitoiveemme oli groovea, kuplivaa ja ”aitoa” musiikkia indiekulmalla, ja sen Mikko taisi. Hän oli myös valmistellut toiveestamme 20 vuotta kappaleina -spektaakkelin, jossa soi yksi tarkkaan valittu biisi kultakin vuodelta, jonka olimme siihen mennessä puolison kanssa olleet yhdessä. Ihot onnesta ja muistoista kananlihalle saavan ihanaa! Miten voikin osata laulaa (samalla kun riemusta pomppien tanssii) mukana niin monia biisejä, joita ei ole kuullut, hyvänen aika, vuosikymmeniin!

Illan aikana saimme kuulla myös monia itkettävän ihania puheita ja laulu- sekä musiikkiesityksiä. Esimerkiksi appivanhempani kiskaisivat dueton, jossa appi räppäsi ja anoppi lauloi – hykerryttävän parasta!

Me venytimme hääviikonlopun ohjelmaa vielä sunnuntaille, jolloin juhlatilana toimineen Villa Furuvikin rantasauna lämpeni ja katoimme huvilalle brunssin. Mutta siitä lisää toisella kerralla.

Kuvat: Jaakko Sorvisto

Jaa