Jos pitäisi oman blogin lisäksi valita elämäänsä vain yksi someväylä, se olisi ehdottomasti Instagram. Rakastan tuota yksinkertaisen toimivaa sovellusta, jossa kuvilla on pääpaino. Parhaimmillaan Instagram ja siellä tilejään pitävät henkilöt onnistuvat inspiroimaan sekä antamaan iloa, vinkkejä ja mietittävää. Käytän sitä monesti myös kuin Pinterestiä. Haen hashtagien kautta ideoita askarteluihin, ruokapöytään, tapettivalintoihin, kattauksiin tai vaikka matkailuun.

Päivitän omaa @lahiomutsi-tiliäni sekä seuraan useampaa sataa Instagram-tiliä. En aktiivisesti ja päivittäin, mutta silloin kun siltä tuntuu. Välillä tuntuu sitten monta kertaa päivässä. Listallani on monen monta hyvää tiliä, joista tahdon kertoa myös teille. Osa heistä on tuttujani, osa tuntemattomia inspiroijia. Tässä heistä seitsemän:

Iäkkään talon elämää seuraavassa tilissä yhdistyvät upeasti narisevat lautalattiat, paljaat hirsiseinät ja herkullisimmat vintagehuonekalut. Rehevä astiakokoelma vanhoja posliini- ja lasiklassikoita saa haaveilemaan isommasta astiakaapista. Kissaikävää potevalle iloa tuo kuvissa vilahtelevat pörröiset kissat.

veerabianca

Tiliä hallinnoi nainen, joka on tehnyt somesta työpaikkansa ja koko maailmasta kotinsa. Vie seuraajansa nojatuolimatkoille ympäri maapalloa ja viihtyy etenkin Aasiassa. Upeat kuvat saavat huokailemaan ihastuksesta, ja ihan kuin palanen pallon toisen puoliskon aurinkoa välittyisi ruudulta tänne kaamoksenkin keskelle. Matkustaville tarjoaa myös hyviä kahvila- ja ravintolavinkkejä.

nude_yogagirl

Jooga on taidetta, sen todistavat viimeistään nämä alastoman jootatytön kuvat, jotka ovat keränneet jo yli puoli miljoonaa seuraajaa. Mustavalkoiset ja harkitut otokset piirtävät esiin ihmiskehon mielettömän voiman. Kuviin tallennetuista asanoista tulee mieleen antiikin veistokset urheilijoista – mitä nyt näissä kuvissa kriittiset paikat jäävät tylikkäästi pimentoon. Myös joogatytön kasvot pysyvät anonyymeina.

hannagullichsen

Hannan Insta-tilillä seurataan kirjoittamisella ja kirjoja kustantamalla perheensä elättävän Hannan elämää. Avokadopastan mutsin hallinnoimalla tilillä näkyy tietenkin ruoka, mutta myös treenaaminen, pehmeät neuleet, kirjat ja tällä hetkellä etenkin kaksosarki kahden poikavauvan kanssa. Hannan tilin maagisuus piilee yllättävästi kuvien sijaan kuvateksteissä, joissa arkea katsotaan sellaisella realistisella ilolla ja onnella, että en voi kuin yrittää ottaa opiksi.

karkelokukka

Värejä rakastavan kässämuijan päiväuni kuviin tallennettuna. Jokainen kuva saa minut huokailemaan ihastuksesta ja hymyilemään. Upeita itse tehtyjä neuletöitä ja ompeluksia etenkin lapsille. On ihana nähdä jonkun muun aikaansaannoksia, kun itse ei ehdi samalla tavalla. Rempseän värikäs koti ja sen astiakokoelmat sekä ilovärein maalatut huonekalut tuovat valoa seuraamieni harmaasävyisten Insta-tilien sekaan.

janitaautio

Tilin takana on Unelmahommissa-kirjamme kannenkin kuvannut Janita Autio. Siinä on niin superlahjakas nainen, että en kestä. Löysin Janitan aikoinaan juurikin Instagrammin kautta, kun ihastelin hänen ilmiömäistä kykyään tallentaa kuviin ihmisiä kokonaisuudessaan ja kauniina juuri sellaisinaan. Janita kameroineen solahtaa sisään niin Balin surffirannoille, prameisiin muotigaaloihin kuin lestadiolaisten suviseuroille.

satu_koivisto

Instagram-tili, joka tarjoaa seuraajilleen konkreettisia vinkkejä ruokapöytään. Maku-lehden päätoimittaja ja ruokakirjailija mahduttaa lyhyeen kuvatekstiin simppeleitä ja herkullisia ruokaohjeita. Hän myös vinkkaa, miten biojätettä saa vähennettyä käyttämällä esimerkiksi hedelmistä ja vihanneksista myös kuoret. Satu on nyt äitiysvapaalla, ja tilillä vilahtaa myös lapsiperhearkea etenkin ruokapöydän kautta kuvattuna. Vinkkaa myös täkyt etenkin Helsingin ja New Yorkin kahvila- ja ravintolatarjontaan.

Jos teidän mielestänne tekee Instagram-tilistä inspiroivan ja sellaisen, jota tahtoo seurata? Mitkä ovat ne seitsemän Instagram-tiliä, joita te tahdotte suositella muille?

Jaa