Postaus sisältää alekoodin, jonka käytöstä bloggaaja saa komission

Miten kesää enteilevältä voikaan kuulostaa polkupyörän renkaiden alla rahiseva hiekka! Siitäkin huolimatta, että samalla joutuu väistellä loskaisia lätäköitä ja tienreunoilla itsepäisesti nököttäviä lumikasoja. Näistä kevään ensimmäisistä pyöräilypäivistä tulee aina mieleen lapsuuteni keväät, jolloin huristelin punaisella Pirpana-pyörälläni kotipihassamme. Aurinko porasi lämmöllään ensimmäiset sulat läntit aina suojaisan ulkorakennuksen eteen, ja lumen alta paljastuva maa oli pehmeää ja tuoksui mehevältä. Niissä halkaisijaltaan metrin kokoisissa sulalänteissä sitten ajoin rinkiä kunnes alkoi pyörryttää.

Nyt sulaa maata on jo näkyvissä paljon enemmän, minkä takia uskalsimmekin pyyhkiä talven pölyt laatikkopyörämme päältä ja avata fillarikauden. Mietimme pitkään syksyllä, josko hankkisimme pyöräämme nastarenkaat, mutta se ajatus sitten vain unohtui talven pimeyden alle. Nytkin siellä täällä toki on vielä jäätä, mutta kun kolmipyöräisellä ajelee kaikessa rauhassa, pysyy kyllä pystyssä ja jarrutukset eivät vedä pitkäksi. Vähän vain ylämäessä saattaa sutia.

Pyörättömiä kuukausia kertyi tänä talvena lopulta vain kolme, sillä viimeiset pyöräreissut ajelimme joskus marraskuussa. Kalasataman tiluksiemme lehtikaali kun puski satoa aina marraskuun rapsakoille pakkasille asti, joten sinne tuli mankeloitua kunnes musta jää alkoi pelottaa. Syksyn tullen hankimme laatikon päälle tuon sirkuskatoksen, joka on mielestäni ruma ja lapsista tietenkin valtavan hauska. Oma liikkuva teltta! Mutta kätevähän tuo katos on. Sen ansiosta kylmä viima ei pääse puremaan pieniä kyytiläisiä ja sateenropina luo vain tunnelmaa. Ainakin jos polkimienpyörittäjä on tajunnut napata sadetakin mukaan.

Me hankimme viime vuonna pyöräämme myös matkamittarin, mutta se toimi miten sattuu ja numeroiden loppuessa pyörähti monta kertaa kauden aikana ympäri. Mutta koska akku kestää noin 30 kilometriä ja sitä sai olla lataamassa harva se päivä, laatikkomme kiisi ympäri pääkaupunkiseutua luultavammin ainakin yli 1000 kilometrin verran. Että kyllä, kauravetoisen laatikkopyörän päivittäminen sähköavusteiseen perhepyörään oli loistava päätös. Kesän aikana Babboe Curvemme todella osoitti olevansa autottoman perheen farmarikiesi. Kuten blogin kuvissa välillä vilahtelikin, kyydissä kulki lapsien lisäksi ruokaostoksia, pieniä huonekaluja, kierrätykseen vietäviä romuja, multaa, rantapäivätarpeistot, kirppistavaraa, piknikkorit ja mitä milloinkin.

Nyt on ihanaa olla taas satulassa ja vapaa kulkemaan. Vaikka Helsingin julkinen liikenne on huippu, tykkään pyörällä kulkiessa viilettää omia reittejäni ja juuri omalla aikataulullani. Tästä se alkaa, villi ja vapaa fillarikausi 2016!

Jos sinäkin olen haaveillut perhepyörästä ja Babboe kiinnostaa, koodilla HV00 saa 50 euron alennuksen laatikkopyörästä Babboen nettikaupassa. Toteutuneista ostoista mä saan pienen rahasiivun itselleni. Koodi on voimassa 31.12.2016 asti. Koska Babboella on jälleenmyyjä Espoossa, laatikkopyörän saa kotiovelleen parissa viikossa tilauksesta.

Jaa