Yhteistyössä Oy Maxplay Ab. Postaus sisältää alekoodin.

Pienessä kodissa kaikki kodin neliöt täytyy käyttää tarkasti. Meillä keittiön ja eteisen välinen käytävä on tähän mennessä ollut vain pimeä läpikulkutunneli, jonka toisella seinällä on pari kiinteää säilytyskaappia. Vastapäisellä seinällä ei taasen ole ollut kuin ajan kuluessa (ja lasten suosiollisella avustuksella) repaleiseksi kulunut Pulp Fiction -juliste. Nyt vihdoin otettiin tuokin tila hyötykäyttöön, mutta niin, että ahdas tila säilyttää hengittävyytensä.

Sain nimittäin valita vanhan tutun yhteistyökumppanini Maxplayn uutuustuotteista mieleisiäni. Puiset, käsintehdyt ja uniikit Pixistuffin seinäkoukut saivat minussa asuvan söpöilijän ihan lääpälleen. Niiden lisäksi tykästyin Tresxicsin talohyllyihin, jotka olisivat sopineet kodissamme vaikka minne. Mietin niitä esikoisen työpisteen yläpuolelle leluille, eteisen lipaston päälle avaimille ja sen sellaisille, vessaan päivittäiskosmetiikalle, esikoisen sängyn yläpuolelle iltasatukirjoille ja keittiöön maustehyllyiksikin. Käytävä oli kuitenkin se, joka eniten tarvitsi tuuletusta ja uudistusta.

Ajatus käytävän elävöittämisestä hahmottui nopeasti. Se piti olla sellainen, josta saavat iloa niin lapset kuin aikuiset. Seinästä tulisi liitutauluseinä, jonka yläosa olisi leikkisä viherseinä. Siihen tarvittiin liitutaulumaalia, Tresxicsin talohyllyjä, Pixistuffin melonikoukkuja, ruukkuja, maalia ruukkujen maalaamiseen, viherkasveja sekä lapset viimeistelemään liiduilla seinän alaosaan muuttuvan taideteoksen.

Ensin kuumis-Uma otettiin alas seinältä, vaikka siinä menikin palanen muistoja roskiin. Mä kun olen saanut tuon julisteen ollessani duunissa YleX:llä. Silloinen tuottajani vaihtoi duunia, ja mä sain hänen työhuoneensa seinällä killuneen Uman meidän kotiamme ihastuttamaan. Kiitos repaleinen ja rasvatahrainen Uma, olit meille näiden kuluneiden vuosien aikana hyvä. Uman hartaan roskakatokseen saattelun jälkeen ruskea seinä maalattiin mustalla liitutaulumaalilla. Pohdin hetken muitakin värivaihtoehtoja – Tikkurilan liitutaulumaalia kun saa nykyään kaikissa mahdollisissa sävyissä – mutta kreisivärisen mosaiikkilattian seurana musta tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Lisäksi mustassa liitutaide sekä valkoiset talohyllyt kasveineen pääsevät parhaiten esiin.

Maalaushommiin päästiin myös kukkaruukkujen kanssa. Pitkän ja monivaiheisen valinnan jälkeen päädyin Tikkurilan puolihimmeään Helmi-kalustemaaliin sävyssä pirtelö. Se on sävynä juuri niin pehmeän makea kuin nimi antaa ymmärtää. Se sopii mielestäni törkeän hyvin terrakottaruukkujen kaveriksi, joten jätinkin maalauksessa osaa ruukun alkuperäisestä sävystä näkyviin. Samalla pirtelö mätsäsi hyvin myös Pixistuffin melonikoukkuihin ja keittiön lattiaan.

Seinän yläosaan kiinnitettiin miehen kanssa (molemmilla yksi lapsi housunlahkeissa roikkuen) mukavassa sekemelskassa kaksi leveää Tresxicsin valkoista talohyllyä ja yksi valkoinen pitkä talohylly. Hyllyille asettelemille maalattuihin ruukkuihin istuttamamme kasvit. Melonikoukut löysivät paikkansa hyllyjen alta, ja toiseen laitettiin roikkumaan vanha nahkainen objektiivisuojus, joka toimii liitujemmana. Toisessa koukussa roikkuu suvussa kulkenut hauras pitsipussukka morsiusharsokukkineen, jonka totta puhuen nappasin kuvaksen jälkeen turvaan yksivuotiaalta termiitiltä.

Viheriöivästä liitutauluseinästä tuli just niin hieno, kun mielessäni kuvittelinkin! Harmi, että marraskuun harmaa sää ei suonut hyviä kuvausolosuhteita, vaan jouduin turvautumaan keinovaloon jopa keskellä päivää. Se syö seinän hehkeyttä näissä kuvissa. Saattaa tosin olla, että etenkin näin pohjolan pimeimpään vuodenaikaan joudutaan hankkimaan nurkkaan jonkinlaista pysyvämpää valoratkaisua. Kasvit kun voisivat ilahtua hailakan auringon lisäksi kasvivalosta. Kesällä käytävällä voisi kasvatella sitten yrttejä. Tai pitäisikö näitä talohyllyjä hankkia myös parvekkeelle yrttihyllyköiksi, ehkä! Oli miten oli, kaunista on hyllyillä rehevöivien kasvien puolesta ainakin vielä.

Liitutaulu on ollut niin kova hitti, että harmittaa, ettemme ole aiemmin tajunneet pyhittää kokonaista seinää tilataideteoksille. Esikoinen on loihtinut siihen niin komeita taidepläjäyksiä että! Lisäksi värikkääksi piirretty musta liitutaulu näyttää paremmalta kuin kuvittelinkaan – noin niin kuin sisustusmielessäkin.

Tässä teille vielä alekoodi käyttöön Maxpalayn nettiputiikkiin. Koodilla MUTSI saa kaupan koko valikoimasta 15 prosentin alennuksen. Koodi on voimassa tiistaihin 24. päivä marraskuuta asti. Alennuksessa siis Tresxicsin talohyllyjen ja muiden tuotteiden sekä Pixistuffin seinäkoukkujen lisäksi muun muassa Playtrayt Stokken syöttötuoliin (mun kirjoitus siitä täällä) sekä KG Designin pilvi-sikailukaukalot (mun kirjoitus siitä täällä).

Jaa