Vaatteet saatu Melli EcoDesignilta

Tarina kertoo, että pohjoismaalaiset mukulat kasvavat auringossa. Kesälomien jälkeen kouluihin ja päiväkoteihin palaa pisamaposkisia muksuja, joiden paksummat takit kinnaavat ja pitkähihaiset tuntuvat kipsahtaneen parilla koolla. Kenkiin tungetut varpaat tuntevat olonsa ahtaiksi paljain varpain kirmatun kesän jälkeen.

Sama tuntui käyneen meidän sakkimme muksuille rapian kolmen kuukauden Bali-reissun aikana. Tropiikissa ei pitkiä hihoja tai lahkeita käytetty, mutta eron huomasi matkustaessa. Samat legginsit, jotka päällä matkasimme Balille, paljastivat Suomeen palatessa siivun nilkkaa. Paitojen helmat alkoivat lähestyä napapaitamittoja, ja koko käsivarsi ei meinannut mahtua hihoihin.

Reissun jäljiltä perheen talouskassassa näkyi pohja, eikä kurkkaus kolme kuukautta käyttämättä olleeseen vaatekaappiin tuonut helpotusta. Lasten vaatteista sai perata suurimman osan pois pieneksi jääneinä. Että enpä pannut vastaan, kun Melli EcoDesignilta kysyttiin samoihin aikoihin, josko he voisivat lähettää lapsille vaatteita heidän uudesta mallistostaan.

Tutustuin Melli EcoDesingiin pari vuotta sitten, kun Lasten PR otti sen edustukseensa ja tutustutti kaksi suomalaisen työn ja designin ystävää toisiinsa; Mellin ja minut. Mellin vaatteet tehdään Suomessa kankaan kudonnasta ja kuosien painamisesta ompeluun saakka. Vaatteiden trikoo on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Täällä kirjoitin tarkemmin yrityksen tuotannosta sekä tarinasta.

Mellin taustan lisäksi pidän merkin vaatteiden neljästä peruspilarista (jotka olen nimennyt ihan itse): yksinkertaisuus, kestävyys ja pehmeys ja sopiva lapsekkuus. Lapsemme saavat itse valita vaatteensa, ja se on heille tärkeä juttu. Silti joidenkin lasten vaatetoiveiden kanssa joudun nikotella. Tykkään, että näissä Mellin vaatteissa kenenkään ei tarvitse tehdä kompromisseja, ei mun eikä lasten.

Vaatteiden klassinen ilme kestää aikaa, ja samalla kun ne ovat tyylikkäitä, ne ovat myös mukavan lapsekkaita. Housujen, huppareiden, paitojen ja legginsien leikkaukset ja kuosit eivät huuda jaottelua tyttöihin ja poikiin, mikä ei todellakaan ole vallitseva meininki tuolla lastenvaatemarkkinoilla. Paksu ja laadukas trikoo kestää tehokäyttöä ja -pesua, eivätkä huolella ommellut saumat ala repsottaa. Pesulapun mukaan näitä ei saisi heittää kuivausrumpuun, mutta siellä ne ovat meillä pyörineet kymmeniä, jos ei satoja kertoja jokainen.

Nykyisestä mallistosta muutaman viikon käytön jälkeen erityismaininta polvipaikkahousuille, joiden malli on just sopivan löysä olematta ihan lökö. Kuopuksella oli vastaavat käytössä jo aikaisemmin, ja ne kestivät rymymeininkiä uskomattoman hyvin. Röyhelömekon leikkaus on ihana ja kangas jämäkkää ja samalla pehmeää. Musta tyllihame tulee olemaan jokaisten juhlien ja arjen kohokohtien vakiovaate, sen on huomannut jo nyt.

Kuopuksen peruspaidat, musta ja ihana metsänvihreä, menevät kärkikahinoihin parhaimman tuntuisten paitojen sarjassa. Mahtavaa oli myös huomata, että Mellin uudet neuletakit ja pipot tehdään tietenkin Suomessa nekin. Tähän asti olen käynyt hankkimassa lasten neuletakit isoista ketjuvaateliikkeistä, mutta nyt ei enää tarvitse.

Tällä vaatekavalkadilla lasten kelpaa lähteä tulevaan kesään hakemaan kasvuvoimaa auringosta. Hauskaa ja iloista vappua sinne kaikille – huomenna on jo toukokuu!

Ps. Sain ilokseni antaa teille käyttöönne alekoodin Melli EcoDesignin nettiputiikkiin. Koodilla melli0517 saa 20 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa torstaihin 4. toukokuuta asti.

Jaa