Äiti ja kaksi lasta. Yksi silottelematon arkikuva viikossa, vuoden ajan.

Hain matkalaukun keskelle olohuoneen lattiaa alkuviikosta. Sinne on paiskottu pitkin viikkoa tavaroita sitä mukaa, kun mieleen on tullut: uv-vaatteet, aurinkolasit, rakkolaastarit, uintikengät ja pesuainetta käsipyykkiä varten. Kävin penkomassa ullakolta myös kaikille myös hellesäähän sopivia kenkiä, lakkeja ja takkeja. Esikoinen onkin marssinut pitkin huushollia milloin uikkarit päässä ja milloin rantapallo kainalossa.

Nyt tuo olohuoneen keskelle ilmestynyt kaaos pitäisi selvittää, viikata ja pakata kunnolla. Kun ennen olemme mahtuneet hyvin yhteen matkalaukkuun tai yhteen rinkkaan, tälle reissulle oli jo pakko lainata siskolta cabin-kokoinen veska. Sen lisäksi, että meitä on nyt neljä, on Dubai kohteena haasteellinen pakkaajalle. Se on samalla kaupunkiloma ja rantaloma. Laukkuun pitää mahtua siistiä kaupunkivaatetta mutta myös rantarelettä.

Nyt näyttää siltä, että rajaamme matkasuunnitelmista pois kaikista prameimmat paikat, sillä laukussa ei kertakaikkisesti ole tilaa vaikka miehen suorille housuille, jotka vaatisivat taas ottamaan mukaan yhdet kengät lisää. Omaan pukeutumiseeni haastetta tuo myös kuumuus yhdistettynä arabikulttuuriin ja imettämiseen. Nyt olenkin heitellyt läjään kaikki vaatteeni, joissa nuo kolme voi jotenkuten yhdistää. Vielä pitäisi rankata mukaan vain ne monipuolisimmat vaatekokonaisuudet. Täysimetyksellä olevalle vauvalle pakkaaminen on onneksi helppoa, kun sapuskointia ei vielä tarvitse miettiä ja pikiriikkiset vaatteetkaan eivät paljoa tilaa vie.

Huomisaamuun mennessä laukkujen on pakko mahtua kiinni. Olemme reissussa vajaan pari viikkoa, ja pidän tuon ajan poikkeuksellisesti lomaa myös netistä. Siinäkin mielessä on tulossa erilainen matka! Lähiömutsissa riittää silti luettavaa lomammekin ajan, sillä olen ajastanut postauksia valmiiksi noiksi pariksi viikoksi. Luvassa on juttua muun muassa diskoilusta, palasina olevasta kosmetiikasta, kampaustempusta, kodistamme ja kirjasta, jonka takakanteen on jostain syystä painettuna nimeni. Vaikka kukaan tuskin alkaisi sikailla kommenttiosion puolella reissumme aikana, laitan nyt kuitenkin varmuudeksi kommentit menemään tarkastuksen kautta. Ne siis ilmestyvät postausten perään viiveellä.

Dubai-kuulumisiin palataan sitten myöhemmin. Instagrammista tuskin maltan pitää näppejäni erossa koko lomaa, joten sinne saattaa päivittyä aavikkoprinsessatunnelmia suoraan Persianlahden rannalta.

Jaa