Tänään on ensimmäinen päivä uudenlaista arkea. Tai sitä vanhanlaista. Kun on reilun kolmen kuukauden ajan kirjoittanut bungalowin edustalla tietokone sylissään, tuntuu erikoiselta istua taas työpöydän ääressä. Ihan kuin olisi ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa. Tietää, että hommaa on paljon, mutta ei silti oikein osaa aloittaa mistään. Lähinnä olen selaillut Unelmahommissa-kirjaamme, mutta se on ymmärrettävää. Kirja on ollut ulkona jo tovin, mutta nyt vasta itse sain sen konkreettisesti käteeni!
Sähköposti on taas herännyt horroksestaan ja tykittää viestiä toisen perään. Puhelin soi heti aamulla ja tajusin, että en ole puhunut puheluita kuin Skypessä ja Facetimessa kuluneiden kuukausien aikana. Lähetti kävi tuomassa paketillisen tuleviin projekteihin liittyviä asioita, ja laitoin paketin nököttämään tuohon työpöydän reunalle muun ”tee, selvitä ja järjestä” -läjän jatkoksi. Olen yrittänyt hahmotella tulevia viikkoja kalenteriin ja kirjoittaa to do -listoja, mutta kaikki tuntuu olevan vielä totaalisen levällään.

Olen antanut itselleni tämän viikon aikaa järjestellä pöytääni ja ajatuksiani. Sitten pitää laittaa tapahtumaan. Sen tietää jo ihan pankkitilillekin kurkkaamalla. Kuluneet kuukaudet ovat olleet töiden suhteen hiljaiseloa, mikä on ollut tietenkin osittain ihan tarkoituksellistakin. Talvi Balilla oli seikkailu perheen kanssa, ei töidentekoloma. Silti tunnistin selvästi tunnelmat kirjailijakollegani Satun tekstistä, jossa hän käsitteli yrittäjän kuivaa kautta. Alkuvuoden piti olla rauhallinen, mutta ei nyt näin rauhallinen. Sisään valuvaa rahaliikennettä on ollut ihan liian vähän.

Mitä siis tehdä seuraavaksi? Ensimmäisenä on saatava takaisin tasainen rahavirta tämänhetkisestä päätyöstäni, blogista. Lähiömutsi on minulle tärkeä ja rakas, mutta voidakseni antaa sille tämän verran aikaani, siitä pitää myös saada laskuttaa. Onnekseni kiinnostavia ja kivoja yhteistöitä onkin jo jonkin verran luvassa kevääksi ja kesäksi. Mutta jos sinulla siellä on mielessä idea, yritys tai ihminen, jonka kanssa Lähömutsin kannattaisi tehdä yhteistyötä, vinkkaa ihmeessä!

Toiseksi pitää heittää niin sanotusti verkot vesille, kuten jo äsken teinkin. Onko sinulla tiedossa joku projekti, duuni tai suunnitelma, josta voitaisiin tehdä timanttinen yhdessä? Haetko lastenohjelmaan ääninäyttelijää tai bändisi seuraavalle hitille sanoittajaa? Tai voitaisiinko tehdä brändiyhteistyötä? Suunnitellaanko yhdessä vauvan torkkupeitto, lastenhuoneen tapetti, kotimaan perhematkailupaketti, kantoliina tai vaikka perhebrunssikonsepti?

Vaikka töiden vähyys nyt ahdistaakin, silti olen jostain onnistunut kaivamaan hyvän ja luottavaisen fiiliksen tulevaan. Työpöytä on täynnä idearaakileita ja toivoakseni moni niistä lähtee lentoon. Pisimmällä hionnassa on tällä hetkellä podcast-sarja, lasten kuvakirjan käsikirjoitus ja perhepyöräilyn menekkiä nostattava myyntisuunnitelma. Syksyllä Lähiömutsia remontoidaan oikein huolella, ja remppasuunnitelmia pitää piirrellä ja mittailla jo nyt.

Jos apurahahauista tärppää, pääsen antamaan aikaani jättiprojektille, joka kulkee työnimellä ”Antoisan vanhemmuuden käsikirja”. Kotimatkalla Balilta pyörittelin huomaamattani päässäni valmiiksi idean myös chic lit -kirjaan, niiden kaikkien muiden kirjaidearaakileiden joukkoon. Se majailee työpöydälläni työnimellä ”Valeraskaus”. Keveä viihderomaani on siitä mielekäs duunikumppani, että sen kanssa voi pakertaa ihan missä ja milloin vain, ja se vaatii panoksena ainoastaan, noh, aikaani. 

Suunnitteluvaiheessa on myös äänikirja Unelmahommissa-kirjasta. Jos kaikki menee hienosti, te voitte kuunnella opuksen kirjoittajiensa lukemana ihan lähiaikoina. Muutenkin tulevat viikot kuluvat Unelmahommissa ja kirjan promoamisessa. Luvassa on haastatteluja, kuvauksia ja vierailuja. Ja lisääkin mahtuu, antaa tulla kutsuja vaan! Ensi viikon torstaiksi ollaan Satun kanssa järjestetty koko iltapäivän ajaksi Unelmahommia, kun pidetään Unelmahommissa after work -tilaisuus.

Me tahdottiin Satun kanssa ehdottomasti kutsua töiden jälkeisiin kemuihin mukaan myös teitä blogiemme lukijoita. Tilaa on sen verran rajallisesti, että ihan avointa kutsua ei voida esittää, joten päädyimme arvontaan. Kerrohan siis kommenteissa nimimerkkisi ja sähköpostisoitteesi kera vinkkisi työnhakuun – oli kyseessä sitten yrittäjä tai palkollinen – ja me arvomme kumpainenkin Satun kanssa kolme osallistujapaikkaa Unelmahommissa-tapahtumaan. Aikaa osallistua arvontaan on sunnuntaihin 23.4. asti.

Tapahtumassa on minun ja Satun lisäksi puhumassa toimittaja, juontaja, kirjailija ja Iholla-ohjelmassa paraikaa säntäilevä Laura Friman, hyvinvointivalmentaja, tietokirjailija ja monta kertaa uransa suuntaa vaihtanut Maaretta Tukiainen sekä kahvialan uusiksi ajatellut Warrior Coffeen perustaja Riku Uski. Juttelemme unelmaduunien tekemisestä, hyvistä ja huonoista hetkistä työelämässä ja siitä, miten ylipäätään sen oman unelmahommansa tunnistaa ja että miten sillä unelmalla tullaan toimeen eli tehdään rahaa.

Kemut järjestetään täällä Helsingissä, M.O.W:n tiloissa 27.4. kello 15-17. Tarjolla on sapuskaa sekä juomaa, ja lisäksi jokainen kemuilija saa mukaansa Unelmahommissa-kirjan sekä herkullisen goodie bagin.

Eipä tarvitse ensi viikolla miettiä, että ensin työ ja sitten huvi, kun saan molemmat samassa paketissa. 

Jaa