Kaupallinen yhteistyö: Made by Finland, Hilla Clothing ja Suomen Blogimedia

Tällaista voi suomalaisen yrittäjän elämä olla toisinaan; sitä synnyttää samaan aikaan sekä lasta että lastenvaatemerkkiä. Jyväskyläläinen Marica Jensen odotti kuopustaan, kun hän samaan aikaan sai mahdollisuuden toteuttaa täysin suomalaisen lastenvaatemerkin Prismoille. Niinpä Marica painoi täysillä töitä vielä raskauden viimeisenä päivänä ja synnytyksen jälkeen hän sääti vaatemerkkinsä logoasioita sairaalasängystä käsin.

Nyt pari vuotta myöhemmin Maricaa jo naurattaa nuo hektiset ajat ja tuplasynnytys. Vaikka meno ei kyllä ole hiljentynyt. Kolmilapsisen perheen kuopus on kaksivuotias ja Prismojen rekeistä löytyy Marican vaatemerkkikuopus: Hilla Clothing. Hilla ei nimittäin ole Marican ensimmäinen vaatemerkki, vaan sama aikaansaava nainen löytyy myös Lähiömutsistakin tutun Melli Ecodesignin takaa.

Vaikka Melli on meidän perheellemme tuttu, Hillan vaatteita lastemme vaatekomeroon päätyi vasta tämän yhteistyön myötä. Tähän syy on varmasti aika simppeli. Meidän lähikaupoissamme ei ole Prismoja (vielä, sellainenkin on tuohon kävelymatkan päähän rakentumassa), emmekä me autottomana perheenä juuri asioi isoissa marketeissa kuin mummila- ja mökkireissuilla.

Eri puolilla Suomea asuneena ja tutkimuksia selanneena kuitenkin tiedän, että moni perhe ostaa myös lastenvaatteet siinä samalla, kun hakee viikon ruuat isosta marketista. Siksi onkin mahtavaa, että myös Prismasta saa lastenvaatteita, jotka ovat sekä luomupuuvillaisia että kotimaassa tehtyjä. Se ei siis ole vain Helsingissä pikkuputiikkien ääressä asuvien etuoikeus. Kaltaisiani automarketeissa asioimattomia taas palvelee Hillan nettikauppa, josta löytyy myös paremmin isoja kokoja kuin mitä kuulemma Prismoista löytyy.

Tämä postaus on osa Suomalaisen työn liiton Made by Finland -kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä ylpeyttä suomalaista monimuotoista osaamista kohtaan. Aikaisemmin olen kirjoittanut perheohjauksesta ja Merikratoksesta, ja nyt kutsuin Hilla Clothingin Marican kahville ja kertomaan lisää työstään. Sillä hyvänen aika mitä kaikkea mahtavaa meillä Suomessa tehdäänkään!

Hillan tarina alkoi Marican keskimmäisen lapsen kolmevuotissynttäreillä, kun poika sai lahjaksi paidan, jossa oli hänen lempparihahmonsa Batmanin kuva. Se oli niin mahtava paita, että se oli kiskottava heti päälle, ilman käyttöönottopesua. Sen seurauksena atooppisesta ihosta kärsivän lapsen iho roihahti sellaisille allergisille näppylöille, että Marica luuli ensin kyseessä olevan ärhäkän vesirokon. Sen episodin jälkeen kävi yhä varmemmin selväksi, että lapsen herkälle iholle ei voi käyttää kuin luomupuuvillaa.

Lopulta Marica päätyikin perustamaan oman ompelimon Jyväskylään, vanhaan päiväkotiin. Ompelimon käyttämä luomupuuvillalanka kerätään ja kehrätään Kreikassa, josta se lähetetään raakalankana Kalajoelle, jossa langat neulotaan kankaaksi. Tämän jälkeen kankaat painetaan Nokian Neulomolla. Raitakankaita varten lanka värjätään jo Kreikassa, sillä raidat tehdään kankaaseen kutomalla. Kuosien väriaineina käytetään Ökö-Tex 100 -standardoituja aineita, jotta ne sopivat myös pienten lasten herkille ihoille. Valmiit kankaat ommellaan vaatteiksi Marican ompelimolla Jyväskylässä.

Marica pyrkii tekemään vaatteet niin suomalaisena kuin mahdollista, ja siksi kaikki kuminauhoista vetoketjuihin on suomalaista tekoa. Tämä nainen vaatemerkkeineen on todellakin Avainlippu-merkkinsä ansainnut!

Nykyään Marican perustama Jyväskylän ompelimo työllistää hänen itsensä lisäksi yli 10 työntekijää. Myös koko perhe on mukana toiminnassa, kuten yrittäjäperheissä tapana on. Esimerkiksi mainoskuvissa äitinsä merkin vaatteissa hymyilevät Marican lapset. Maricasta tuntuu mahtavalta, kun hänen merkkinsä vaatteita tulee kaduilla vastaan joka puolella Suomea. Suosituimpia ovat onesie-haalarit sekä terälliset haalarit. Vauvalahjaksi ostetaan taas paljon kietaisubodyja.

Meillä koko perhe tykästyi valtavasti Hillan vaatteisiin. Niissä näkyy Marican tavoite pyrkiä ajattomuuteen sekä yksinkertaisuuteen ja siihen, että vaatteet sopivat lasten maailmaan ja sekä tytöille että pojille. Vaatteet ovat pehmeitä ja tuntuvat omaan käteen sellaisilta, että niissä on varmasti mukava olla.

Erityismaininnan meidän perhe antaa huppareille, jotka ovat ohutta ja hulmuavana laskeutuvaa puuvillaa. Ne on hyvä pukea lyhythihaisten paitojen ja mekkojen päälle, eikä silti tule kuuma sisälläkään. Kehua täytyy myös Hillan hintatasoa, joka on varsin kohtuullinen.

Plussaa myös siitä, että vaatteet saa ihan pesulapunkin mukaan pestä kuudessakympissä. Ja ei, Hillan vaatteita ei ole pakko käyttöönottopestä ennen kuin lapsi saa pukea ne päälleen. Vaatteet kun ovat luomupuuvillaa, niiden kuosien väriaineet ovat ympäristöystävällisiä, eikä niihin muutenkaan ole lyhyiden kuljetusmatkojen takia tarvinnut ruiskutella ylimääräisiä kemikaaleja.

Ja sitten vielä se otsikossa lupailemani alekoodi! Sain kun sainkin ilokseni antaa teille alekoodin Hilla Clothing -verkkokauppaan. Koodilla lahiomutsi17 saa kaikista normaalihintaisista tuotteista -25 prosentin alennuksen. Koodi on voimassa toukokuun loppuun, eli 31.5.2017 asti.

Jaa