Yhteityössä CityShoppari* ja Tallink
Postaus sisältää *-merkittyjä affiliate-linkkejä

Terkkuja Tallinnasta, jossa kävimme koko perheen voimin minilomalla viime viikolla! Meistä on tulossa ihan kylpyläkonkareita, sillä blogiyhteistyönä järjestyneen matkan ansiosta yövyimme ja lilluimme CityShopparilla* tarjouksessa olevassa Tallink Spa & Conference -hotellissa. Kaupunkiloma yhdistettynä kylpylään oli tähän aikaan vuodesta erinomainen kombo, kun Tallinnan kaduilla sai kulkea puoleen sääreen ulottuvassa loskassa. Vajaan kolmen päivän reissun aikana vietimme valoisan ajan kylillä luuhaten ja pimeän laskeuduttua pulikoimme kylpylässä.

Pimeydestä ja loskasta huolimatta Tallinnassa on sitä jotakin. Haaveeni Tallinnaan muutosta yhden kesän ajaksi nousi taas pintaan, kun kuljeskelimme pitkin Kalamajan puutalokortteleita. Ränsistyneen romantiikan rakastaja voisi elää vain hengittämällä noita maisemia, mutta onneksi ei tarvitse: ruoka alueella on konstailematonta ja edelleen edullista, joten pienelläkin budjetilla pärjää. Tosin alueelle pesiytyneet pienet design-liikkeet ovat petollisia. Se mitä ruuasta jää kukkaroon, tekisi mieli sijoittaa paikallisten tekijöiden tuotteisiin: vaatteisiin, kosmetiikkaan ja huonekaluihin. Onneksi eivät ole hinnalla pilattuja nekään.

Kun päivän kaupunkiluuhailut oli tehty, vaihdoimme vedenpitävät karvakengät sekä villahousut uikkareihin. Hotellin kylpyläosastolla on pieni lasten kahluuallas, jossa oli hyvä koko sakin pärsköttää vettä. Mä tykkäsin hurjasti myös saunaosastosta ja etenkin sen turkkilaisesta höyrysaunasta, jossa sai makailla katon kymmeniä pieniä valopisteitä tuijotellen. Lasten mentyä nukkumaan, mä laskin hotellihuoneen kylpyammeeseen veden ja avasin pienen proseccon. On suoranainen vääryys, että nykyään hotellihuoneissa on yleensä vain suihku. Ei se ole hotellihuone eikä mikään, jos ei pääse lillumaan kauas todellisuudesta vaahtokylpyyn uppoutuneena.

Vaikka ihan tarkoituksella keskityimme tällä reissulla vain Kalamajan-alueeseen, jäi taas paljon asioita kokematta ja näkemättä. Haluaisin ainakin ihmetellä maisemia Teletornista käsin, ihastella kasveja ja kukkia kasvitieteellisessä puutarhassa, tutkia taidetta Kumussa ja rakastua nukketeatteriin Nukussa. Ensi kerralla sitten! Onneksi Tallinnaan pääsee kätevästi laivalla, joista meille matkan piffannut Tallink kulkee matkan kahdessa tunnissa. Sen kun vain valitsee itselle sopivimman lähdön päivän useista mahdollisuuksista.

Tässä vielä paketissa meidän tämänkertainen seikkailu Tallinnassa:

Tallink Spa & Conference Hotel (Sadama 11 a). Kylpylähotelli kätevästi sataman ja Vanhan Kaupungin läheisyydessä. Kalamajakin kävelymatkan päässä, mutta matkan taittaa tarvittaessa myös ratikalla.

Sfäär (Mere pst 6 e) Ravintola ja kahvila, jonka yhteydessä myös tyylikäs putiikki. Sapuska perushyvää, sisustus harkitun kolhoista ja tunnelma valoisa ja moderni.

Bull& Bear (Rottermanni 8) Rottermannin liikekeskuksessa sijaitseva rytkyvaateketju. Lukijat kyselevät välillä, mistä ostan jaloissani yleensä näkyvät pieruleggarit. Monet niistä on hankittu täältä. Tällä kertaa tarjolla ei kuitenkaan ollut mitään puuvillaista, joten jäin leggareitta.

Reede (Rottermanni 5) Niin ikään Rottermannin liikekeskuksessa sijaitseva putiikki. Myynnissä merkkejä kuten Vans, Adidas, Dr. Martens ja Happy Socks. Mies löysi hyvästä alesta Makian talvitakin ja mä ostin itselleni alesta Makian pipon, jonka tosin Minime omi.

F-hoone (Telliskivi 60) SE ravintola Kalamajan alueella. Tyylikäs, viihtyisä ja herkullinen. Ravintola osaa ottaa hyvin myös lapsiperheet huomioon, ja löytyypä sieltä jopa lapsille oma leikkihuoneensa. Plussaa myös kattavasta vegesapuskalistasta sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta, joista etenkään jälkimmäinen ei edelleenkään ole mikään itsestäänselvyys Tallinnassa.
Balti Jaama Turg (Kopli 1) Aseman tori, eli palanen vanhaa Eestiä ihan Kalamajan trendikuppiloiden nurkilla. Tori, josta voit löytää ihan mitä tahansa: villasukkia, etikkakurkkuja, hajuvesiä, pitsiliinoja, hautakiviä, pikkuhousuja, kissanruokaa – ja saletisti muutaman taskuvarkaan. Minä ostin itselleni kukallisen mummoyömekon, josta Sookie Stackhousekin olisi kateellinen!

Boheem (Kopli 18) Sympaattinen kahvilaravintola niin ikään Kalamajan alueella. Lapset huomioitu hyvin, ja kodikkaassa paikassa on mukava viettää aikaa ohikulkijoita katsellen. Me syötiin lounaaksi täytetyt letut, jotka olivat ihanan kotikutoisia ja niin täyttäviä, että vyötä piti höllätä.

Telliskivi Loomelinnak (Telliskivi 60). Pienten designkauppojen, näyttelyiden ja ravintoloiden keskittymä Kalamajassa. Meidän perheen tärppeinä mainittakoon lastenvaate ja -tarvikeliike Minu Väikke Maailm, josta ostin Minimelle vanerista valmistetun Sadasaba-”neulontalelun”. Se on ollut ainakin tähän mennessä hittilelu, jonka ansiosta olen saanut neulottua lasten ollessa hereillä.

Tykättiin myös Les Petites -liikkeestä, jossa on myynnissä monien mielenkiintoisten paikallisten tekijöiden tuotteita. Minime sai sieltä veikeän kissapaidan Dadamora-merkiltä, jolla näemmä on nettikauppakin. Minime sai lisäksi parit uudet paidat Liss-merkiltä, jota myytiin Estonian orginas kids clothing designissa. Paitojen tekijä oli itse myymässä tuotteitaan, mikä oli hauskaa. Lopuksi käytiin vielä hakemassa kahvit mukaan Reval Cafésta, jossa olisi ollut hyvä lepuuttaa kävelystä kipeytyneitä jalkoja ihan paikankin päällä.

Kaubamaja (Viru Väljak 4) Viru-Keskuksessa oleva tavaratalo, jossa käydään perinteisesti ennen paluumatkaa suorittamassa luonnonkosmetiikkashoppailut ja tofuralli. Mutta kuka oli se rohmuke, joka oli ostanut kaikki soijamakkarat ennen meitä? Sinä senkin, olisit edes yhden paketin meillekin jättänyt!

River Island (Viru Väljak 4) Myöskin Viru-keskuksessa sijaitseva brittiläinen ketjuputiikki. Jos ennen laivan lähtöä jää aikaa, täällä tulee pyörähdettyä. Kiinnostusarvoa nostaa se, että ketjulla ei ole puljuja Suomessa. Paljon polyesteria, mutta säkällä saattaa löytyä myös jotain vähemmän muovista ja paremmin kestävää vaatetta.

Ja vielä kaupallinen tiedote. Me matkasimme Tallinnaan Tallinkilla ja yövyimme Tallink Spa & Conference -hotellissa. Niihin molempiin löytyy CityShopperista* pakettitarjous Tallinnan-reissua varten: 70 eurolla / henkilö saa edestakaiset laivamatkat Helsingistä Tallinnaan sekä yhden yön hotellissa.

Mä itse tykkään CityShopperissa siitä, että sen tarjoamista eduista monet ovat aineettomia: sieltä löytyy juurikin matkustamiseen liittyviä tarjouksia ja lisäksi diilejä esimeriksi ravintoloihin, elokuviin, teatteriin, hierontoihin ja liikuntapaikkoihin. Koko vuoden 2015 voimassa olevan Cityshopperin voi ostaa mobiiliversiona hintaan 24 euroa. Jos CityShopperin tahtoo kirjasena, päälle tulevat vielä 5 euron toimituskulut. Kortin hinta maksaa itsensä takaisin esimerkiksi jo yhden kampaamokäynnin aikana.

Jaa