Joskus aarteita pitää etsiä niin kauan, että lopulta päätyy Teuvalle, Pohjanmaalle. Sieltä erään talon ullakolta löytyi kolmessa polvessa nukuttu kerrossänky – juuri sellainen, jota me olimme etsineet lapsille jo monen kuukauden ajan. Marssiminen huonekaluhalliin ja siitä kassalle olisi säästänyt paljon aikaa, rahaa ja vaivaa tähän verrattuna, mutta eipä olisi kannattanut. Niin täydellinen tämä vanha sorjajalkainen sänkysöpöläinen on.
Aloimme etsiä lapsille kerrossänkyä viime talvena, aika pian sen jälkeen, kun kuopus oli siirtynyt nukkumaan lainapinnasänkyyn (, jollaista meille ei ikinä pitänyt tulla). Etsimme pientä ja ketterää, täyspuista ja mielellään Suomessa valmistettua kerrossänkyä. Tein listan mahdollisista vaihtoehdoista, vaikka lopulta oli selvää, että mitenkään muuten kuin käytettynä meille soveltuvinta ja sitä kauneinta sänkyä ei voisi saada.
Näitä pinnalaitaisia pikkukerrossänkyjä on valmistettu Suomessa monessa paikassa ja monella vuosikymmenellä. Ne koostuvat erillisistä sängyistä, joita voi sitten näppärästi kasata päällekkäin kunnes katto tulee vastaan. Enpä olisi ilman vanhoja valokuvia muistanut, että minäkin olen nukkunut tuollaisessa sängyssä ennen kuin pikkusisko muutti samaan huoneeseen ja punainen pinnalaitainen sänky muuttui Lundian kerrossängyksi.
Niemen Tehtaat on saanut suurimman kunnian tämän tyyppisten sänkyjen valmistajana, ainakin mitä on Googlea, Pinterestiä ja Instagrammia uskominen. Heillä on myös tällä hetkellä vastaavanlainen sänky uudistuotantona. Siinä on kuitenkin umpipäädyt, ja minä tahdoin ehdottomasti keveämmän ilmeen takaavat pinnapäädyt. Tuolla kylillä kulkee myös sänkyjä, joissa laidat ovat paljon matalammat kuin tässä, joten just tällaisen löytyminen vaati melkoisen paljon luuhailua nettikirppareilla, pari hutia ja muutaman pettymyksen, kun joku muu ehti ostaa sängyn nenän alta.
Teuvalta lopulta kuitenkin tärppäsi, kun sängyissä sisaruksensa kanssa 50-luvulla nukkunut myi hyvin palvelleen kerrossänkykokonaisuuden meille, vuosikymmenien saatossa liimattuina tarroineen kaikkineen. Kaupanpäälle tulivat myös itse nikkaroidut puiset tikkaat. Hintaa sängyllä oli 180 euroa, minkä päälle tuli 140 euron kuljetusmaksu Postin kuljettaessa sängyn ovelta ovelle vajaassa vuorokaudessa kauppojen teosta.
Vielä tässä vaiheessa kerrossängyn neljäs käyttäjäkaksikko ei kuitenkaan päässyt ensiunille uudessa sängyssään, vaan ensin lähdimme rautakauppaan. Ostimme nipullisen mittaan sahattua mäntylautaa, jotka mies ruuvasi sänkyihin uusiksi pohjasäleiköiksi. Laudat kustansivat 54 euroa. Sen lisäksi kunnostusprojektia varten tarvittiin sinkkiset puuruuvit, hiomasieni, liukuestetarraa (portaita varten), pensseli ja maalit. Näille hintaa tuli yhteensä 110 euroa.
Maalit ovat Tikkurilan Helmi-kalustemaalia puolihimmeänä, mikä yhdistettynä puuterisiin pastellisävyihin on just oikealla tavalla fiftari. Esikoinen oli ajatellut oman sänkynsä väriksi Frozenin sinistä, mutta nähdessään väriseinällä hattaraisen pinkin värilastun, mieli muuttui. Mä valitsin kuopuksen kanssa yhteisymmärryksessä hattaran kaveriksi utuista lilaa, joka tuo mieleen mustikkaiset huulet. Ja koska väriä pitää olla, portaisiin otettiin vielä oma sävynsä pehmeistä vihreistä. Roosasävy on nimeltään Runo (J424), liilaan taittava pastellimustikka taasen Loitsu (S348) ja just hyvä vanha minttu tuntee kutsumanimen Silkkitie (S440).
Kuusikymmenvuotias sänky ja sen uudistus maksoivat yhteensä siis lähes 500 euroa. Halvemmalla olisi voinut käydä ostamassa ihan uuden sängyn. Onneksi kuitenkin maltettiin etsiä ja kunnostaa, sillä tässä on kaikki kohdillaan just meille. Tulen myös onnelliseksi siitä, että voin antaa vanhoille huonekaluille uuden elämän. Kunnolla tehty huonekalu kestää perintönä, ja sen huoltaminen on paitsi järkevää, myös ihanaa.
Lapset ovat nukkuneet uusvanhassa karkkikerrossängyssään parin kuukauden ajan. Isosisko isosiskon oikeudella yläpunkassa ja pikkuveli alapunkassa. Nyt kolmen viikon ajan sänky on seisonut lasten ikiomassa huoneessa. Sehän on ihan luotu tänne 50-luvulla rakennettuun kotiin. Sorjat ja pitkät jalat sekä pinnalaidat pitävät sängyn ilmeen keveänä (ja sen alta siivoamisen helppona). Sänky on tavan sänkyä kapoisempi, mikä jättää huoneeseen enemmän tilaa leikille. Pituuttakin sängyllä on normimittaista petiä vähemmän, mutta varsakoipisten lapsienkin pitäisi mahtua nukkumaan sängyissään vielä useamman vuoden.
Kerrossängyn taustaseinälle nostimme talohyllyt, jotka vanhassa kodissa olivat kapean käytävän viheriöivän liitutauluseinän perusteina. Nyt hyllyille aseteltiin kaikkea pientä ja tärkeää, ja uskoisin kokoelman muuttuvat lasten toimesta harva se päivä. Me yritetään tässä jossain vaiheessa saada kokoelmanäyttelyille arvoisensa tausta, sillä seinä huutaa edelleen kylmää maalarinvalkoista pohjamaalia. Ja hei jos joku tietää, keneltä voisin tilata erikoismitoilla ja omista kankaista vetoketjulliset päiväpeitot, kertokaahan! Meille ei lasten sänkyjä todellakaan nykyisellään pedata joka päivä, ei etenkään lasten toimesta.
Nyt luvussa olevat iltasatukirjat ja selailukirjat majailevat kirpparilta pikkukillingillä ostamassani pinkissä pyöräkorissa. Sängyn alle suhahti komeasti pärekori pehmoleluineen ja maailmaa nähnyt vanha pahvimatkalaukku, jossa säilytetään vauvannuken vaatteita ja muuta tarpeistoa. Islannin-reissulta kirppistuliaisena ostettu superlämpöinen isoäidinneliöpeitto kulkeutuu kodissa aina sinne, missä lököilijät ja torkkujat villan lämpöä kaipaavat.
Lastenkammarin unipaikka on nyt niin söpö ja seesteinen, että liekö sen taikaa, että uskallan jo ehkä sanoa sen ääneen: nykyään meillä nukutaan yöt (ainakin aamuyöhön asti).
Voi miten kivan näköinen sänky, ihanat värit 🙂
Siitä tuli kyllä ihana kerrosunipesä! Toki se ihan valkoisenakin olisi kiva ollut, mutta väreillä enemmän meidän näköinen 🙂
Nämä ovat kyllä upeita sänkyjä! Ja takuulla kestävät käytössä seuraavalla sakille sitten meidän lasten kasvaessa näistä yli. Lapsuudessa yksi kaverini nukkui myös oranssissa vastaassa 🙂
Niin suloinen, oi että! Nostan hattua kaikelle vaivannäölle, itse olisin ostanut uuden vaikka mikään ei voita ajatusta vanhalle uuden elämän antamisesta. Hienoa työtä! Ja niiiiiiiin kaunis!
Suomalainen Bedit http://www.bedit.fi tekee mittojen mukaan helposti pedattavia päiväpeittoja.
Kerrossängystä tuli tosiaan ihanista ihanin 🙂 Mä niin tykkään tällaisista projekteista, vaikka välillä mietinkin, että eikö sitä nyt vain voisi antaa periksi ja kävellä kauppaan ostamaan tarvitsemaansa 😀 Kuten nyt vaikka nyt, kun tuleva työhuoneeni on kaaoksessa, kun siellä ei ole yhtäkään valmista (tai löytynyttä) huonekalua vielä haha!
Joo, niitä olenkin käynyt katsomassa ja sieltä joskus vuosia sitten bongasin tuon mainion vetskaripeittosysteemin 🙂 Kiitos linkistä! Ne eivät vain näy tekevän omista kankaista peittoja, ja mulla olisi mielessä kangas, jonka tahtoisin peittoihin. Siksi etsinnässä onkin mahdollisesti pieni yksityisyrittäjäompelija, joka tällaisen projektitilauksen ottaisi vastaan.
Ihana sänky! Mistä nuo talohyllyt on peräisin? Meidän lastenhuone kaipaisi vastaavia…
-KirsiH-
Facebookissa on sellainen ryhmä kuin Ommeltujen vaatteiden kirppis. Nimestään huolimatta siellä myydään kyllä myös uutta ja muutakin kuin vaatetta. Ammattiompelijoita on jäsenenä paljon, joten ehkä siellä voisi kysyä.
Lempi ompelee ihania päiväpeittoja! Löytyy Facebookista 🙂
Tuo on nappi ! <3 Ellei löydy ompelijaa niin voi itse tuunata.. Meillä on sekä avaroomin että beditin zipit peitot, rakastetaan niiden käytännöllisyyttä. Kyllästyin lasten yksivärisiin joten ompelin haluamani kankaan siihen päälle. Helppo purkaa kun taas mieli vaihtuu :)
Hei,
Ainakin sivujen mukaan tekevät. Itsekin harkitsin etsiväni itse kankaan ja lähettäväni sen tuonne mutta en sitten jaksanut. Ninpä tilasin siten peruskankailla ja hyvä on niinkin 🙂 Mutta ole sä viitseliämpi ja tilaa omilla kankailla, silloin saa just eikä melkein!
Voi jumpe, saako tuohon sänkyyn dibsit?
Löytyykö Ava Roomilta tai lähtisvätkö yhteistyöhön?
http://www.avaroom.fi
Siis apua, miten hieno sänkykokonaisuus! Mäkin haluan, siis meidän lapsille, tai olishan toi itsellekin hieno ja miehelle myös, heh 🙂
Upea sänky!
Olisin kysynyt sinulta, miten/millä olitte kiinnittäneet kaksiossanne kankaan seinään? Kulkiko teillä joku kisko siellä ylhäällä vai oliko jokin muu patentti?
Me kaivataan kiireesti kangasta seinille, kun kaikuu hurjasti ja olen yrittänyt miettiä tuota kiinnitystä.
Hienoa kun löysitte ja jaksoitte nähdä vaivaa vanhan kunnostuksessa!
Löytyikö tuohon sänkyyn sopivat patjat ihan perusmitoituksella jos on normaalia kapeampi sänky? Meillä on 140x70cm patjat kerrossängyssä ja me tehtiin niin päin että sänky rakennettiin sen mukaan minkä kokoisia patjoja sai. Tuo on kyllä kaunis ja kevyen näköinen. meillä sänky on nimenomaan pesä. Umpipuiset päädyt ihan lattiasta ylös asti ja vielä verho jonka voi vetää alasängyn eteen. Omalla tavallaan se on kauhean kiva ja toisaalta tuo teidänkin on tosi kiva ja ihan erilaiset 🙂
Ihanan näköinen!
Haluun silti olla ikävä ja huomauttaa, että harkitkaa jonkun lisäkiinnityksen laittamista sänkyjen liitoskohtiin. Tuo kiinnitys on tosiaan mennyttä aikaa ja yläsänky ei ole mitenkään kauhean tukevasti noiden puutappien päällä.
Meillä on nimittäin ollut tuollaiset 80-luvulla ja minä jäänyt sinne väliin, kun yläsänky romahti alas veljen mentyä vauhdikkaasti yläpetiin. Serkuille kävi samalla tavalla, mutta he selvisivät ilman murtuneita luita.
Safety first.
Olipa mainiota, että päätitte kunnostaa vanhan sängyn! Niissä on sitä jotain, ja tuo on melkein kulttuuriteko 🙂 Meidän vauvamme nukkuu 50-luvun eteläpohjalaisessa pinnasängyssä, jossa on nukkunut äitini, tätini, siskoni, minä ja nyt meidän Nappula.
Meillä on tuo sama sänky myös ja lapset ovat pari kertaa saaneet yläsängyn päälleen sinne kiivetessään kun on niin heppoinen ja kevyt.onneks i ovat säikähdyksellä selvinneet. nyt laitettiin seinään kiinni ettei käy huonosti.
Ihanat värit on teidän lasten sängyssä!<3
Todella kaunis ja harkittu tuunaus! Taattua Lähiömutsin laatua, tykkään sun tyylistä käyttää retroa modernilla tavalla :).
Vinkki noihin portaiden yläpäiden koukkuihin: Niihin voisi liimata askarteluhuopaa tai vastaavaa, ettei uusi maalipinta kulu enempää! Lapset kun liikuttelevat tikkaita jatkuvasti ja koukut kuluttavat nopeasti maalit.
Ihana!�� Mun kesätyöpaikassa oli kolme sänkyä päällekkäin ja se oli myös superhieno. Onneksi lapsille kolmas kerros ei ollut liian korkealla, itseä saattais hirvittää ylimmässä nukkuminen ��
Ihana unipesä! Millaisiin patjoihin päädyitte?
Mä taidan olla malttamaton sivujen selaaja, kun en nyt toisellakaan kerralla huomannut, että tekisivät myös omista kankaista. Mutta hyvä tietää, että tekevät 😀 Kangas on nyt hankittuna Marimekon ystävämyynnistä, enää tarvitsee löytää hyvä ompelija toteuttamaan projektin.
Eikö ole ihana! Talohyllyistä on tarkemmin tieto tässä postauksessa. Ne ovat siis Tresxicsin talohyllyt, jotka löytyvät MaxPlay-nettikaupan valikoimista 🙂
Hei kiitos hyvästä vinkistä! Mielelläni palkkaisin jonkun ammattitaitoisen yksityisyrittäjän tähän hommaan 🙂
Oi, tämä oli uusi ja ihana tuttavuus, kiitos vinkistä!
Totta, sehän olisi mahdollista myös. Ja mitä nyt katsoin, ainakin Beditillä voi myös vaihtaa kantta, mikä on kiva juttu. Nyt vain on niin, että mulla on jo kankaat valmiina, eli niistä se tehdään 🙂
Apua, mä jouduin googlaamaan dibsit, mutta en siltikään ihan tiedä, mitä tarkoitat 🙂 AvaRoom on kyllä ihana, ja jos oltaisiin ostettu kerrossänky uutena, se olisi ollut juurikin AvaRoomin.
Siitä tuli kyllä mahottoman nätti 🙂 Tykkään tuosta keveästä ilmeestä niin paljon, että aloin sen takia haaveilla meille miehen kanssa myös korkeajalkaista sänkyä. Se tekisi makuuhuoneesta ilmavamman. Tähän mennessä ollaan nukuttu käytännönsyistä pelkkien tatamien päällä, mutta nyt olisi aika voida siirtyä uinumaan vähän korkeammalle.
Kun sänky vihdoin löytyi, siinä piti kyllä muutamat iloloikat ottaa 🙂
Sängyt ovat tosiaan kapeammat ja lyhyemmät tavan sänkyihin verrattuna. Sänkyjen koko on 59,5 cm x 152 cm. Vaahtomuovipatjanhan saa leikattua helposti ja edullisesti mittoihin, mutta tahtoisimme nyt eroon vaahtomuovista. Esikoinen on sellaisella nukkunut vanhassa sängyssään ja tässä nykyisessä sängyssä on siitä vanhasta patjasta leikattu patja. Kuopuksella taas on tällä hetkellä Unikulman pinnasänkypatja, joka sujahti tuohon täydellisesti – mitä nyt jalkopäähän piti mytätä vähän peittoa jatkoksi 😀
Väliaikaratkaisuun tulee onneksi lähiakoina muutos, kun saatiin hiottua yhteistyökuviot kuntoon Porin Villa ja Peitteen kanssa. Ollaan heidän kanssaan pohdittu yhteistyötä jo vuosia sitten, mutta nyt vihdoin se tuli ajankohtaiseksi tarpeen kautta. Ensi kuussa menen kylään tehtaalle Poriin, mutta varsinaiset postaukset ovat luvassa blogiin vasta ensi vuoden puolella.
Pesä unipaikkana kuulostaa ihanalta sekin! Oon ihaillut jossain sisustuslehdessä kerrossänkyratkaisua, joka oli rakennettu ikäänkuin seinän sisään. Jokaiselle nukkujalle oli seinässä omat kolonsa, jonka eteen pystyi vielä vetämään verhon. Aivan valloittava idea sekin, vaikka tästä meidän keveästä ratkaisusta pidän kovasti myös 🙂
Joo, kiinnitysmekanismi ei tosiaan ole tätä päivää, ja ollaankin jouduttu lasten leikkimistä sängyissä vähän rajoittaa. Voisi tosiaan olla hyvä ainakin sorvata kiinnitysnuppeja pidemmiksi, jotta sänkyjen jalat asettuisivat vielä paremmin limittäin.
Vanhan kunnostamisesta tulee hyvä fiilis, ja lopputulos on tietenkin aina ihan omaa luokkaansa siihen verrattuna, että hakisi kaupasta uuden. On meillä uusinakin hankittuja huonekaluja, mutta on noissa vanhoissa sitä jotain! 50-luvun sohvaa me etsitiin pitkään käytettynä, kunnes oli pakko tajuta, että sen ajan mittasuhteet meidän perheen pitkiin tyyppeihin yhdistettynä ei vain toimi 😀 Nyt meillä on uusi mittatilauksena teetetty sohva, jossa on tiettyä 50-luvun henkeä, mutta jonka syleilyyn silti mahtuu koko perhe. Mutta se onkin sitten toinen tarina se 🙂
Hihi, no voi kiitos!
Portaiden koukut tosiaan ovat hinkanneet maalia irti, vaikka niissä on juurikin huopaa pehmusteena. En tiedä, pitäisikö sitä olla jotenkin enemmän. Vähän katselin Niemen tehtaiden uudistuotantokerrossängyn rappusia, että pitäisikö tähän tilata ne, mutta äh. Ei ainakaan vielä. Nämä jonkun tekemät ovat niin söpöt ja jos ei maalin kulumista huomio, täysin toimivat.
Hihi, me just laskettiin, että meille mahtuisi hyvinkin neljäkin sänkyä päällekäin, nuo kun ovat niin matalia 😀 Vaikka mä olen lapsuuteni nukkunut kerrossängyn yläpunkassa, muakin nykyään vähän kauhistuttaa nukkua vaikka vuokramökeillä yläsängyssä. Mieluummin otan patjan alas ja nukun vaikka lattialla 😀
No eikö ole ihana! Meillä on edelleen patjoina väliaikaisratkaisut, mutta saatiin vihdoin sovittua Porin Villa ja Peitteen kanssa yhteistyöspeksit kuntoon, eli sieltä on tulossa patjat. Olen siitä tosi innoissani, ja ensi kuussa lähden kyläilemään tehtaalle Poriin. Näitä postauksia on luvassa sitten ensi vuoden puolella.
Kai se on vakiintunut tarkoittamaan etuosto-oikeustoivetta? Tässä yhteydessä kuitenkin vitsi kun anonyymina täältä huikkailen. Totta kyllä toinen puoli ja blogillasi jatkossakin lukija, joka tarkkailee mitä teidän perheestä lähtee kiertoon:D Asuntoa ei saatu napattua (ei tosin tarvettakaan ). 😀
Niin AvaRoomilla on mun ymmärtääkseni myös niitä vetoketjulla suljettavia peitteitä, sitä tarkoitin että saiskohan sitä kautta toivekankailla. Nyt harmittaa, että ompelin juuri omalle lapselle sellaisen lörppänän, napakasti sängyn piilottava olisi varmasti hyvä sijoitus siinä vaiheessa kun leikit levittäytyvät ympäriinsä ja sänkyynkin…
Hahaa, aivan, nyt valkeni mullekin! 😀 Jonkin vuoden joutuu vielä odotella, että sänky lähtee kieroon haha!
AvaRoomilla tosiaan on vetoketjulla suljettavia peitteitä kans, mutta en löytänyt sieltä tietoa, että tekisivät omilla kankailla. Niillä on tosin hienoja kankaita Marimekolta, mutta mulla on nyt kankaat valmiina. Eli enää tarvitaan ompelija 🙂
Meillä on ollut aikaisemmin lapsilla ihan peruspäiväpeitot, mikä toimi hyvin, kun kyseessä olivat yksittäiset sängyt. Mutta etenkin yläpedin petaaminen on nyt tosi ärsyttävää. Vetoketjullisella peitolla petaamisen luulisi myös paremmin luonnistuvan lapsilta – näin ainakin toivon 😀
Jep. Ja vielä sekin, että nykyään nämä pitäisi kiinnittää seinään. Tämä siis Niemen Tehtaiden ohjeistus kun asiaa selvittelin. Itse päädyimme sitten Avaroomiin, mutta omaan silmään tämä malli on paljon hienompi. Emme vain halunneet kiviseinään kiinnittää mitään kun meillä kerrossängyn tarve on vain muutama vuosi.
Ihana! Meillä on täysin samanlainen ainokaisellamme. Se on mieheni mummolan varastosta pelastettu, ja siinä on myös makoillut useampi sukupolvi. Maalasimme sen keltaiseksi. Miten teillä sängyn maalaaminen sujui? Meillä ei maalausjälki kestä lähempää katselua valumien takia, mutta kaukaa se on hieno kuin mikä. – A&A
Meillä on tämä vastaava Niemen tehtaiden uustuotannosta ja siinä sängyt kiinnittyvät muuten ihan samalla tavalla mutta mukaa tuli n. 10cm pitkä rauta joka ruuvataan sänkyjen liitoskohdan yli lisätueksi. Toisesta laidasta on myös porattu ihan reikä läpi josta sängyn saa propattua seinään kiinni. Nämähän olisi helppo toteuttaa tuohon vanhaankin sänkyyn. 🙂
Joo, totta, kaikenlaiset vähänkään korkeammat kalusteet olisi kai suositeltavaa kiinnittää seinään. Niemen Tehtaiden uustuotannossa olevan kerrossängyn lisänipstaakelit kuulostavat tosiaan siltä, että ne saisi helposti tehtyä myös tällaiseen vanhaan kerrossänkyyn.
Nämä sängyt ovat niin nättejä ihan itsekseenkin! Mies teki meillä maalauksen ja työlästä ja hidastahan se oli noiden pinnapuiden takia. Mutta hän kyllä onnistui tekemään tosi tosi hyvää jälkeä, mikä kestää lähempääkin tarkastelua. Onneksi ne teidän ainokaisen sängyn valumat eivät uneen vaikuta, ja mulle tulee sellaisesta valuvasta maalipinnasta kalusteissa aina mieleen menneet ajat. Jotenkin vanhoissa kalusteissa maali on aina tosi paksusti ja ”valuvasti” 🙂
Minä metsästin ihan äskettäin meille juuri ne mainitsemasi matalampilaitaiset ja umpipäätyiset sängyt. Laskeskelin, että reunaa jäisi riittävästi patjan ja petarinkin kanssa, mutta saa nähdä. Ostos on sen verran tuore, että eivät ole vielä käytössä.
Jes, sitä postausta odotellessa. Kysyppä heiltä että miksi heidän villatäytteiset peitot ja petarit kutistuu pesussa aivan törkeän paljon, vaikka ohjeen mukaan pesee!
Tämän löysin sieltä bedit.fi-sivulta:
Haluaisin Zipit-päiväpeiton omasta kankaasta. Miten toimitaan?
Teemme Zipit-peittoja myös asiakkaiden kankaista. Voit tehdä tilauksen verkkokaupasta normaaliin tapaan ja toimittaa kankaan osoitteeseen Bedit, Tuiskuntie 1 c 20, 75530 Nurmes. Valitse värivaihtoehdoista se väri, jonka haluat peiton runkoon ja kirjoita lisätietokenttään, että toimitat oman kankaan.
Jos vain peiton kansi tehdään omasta kankaasta, kangasta tulee varata 20 cm enemmän kuin peiton pituus on. Esim. täysmittaiseen sänkyyn (80 × 200 cm) 2,2 metriä. Puuvillakangas kannattaa pestä ennen meille lähettämistä, ettei se kutistu ensimmäisessä pesussa ompelun jälkeen ja ala kiristää vetoketjujen kohdalta. Jos haluat teettää myös runko-osan omasta kankaasta, ota yhteyttä niin laskemme kankaan menekin peiton koon perusteella.
Hinta omasta kankaasta tehdylle peitolle on sama kuin meidän kankaistamme tehdylle. Ompelemme kankaan taustalle vanutikkauksen, joka lisää peiton kestävyyttä.
Nekin ovat varmasti ihanat! Ja jos lapset eivät ole samanlaisia hyrränukkujia kuin omani, laidat riittävät varmasti 🙂
Kiitos vinkistä! On mulla sitten ihania lukijoita, kun sain tämän saman tietona myös muita Lähiömutsin somekanavia pitkin 🙂 Me päädyttiin nyt kuitenkin teetättämään päiväpeitot ompelijalla. Lopputuloksista kerron sitten teillekin! 🙂
Heippa,
meiltä löytyy myös tämä kerrossänky❤️Meillä nukkujien ikä ja määrä vaihtelee ja jo pidempään miettinyt mikä olisi paras sänkyratkaisu pieneen lastenhuoneeseen. Sänkyjä tarvitaan meillä 0-10 vuotiaille ja olisi tarve mahdollisimman monipuoliselle sängylle.
Minkä ikäiseksi/ mittaiseksi teidän lapset ovat sängyssä nukkuneet?