Sisältää alelinkkejä juhlaviikoille

Elokuu on aina ollut kuukausi, joka on värittynyt valtavalla tunnelatauksella. Lämpimät päivät ovat kuin kesän antama lahja rakastajalleen. Lupaus siitä, että rakkaus säilyy läpi pitkän talven, vaikka ei nähdäkään. Tänä vuonna mä pyristelen näissä keltaisen heinän tuoksuisissa loppukesän päivissä kiinni vielä hanakammin. Yritän napata niiden jokaisen sävyn syleilyyni ja tallettaa sydämeen. Elokuu maistuu yhtä kirpeän suloiselle kuin karpalo. Miehen neljän kuukauden vanhempainvapaata on jäljellä enää pari viikkoa.

Elokuissa on silti aina myös ripaus odottavaa tunnelmaa, intoa uuden edellä. Työpaikoilla pyyhitään läppäreiden päältä pölyjä ja yritetään muistella salasanoja. Päiväkodit, koulut, kerhot ja harrastukset aloittavat taas toimintansa täysin höyryin. Almanakkaa aletaan täyttää haaveillen pidemmälle kuin ensi viikolle. Vaikka minä voisin jäädä leijumaan näihin kesän viimeisiin viikkoihin, meilläkin alkaa olla syksyn lisäksi pitkän tähtäimen suunnitelmat valmiina.

Ensin otetaan kuitenkin pehmeä lasku syksyyn. Olemme reissanneet paljon kesän aikana, koska kerrankin se on ollut koko reissuroopesakille mahdollista. Loppukuuksi antaudutaan kuitenkin kotikaupungin vietäväksi. Urbaani ympäristö ja pimenevät illat ovat palanen kauneinta Helsinkiä. Silloin myös koko kaupunki juhlii, kun Helsingin juhlaviikot starttaavat nyt tulevan perjantaina, 14. elokuuta. Muistatte ehkä, kun kirjoitin niistä toukokuussa? Juhlaviikkojen vietäväksi antaudumme mekin.

Ilmaistapahtumien lisäksi saimme liput haluamiimme tapahtumiin, kiitos yhteistyön. Olemme menossa koko perheenä Huvilateltan lastenpäivään, jossa esitetään Pikku Kakkosen kansanmusiikkisarjasta kehitetty Satuja Soitosta -tarinakonsertti. Esikoisen kanssa pääsemme viettämään likkojen iltaa kiinalaisten akrobaattien sirkusspektaakkelin kanssa, kun menemme katsomaan Shanghai Acrobatic Troupe -ryhmän esitystä.

Samaiseen sirkusshowhun mulla on tarjota teille alelinkkejä! Alla olevista linkeistä napauttamalla saat 15 prosentin alennuksen kustakin Shanghai Acrobatic Troupe: Zodiac Legend -showsta. Se tekee siis lipun hinnaksi aikuiselta 50 euroa ja alle 18-vuotiaalta lapselta 23,50 euroa. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Perjantai 21. elokuuta kello 18.00
Lauantai 22. elokuuta kello 13.00
Lauantai 22. elokuuta kello 18.00
Sunnuntai 23. elokuuta kello 13.00
Sunnuntai 23. elokuuta kello 18.00

Lisäksi mulla on hallussa jokeriliput, joiden kanssa voi mennä jännäksi. Ajattelin nimittäin viedä miehen treffeille ja katsomaan Huvilateltan 20-vuotiskonserttia. Se olisi ensimmäinen ilta kahdestaan vauvan synnyttyä ja toinen esikoisen syntymän jälkeen. Jokainen, joka on ollut Huvilateltan taianomaisessa tunnelmassa elokuisen illan alkaessa hämärtää, tietä noiden hetkien romanttisuuden.

Hiemanko kelpaisi siellä huvilateltan humussa tanssia ja taivasta vasten roikkuvien lyhtyjen alla pussata. Vauvan eroahdistus kuitenkin saattaa muuttaa kuvioita, vaikkakin suurimman läheisyysvajeen ja itkuisuuden syyksi paljastuikin sittemmin vauvarokko. Mennään, jos siltä näyttää ja siltä kaikista tuntuu. Ehtiihän sitä tanssia ja pussata, vaikka näin alkuun olkkarissa yöpaitasillaan lasten mentyä nukkumaan.

Jaa