Postaus sisältää saatuja tuotteita ja *-merkittyjä affiliate-linkkejä

Kesässä on kaksi asiaa, jotka tekevät minut aina yhtä onnelliseksi: matkustelu ja ihon hyvinvointi. Välillä olen varma, että niillä on tekemistä toistensa kanssa. Reissupirkkoilu parantaa hyvinvointiani ja sitä myötä ihoni voi hyvin – mielestäni se olisi ihan loogista. Luulen kuitenkin, että ihoni on onnellinen kesäisin myös siksi, että sen on helpompi olla lämmössä kuin pakkasessa ja viimassa. Ehkä stressittömämpi tahti elämässäkin vaikuttaa. Sama ihotaika kun käy myös talvisilla ulkomaanreissuilla.

Auringossa ihoni alkaa muutamassa päivässä vaatia vähemmän kosteutusta ja näpyt tasaantuvat. Vaikka aurinkoa pidetään aina ihon vihollisena – syystäkin tietty – itselleni aurinko on aina ollut tehokkaampi ihon hellijä kuin mikään purnukka tai hoito. Lapsuudessani kärsin kutisevasta ihottumasta, joka hävisi kesäisin ja hellitti talvisilla aurinkomatkoilla ensimmäisien lomapäivien aikana. Nytkin kuljen heinäkuun lämmössä meikittömänä kukkaishippinä iho hehkuen, vaikka viime talvena kasvoni räjähtivät niin hirveään kuntoon, että se vaikutti jo välillä siihen, miten kannon itseni.

Olen tässä kesän reissujen aikana huomannut ihoni hehkun lisäksi sen, että mukanamme kulkee aina kolme kosmetiikkatuotetta. Ne pakataan mukaan matkalaukkuun kaupunkilomalle, mutta myös rinkkaan suunnatessamme metsään. Ovat siis monikäyttöisiä, mutta myös kaiken lisäksi mainioita tuotteita juurikin perheelliselle reissaajalle.

Ensimmäinen on Mádaran misellivesi*, jota on nyt menossa toinen pullollinen tälle kesälle. Misellivesi on all-in-one -tuote, eli samassa putelissa on meikinpuhdistusaine, kasvovesi ja kosteutus. Mitkään kolmen sentin pakkelit sillä ei varmasti lähde ja minä tarvitsen kosteutuksen vielä erikseen, mutta se on omiaan vaikkapa mökkireissulla, kun tahtoo puhdistaa kasvot päivän pölyistä ja juoksevaa vettä ei välttämättä ole edes saatavilla. Mádaran misellivesi on kulkenut mukanani myös ulkomailla, Kööpenhaminassa ja Lontoossa, sillä 100 millilitran pullon saa ottaa mukaan käsimatkatavaroihin.

Toisen reissujemme vakituotteen takana on Noora ja Mádara. Nooran ja latvialaisen luonnonkosmetiikakfirman yhteistyössä suunnittelema nokkosvoide* on vain yksinkertaisesti paras monikäyttöinen voide, jota olen testannut. Pieni tuubi kulkee mukana missä vain, ja siitä sivellään kosteutta niin karheisiin käsiini, miehen huuliin kuin lasten merituulessa kuivuviin poskiin. Sheavoide tekee tuntumasta juuri sopivan notkean, kosteuttavan ja pehmeän. Täällä kirjoitin nokkossarjasta enemmän.

Kolmas tuote on sellainen monikäyttötuote, että paremmaksi on hankala laittaa. Dr. Bronner’s Magic 18-in-1 -nestesaippua lupaa nimensä mukaisesti hoitaa muina puteleina 18 erilaista tehtävää. En ole vielä ihan niin moneen testannut, mutta tällä me pesemme koko perheen hiukset ja vartalot reissussa. Lasten hiuksille se on ihan loistava, mutta itselleni jää jostain syystä vähän tahmea meritukkafiilis pesun jälkeen. Tällä on pesty myös silmälasieni likaiset linssit, pikkupyykit hotellin lavuaarissa ja astiat metsäreissuilla. Kuulemma samalla saippualla voisi pestä jopa hampaat, mutta en ole vielä uskaltanut testata!

Sarjan tuotteet on valmistettu luomusti sekä reilusti ja ne ovat täysin biohajoavia. Suomessa niitä myydään muun muassa täällä, ja huomasin nyt, että näemmä samaista saippuaa on saatavana myös palasaippuana – mikä tietty on vielä nestemäistä kätevämpi reissussa.

Mitkä ovat teidän vakkaripurnukat matkustaessa niin lähellä kuin kaukana?

Jaa