Yhteistyössä Holiday Club

Hetkeksi vielä takaisin Kuusamon-lomallemme. Reissumme osoitti hyvin sen, mikä koko perheelle lomissa on tärkeintä: yhteinen aika. Olimme miettineet jokaiselle päivälle alustavasti jotakin ohjelmaa, mutta lopulta mentiin ihan fiiliksen mukaan. Jos tulikin mieleen lämmittää sauna päivällä hiihtolenkin jälkeen, näin tehtiin. Tai jos tekikin mieli jäädä mökille piirtelemään pulkkamäen sijaan, näin tehtiin.

Talviloma lapsiperheelle Kuusamossa

Yhteisen ajan lisäksi nautimme Kuusamossa koko perheenä eniten luonnosta. Sen kauneus ja voima oli mykistävää. Kaamos loi ympärille sinisen pehmeyden ja rauhan.

Tässä meidän perheemme vinkit lapsiperheen Kuusamoon – yhteisestä ajasta ja luonnosta nauttimisen lisäksi.

Mökki Kuusamosta

Mökki. Kaupunkikaksiossa asuvalle perheelle jo mökki on elämys ja jotain normaaliarjesta täysin poikkeavaa. Oma takka ja sauna olivat luksusta, josta meidän aikuisten lisäksi täpinöivät yllättäen myös lapset. Ja miten helppoa oli lähteä vain piipahtamaan ulkona, kun sai pukea yhden lapsen kerrallaan toppavaatteisiin ja torpata siitä suoraan ulos! Kiitos lumen, ulkoilujen jälkeen ei tarvinnut viettää tuntia putsaten vaatteista ja eteisestä kuraa sekä hiekkaa.

Rosa & Rudolf Lastenmaa Rukan Vuosselissa. Rukaan on sitten omien lapsuuslasketteluvuosieni avattu uusi Lastenmaa. Siellä on käytössä ihan ilmaiseksi leikkipuisto, pulkkamäki sekä harjoittelurinteet mattohisseineen. Myös Rukan kylän kupeesta löytyy oma Lastenmaansa, mutta tuo Vuosselin oli parempi pienille lapsille.

Lomatekemistä lasten kanssa

Laskettelu. Vielä ei olla siinä pisteessä, että voitaisiin koko sakki lähteä laskettelemaan. Mutta piirun verran vajaa nelivuotias kokeili ensimmäistä kertaa laskettelua Rukalla. Vuokrattiin välineet sekä palkattiin yksityisopettaja, ja 50 euron satsaus oli hintansa veroinen.

Angry Birds activity Park. Vihaisten lintujen ympärille rakennettu temppuilupuisto teki esikoiseen Saimaan-reissullamme niin ison vaikutuksen, että hän odotti Kuusamolta eniten mökkimme lähettyvillä ollutta Angry Birds -puistoa. Lumileikit nousivat lopulta tämän loman ykköseksi jättäen lintupuiston kauaksi taakseen, mutta kävimme silti kieppumassa Änkkäri-puistossa pariin otteeseen. Kuusamon puisto on Saimaan puistoa vaatimattomampi, mutta hyvin sain jopa minäkin siellä hien pintaan ja naurun kuplimaan, kun temmelsin lasten perässä liukumäissä ja polkuautoradalla.

Koiravaljakkoajelu lasten kanssa

Huskyajelu oli kokemus, joka teki etenkin minuun ja mieheen suuren vaikutuksen. Koirien voimakkuus ja sinisistä silmistä hehkuva ikiaikainen viisaus saivat kaupunkilaisen hiljaiseksi ja hartaaksi. Koirat juoksivat läpi hiljaisen ja lumisen metsän sellaista vauhtia, että kyytiläisiä kutitti vatsanpohjasta. Ja mikä vauvakuume iskikään, kun saimme rapsutella husky-vauvoja! Ne tunkivat kainaloon hännät vispaten ja yksi käpertyi nukkumaan jalkojeni päälle.

Pulkkamäki. Yksinkertainen elämys, joka vetoaa niin lapsiin kuin vanhempiinkin. Saatiin pulkat lainaksi hotellilta, ja niillä käytiin laskemassa  Kuusamon Tropiikin mäissä sekä Rukalla. Itsellänikin olivat reidet hellänä kiipeämisestä ja takapuoli mustelmilla hyppyreistä laskemisesta. Taattua stressinpoistoa sanan mä! Ja koska meillä ei ollut kuopukselle rattaita mukana, lapset kulkivat pulkalla paikasta toiseen.

Keilaaminen

Kuusamon Tropiikissa, siinä ihan Angry Birds -puiston ohessa, on keilahalli. Kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa, miten esikoiselta sujuu keilaus. Ja kappas, hyvinhän se! Lapsen innostuksen määrän voi laskea siitä, että iloloikkien aikana maan ja jalkojen väliin jäi noin 10 senttiä ilmaa. Lapsen vuorolla radan ympärille nousivat laidat, joten rännipallo-turhautumista ei ensimmäisiä heittojaan tekevälle lapselle tullut. Kuopus ei vielä päässyt pelaamaan, mutta hän keskittyi järjestelemään palloja ja heittelemään yläfemmoja pelaajien kanssa.

Hiihtäminen. Vuokrattiin Rukalta sekä meille vanhemmille että esikoiselle sukset. Lapsella murtsikkasukset olivat ensimmäistä kertaa jalassa, ja vaikka pyllähdyksiä tuli alkuun kahdeksan minuuttiin, into ei lopahtanut. Lopulta hän hiihteli mökkimme vieressä kulkevilla laduilla pitkät pätkät. Me miehen kanssa käytiin hiihtolenkeillä vuorotellen. Koska Kuusamossa ei ollut vielä turistikausi alkanut kunnolla, sai metsissä hiihdellä lähes yksin ajatustensa kanssa.

Kuusamon Tropiikin kylpylä

Ennen lomaa ajattelimme lilluvamme kylpylässä joka ilta ulkoilujen jälkeen, mutta lopulta kävimme pulikoimassa Tropiikissa vain kerran.  Lisäksi mä kävin varastamassa vajaan tunnin verran omaa aikaa kuumakivihoidossa. Lapsiperheellistymisen myötä kylpylämuija mussa on herännyt, sillä niin leppoisaa ja mukavaa lämpimissä kylpylävesissä on lotrata ihan pientenkin kanssa. Ja kun on ensin ulkoillut koko päivän, kylpylälilluminen varmistaa koko perheelle makoisat unet seuraavaksi yöksi.

Jaa